Φωτογράφηση εντός αεροσκάφους

Απαγορεύεται ή δεν απαγορεύεται να βγάζεις φωτογραφίες το κοκπιτ και εξωτερικά το αεροπλάνο? Απαγορεύεται.

Ρε παιδιά έχουμε σαλτάρει εντελώς? Ποιός σας τα λέει αυτά και τα λέτε και παραέξω. Το ότι βρήκατε δημόσιο βήμα δεν σημαίνει ότι έχετε και το ακαταλόγιστο...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑ 4 ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ.
Κομμένη η πλάκα πια. :evil:

[/quote]

(Αφου λοιπόν δεν σου αρέσει να σε λένε Αλέκο, για τον ίδιο λόγο δεν πρέπει να απευθύνεσαι σε μένα με παρόμοιο τρόπο. Και το ότι το κάνεις σημαίνει ότι σκοπίμως περνάς σε προσωπικό επίπεδο, κάτι το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω αφού δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ να χωρίσουμε.)

Θίγεις δύο ζητήματα :

1. Τίθεται θέμα ασφάλειας ή όχι όταν φωτογραφίζουμε εσωτερικά και εξωτερικά ένα αεροπλάνο?

2. Απαγορεύεται ή όχι η φωτογράφηση?

Είναι τελείως διαφορετικά το ένα με το άλλο. Το καταλαβαίνεις αυτό? Το πρώτο ζήτημα δεν έχει καμμία σχέση με αυτό το τόπικ.

Αντιθέτως στο δεύτερο είναι όλη η ουσία. Αν δεν απαγορεύεται η φωτογράφηση τότε η αεροσυνοδός είναι αδικαιολόγητη. Αλλά αν απαγορεύεται η αεροσυνοδός έκανε απλώς την δουλειά της σε πλαίσια ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ. Ούτε έβρισε αλλά ούτε και παρακάλεσε.

Μην προσπαθείς να αποδείξεις (εσύ και μέρικοί άλλοι) το άτοπο στον συλλογισμό μου επί του 2ου ζητήματος επειδή δεν έχω δίκιο (πιθανόν) στο πρώτο ζήτημα. Αυτό είναι ΛΟΓΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ. Δεν έχει σημασία αν τίθεται θέμα ασφάλειας. Καμμία. Είτε έχεις δίκιο εσύ είτε έχω εγώ.

Θα χαιρόμουν μάλιστα πολύ αν κάποιος μου έλεγε υπευθυνα ότι δεν απαγορεύεται η φωτογράφιση. Η γνώμη μου είναι ότι απαγορεύεται διότι δεκάδες φορές μου έκαναν παρατήρηση για αυτό το λόγο.

Διυλίσαμε τον κώνωπα, δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω σε αυτό το τόπικ .

Φιλικα (παντα)

@captain

άργησα 1 λεπτο και δεν είδα την απάντησή σου. μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις σε ποια απόφαση - διάταγμα να παραπέμπω όποιον με εμποδίζει να βγάζω φωτογραφίες?

για ποιό ακαταλόγιστο μιλάς? μόνον ο πάπας το έχει αυτό. όλοι οι άλλοι κρινόμαστε συνεχως για αυτα που λέμε και εγώ μαζί εννοείται (απότι φαίνεται είχα άδικο)

χαλαρώστε λίγο ρε παιδιά...

Φιλικά

emmanuil":29xq0xsx said:
Η γνώμη μου είναι ότι απαγορεύεται διότι δεκάδες φορές μου έκαναν παρατήρηση για αυτό το λόγο.
Και το δέχεσαι έτσι απερίσκεπτα χωρίς να το ψάξεις? Αλοίμονο!

emmanuil":29xq0xsx said:
Θα χαιρόμουν μάλιστα πολύ αν κάποιος μου έλεγε υπευθυνα ότι δεν απαγορεύεται η φωτογράφιση.

download me

κατέβασε το παραπάνω έγγραφο και μελέτησέ το. μετά αναζήτησε και το πλέον σύγχρονο από την ΥΠΑ και θα σου λυθούν οι απορίες.

emmanuil":31ettzte said:
1. Τίθεται θέμα ασφάλειας ή όχι όταν φωτογραφίζουμε εσωτερικά και εξωτερικά ένα αεροπλάνο?

Ασφαλώς και ΟΧΙ!!!!! Από ΠΟΥ κι ως ΠΟΥ???

ΕΛΕΟΣ πια... Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα!!!

Νομίζω ότι προσβάλλεται όλη η ιστορία και η ουσία του planespotting όταν διαβάζουμε τέτοια πράγματα!

ΚΑΝΕΙΣ μας δεν θέλει να προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα σε θέματα ασφαλείας τη στιγμή που φωτογραφίζει! Γι' αυτό και είμαστε πάντα ενημερωμένοι σχετικά με τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ απαγορεύσεις που υφίστανται σε κάποιους αεροπορικούς χώρους και τις ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ! Κι όταν θέλουμε να επισκευτούμε τέτοιους χώρους λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες άδειες όταν μας παρέχονται.

Αλλά όχι και να διαβάζουμε ότι τίθεται θέμα ασφαλείας όταν ένα αεροπλάνο καταγράφεται φωτογραφικά!!! Για όνομα!!!

Δείτε και διαβάστε το σχετικό επίσημο έγγραφο της ΥΠΑ που έχει παραθέσει ο jerry και ενημερωθείτε πριν γράψετε ότι γράφετε! :rant: :rant: :rant:
Σεβαστείτε το χόμπυ, την αξία και χρησιμότητά του όπως κάνουν και οι επίσημοι αρμόδιοι φορείς! :great:

Φίλοι μου ξέρω οτι απαντώ σε ένα topic που έχει πάνω από χρόνο να πάρει καινουρια απάντηση αλλά τώρα το διαβασα και στέλνω post γιατί πιστεύω οτι είναι πάντα επίκαιρο και ενδιαφέρον

Ασχετα από το θέμα ασφαλείας ή όχι ή αν είναι νομικά επιτρεπτό, πιστεύω οτι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να <<ειβάλουμε>> απρόσκλητοι στο χώρο εργασίας κάποιου και να αρχίζουμε να τραβάμε φωτογραφίες. Φανταστείτε εκεί που είσαστε στο γραφείο σας και δουλεύετε να μπεί κάποιος και χωρίς να σας ρωτήσει να αρχίζσει να τραβάει φωτογραφίες εσας και το χώρο εργασίας σας. Επίσης ο χειριστής δεν έχει καμία εξασφάλιση για τη χρήση που μπορεί να γίνει στη φωτογραφία. Απλά πράματα παιδια..... θέμα ευγένειας είναι και δεοντολογίας.

Δείτε και τι μπορεί να καταφέρει η ευγένεια.

Την περασμένη εβδομάδα με απογευματινή πτήση γυρνούσα από Ευρωπαικό προορισμό (δεν χρειάζεται να αναφέρω ακριβώς ποιόν) και επιβιβαζόμενος είδα την πόρτα του πιλοτηρίου ανοιχτή. Σαφώς και δεν έχασα την ευκαιρία, μπήκα μέσα και καλησπέρησα εισπράτωντας μια εξίσου ευγενική καλησπέρα και από του δύο χειριστές. Σε μια σύντομη κουβέντα τους εξήγησα πόσο με ενδιαφέρει ο τομέας της αεροπορίας. Στο μεταξύ η αεροσυνοδός που είχε αντιληφθεί τη σκηνή ήρθε προς το μέρος μου και με καλό τρόπο προσπάθησε να μου πεί να πάω στη θέση μου όμως με ένα νεύμα ο Κ1 της έδωσε να καταλάβει οτι δεν ενοχλούσα. Τους ρώτησα αν θα μπορούσα να βρεθώ στο πιλοτήριο κατά την πτήση και μου είπαν οτι μετά την απογείωση αν γινόταν θα με ειδοποιούσαν.

Οντως λίγη ώρα μετά την απογείωση και αφού οριζοντιώσαμε η αεροσυνοδός με ειδοποίησε οτι μπορούσα να πάω μπροστά. Επειδή είχαμε αυγοτάραχα(βλέπε αναταράξεις) ο Κ2 μου έδειξε πως να ανοίξω το κάθισμα πίσω τους και ανάμεσα και από κεί και πέρα ξεκίνησε το ταξίδι στο παράδεισο. Η ενημέρωση ήταν ορεξάτη από τον Κ1 και το κλίμα επαγγελματικό μεν φιλικό δε. Πρόσεχα ιδιαίτερα να μην τους ενοχλώ καί προπάντων να μην τους αποσπώ την προσοχή σε στιγμές επικοινωνίας. Ετσι δεν έχασα την ευκαιρία να τους ζητήσω αν δεν είχαν αντίρρηση να μείνω και στη προσγείωση (θέλαμε περίπου μία ώρα ακόμη).

Η απάντησή του Κ1 ήταν θετική (να ναι καλά ο άνθρωπος) και το τί έζησα στη συνέχεια δεν περιγράφεται με λόγια.

Θα αναφέρω μόνο δύο σκηνές που θα τις θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή

Το μπες βγές στα σύνεφα μέσα στη νύχτα οταν ο Κ1 (για χάρη μου) άναβε τα φώτα και το θέαμα που αντίκρυσα οταν κατερχόμενοι από FL350 σε FL170 βγαίνοντας από νέφωση είδα την φωτισμένη Αθήνα μπροστά μου πιάτο!!!!!! Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο (η οπτική του πιλοτηρίου σε σχέση με το παραθυράκι της θέσης είναι απλά ανόμοια μεγέθη)

Η προσγείωση στο LGAV μέσα από το πιλοτήριο????...... Ε Μ Π Ε Ι Ρ Ι Α Ζ Ω Η Σ. (Ακόμα ηχεί στα αυτιά μου το ηχογραφημένο μύνημα που ακούγεται λίγο πριν το touch down).

Ηθικό δίδαγμα ??

Δεν χρειάζονται τσαμπουκάδες ή πονηριές.

Με λίγη ευγένεια και σεβασμό απέναντι στον άλλον καταφέρνεις πολλά... μα πάρα πολλά.

Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα έχετε την ευκαιρία και θα με θυμηθείτε

Χμ... σε περιπτωση που φωτογραφιζεις σε μη στρατιωτικο αεροδρομιο, δεν εχουν κανενα δικαιωμα να σου πουν οτιδηποτε. Γενικοτερα ομως δεν ειναι κατι το οποιο περναει απαρατηρητο.

Θα συμφωνησω ομως οτι μια καποια αδεια χρειαζεται για να φωτογραφησεις... Η αληθεια ειναι οτι πλεον ειναι πολυ αυστηροι σχετικα με οτιδηποτε εχει να κανει με το κοκπιτ. Παλαιοτερα επετρεπαν επισκεψεις στο deck. Πλεον... τπτ...

Ετσι ειναι landlover..σωστα τα λες, μαγκιες και τα σχετικα δεν οδηγουν
πουθενα.

@landrover : Πίστεψέ με πως πολλά μέλη του φόρουμ και όχι μόνο έχουν "γευτεί" αυτή την ευγένεια ουκ ολίγες φορές ;) Ποτέ με τσαμπουκά αλλά κυρίως δείχνοντας την αγάπη σου για την αεροπορία που έρχεται και δένει με το ενδιαφέρον αυτών που έχεις απέναντί σου.

Καλές πτήσεις!