Frequency scanner / AirBand

Ναι.. Και ενα scanner ειναι για την "δουλεια μας καταλληλο εαν βρεις στο κειμενο τις μαγικες λεξεις: FLUGFUNK, η Flugfunkfrequenzraster 8.33 kHz ;)

Re: w

pilot767":gi9fbk09 said:
alinco DJX3ED
0.1 bis 1299,995 MHz

98 euro
τα εκσοδα μεταφορας ειναι 10ευρω?

Μια χαρά είναι. Θα ακούς και πολλά αλλα εκτός από αεροπλάνα...

r

ευχαριστω πολυ παιδια ελπιζω σε καμια εβδομαδα να το εχω και να λεω και εγω τις ακουστικες μου εμπειριες :D

Ειναι ευχρηστο η...................?

FLUGFUNK
Για κανε το μας στα Ελληνικα γιατί τα "Γιουγκοσλάβικα" μου είναι λίγο πεσμένα τελευταία!!!

r

Κύριοι καταρχήν καλώς σας βρήκα
Δεύτερον θεώρησα καλό να σας πληροφορήσω σχετικά με τις νομοθετικές διατάξεις που αφορούν τα Frequencies Scanner.
Ασχολούμαι με τον ραδιοερασιτεχνισμό και γνωρίζοντας λίγα πράγματα περί νομοθεσίας έτυχε να έχω διαβάσει το αυτό νομοθετικό κείμενο και όπως ανέφερα πάρα πάνω ίσως είναι καλό να το γνωρίζετε. Και μόνον αυτό, για να μην υποψιαστείτε κάτι άλλο.
Σχετικό link http://www.eett.gr/gr_pages/telec/Radio ... ers_gr.htm

Σχετικό κείμενο :

Απαγόρευση χρήσης συγκεκριμένων τύπων εξοπλισμού όπως ανιχνευτές ραντάρ οδικής κυκλοφορίας και σαρωτές του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων

Η χρήση εξοπλισμού για ανίχνευση ραντάρ τα οποία χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της ταχύτητας των οχημάτων με σκοπό την εφαρμογή των σχετικών κανόνων οδικής κυκλοφορίας, καθώς και εξοπλισμού σάρωσης ραδιοσυχνοτήτων (scanners) απαγορεύεται πλέον να γίνεται χωρίς άδεια.

Με τη δημοσίευση του νέου Νόμου 3431/3-2-2006 «Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών» και πιο συγκεκριμένα με το άρθρο 24 παρ. 19 αυτού «απαγορεύεται η χωρίς άδεια διάθεση, κατοχή και χρήση εξοπλισμού με δυνατότητα:
α) αποκρυπτογράφησης απορρήτων ή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ή
β) λήψης εκπομπών, που γίνονται από εξοπλισμούς κρατικών υπηρεσιών για την εφαρμογή των κανόνων οδικής κυκλοφορίας ή
γ) σάρωσης του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων και συγχρόνως παρακολούθησης και αποκωδικοποίησης εκπομπών που δεν προορίζονται για λήψη από το ευρύ κοινό».

Η διαδικασία χορήγησης σχετικής άδειας θα καθοριστεί με σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία. :)
Χρύσανθος
SV1HEP
http://www.sv1hep.com

Καλώς ήρθες καταρχήν ;)
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση δεν τον ήξερα το νέο αυτό νόμο (δεν μου αρέσει)
Όταν μάθεις κάτι για την άδεια αναμένουμε ενημέρωση
Θέλω να πιστεύω ότι θα είνα κάτι απλό

Re: r

SkyAngel":lshjaf3w said:
Με τη δημοσίευση του νέου Νόμου 3431/3-2-2006 «Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών» και πιο συγκεκριμένα με το άρθρο 24 παρ. 19 αυτού «απαγορεύεται η χωρίς άδεια διάθεση, κατοχή και χρήση εξοπλισμού με δυνατότητα:
α) αποκρυπτογράφησης απορρήτων ή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ή [Δεν μας αφορά]
β) λήψης εκπομπών, που γίνονται από εξοπλισμούς κρατικών υπηρεσιών για την εφαρμογή των κανόνων οδικής κυκλοφορίας ή [Δεν μας αφορά]
γ) σάρωσης του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων και συγχρόνως παρακολούθησης και αποκωδικοποίησης εκπομπών που δεν προορίζονται για λήψη από το ευρύ κοινό».

Ενδιαφέρον.. "κρυμμένο" βέβαια μέσα στο τεράστιο αυτό κείμενο, μιας και πουθενά αλλού δεν αναφέρει κάτι άλλο περι σάρωσης του φάσματος.
Εχω μια απορεία όμως που απ' ότι έψαξα δεν διευκρινίζεται κάπου μέσα στο κείμενο..
Ποιοι ανήκουν στο "ευρύ κοινό"?

Πιστεύω οτι ο καθένας θα μπορούσε να βρει μια "κατηγορία" που ανήκει και δεν το κατατάσει στο "ευρύ κοινό" αλλά σε κάτι σχετικό με την αεροπορία... (the greek way :p )

r

Για να σας βοηθήσω λίγο, ώστε να έχετε την πλήρη μορφή του νόμου μπορείτε να κατεβάσετε σε pdf το φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης του νόμου 3431/3-2-2006 «Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών», και κάντε μόνοι σας την αξιολόγηση. Το επίμαχο άρθρο είναι το 24 παράγραφος 19. Λυπάμαι που το εθνικό τυπογραφείο το έχει κλειδωμένο και καθιστά λίγο δύσκολη την ανάγνωση. Για να μην σας κουράσω με αναζητήσεις και λόγω του ότι το μέγεθος είναι περίπου 709kb και μην γνωρίζοντας τον τρόπο που θα μπορούσε να γίνει upload σε αυτόν τον χώρο συζήτησης θα το βρείτε σε αυτό το link. http://www.sv1hep.com/pdf/a13.pdf
Για να μην ψάχνετε όλο το κείμενο, αν θέλετε ξεκινήστε από την σελίδα 131 και κάτω. –Emporeymatopoihsh? :?
Και τέλος ένα παράδειγμα. Εάν μια εταιρεία χρηματαποστολών (security) αγοράσει η ενοικιάσει δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνότητας για επαφή μεταξύ των κινητών σταθμών και βάσης της, θα θέλει να έχει και το απόρρητο της επικοινωνίας. Ποιόν θα πείσεις εσύ ότι το scanner το έχεις να ακούς μόνο τον ήχο της TV. :)