Flightsim

saitek proflight throttle πρόβλημα στην απόκριση - μανέτες

Καλημέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος απ' όλους έχει καθαρίσει ποτε το saitek proflight throttle και αν έχει δει κάποια βελτίωση με την απόκριση στις 3 μανέτες... Ευχαριστώ

Γεια σου Gianestra,

Απλά να ρωτήσω πρώτα, υπάρχουν σημεία στην διαδρομή των μοχλών που δεν μεταφέρεται ως κίνηση στον εξομ.? Κάνει κενά;

Εξήγησε λίγο πρώτα τι είναι αυτό που επιδιώκεις να βελτιώσεις ακριβώς σε παρακαλώ.

Καλησπέρα..

Αυτό ακριβώς. Όπως επίσης όταν έχω την μανέτα της ισχύς (μαύρη) νεκρά. το αεροπλάνο κινείτε και βλέπω την μανέτα στο cockpit να τρεμοπαίζει μπρος πίσω. Την μεσαί μανέτα την έχω για τα flaps. Οταν την ανευοκατευάζω δεν υπάρχει ακριβεια στη κίνησή της. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. :cool:

Καταρχήν, δεν είναι καλό να έχεις flaps η οτιδήποτε άλλο το οποίο λειτουργεί σταδιακά, σε αναλογικό μοχλό. Τι εννοώ με αυτό; Τα flaps έχουν προκαθορισμένης θέσεις, παράδειγμα, 8/20/35/45 μοίρες. Δεν μπορείς να τα θέσεις κάπου αλλού εκτός από τις προκαθορισμένες, άρα βαλε τα σε ένα από τα κουμπιά του throttle quadrant, ώστε να πατάς πάνω για να ανεβαίνουν ένα στάδιο και κάτω για το αντίθετο.
Όσο για το throttle, αν δεν το έχεις ήδη, μπες στο παρακάτω λινκ και εγκατέστησε τα drivers. Νομίζω με αυτό το πακέτο μόνο περνιέται και ένα πρόγραμμα που θα το βρεις στην έναρξη των Windows που λέγεται “Profiler”. Να το ενεργοποιείς πάντα όταν τρέχεις τον εξομ. και να το ανοίξεις ώστε να ρυθμίσεις τα “Deadzones”. Αυτό νεκρώνει ένα ρυθμιζόμενο ποσοστό της κίνησης των μοχλών. Δηλαδή ο μοχλός κατά τα πρώτα χιλιοστά κίνησης του από το 0% να μην δίνει σήμα, άρα στο “idle” δεν θα δεις τους μοχλούς να τρεμοπαίζουν, τα υπόλοιπα με λίγο ψάξιμο θα τα βρεις.
Εγώ έχω κάνει αυτό στο “Rudder” ώστε αν το πατήσω ελαφρά κατά λάθος, να μην δώσει εντολή στον εξομ.

http://www.saitek.com/uk/down/drivers.php

Κάνε αυτά και αν έχεις ακόμα πρόβλημα, ξαναγράψε.

Ίσως το Simulator την νεκρά στην μανέτα να την καταλαβαίνει ως idle. Πήγαινε στα settings > controls > axis και δες αν μπορείς να διορθώσεις κάτι. Το πρόβλημα με τα flaps είναι απλό. Στα πραγματικά αεροπλάνα (και στα Flight Sims) οι μοχλοί των flaps δεν έχουν συνεχόμενη κίνηση (όπως το throttle και η μανέτα) αλλά "σκαλωτή", γι'αυτό μάλλον παρουσιάζεται το πρόβλημα με τα flaps.

Τα flaps τα είχα σε κουμπί. Απλώς πειραματίστηκα και τα έβαλα σε μοχλό.

Όταν έτρεχα αυτό το πρόγραμμα

http://www.google.gr/imgres?q=pro+fligh ... 80&bih=856

και ανεβοκατέβαζα τους μοχλούς δεν ανεβοκατεβαίναν αρμονικα οι κόκκινε μπάρες. Κάποιοι είπαν πως θέλει καθάρισμα από μέσα.
Όπως και να χει θα κάνω αυτά που μ είπατε και θα ενοχλήσω πάλι το απόγευμα. Ευχαριστώ πάντως και ελπίζω να βρω λύση γιατί είναι πολυ μα πάρα πολύ ενοχλητικο :wall: :rant: :evil:

...Αααα και κάτι ακόμα. Όταν ένα Jet είναι σε διαδικασία καθόδου και περάσει το FL100 τότε η ταχύτητά του πρέπει να είναι κάτω από 250knots. ΠΟΙΑ ταχύτητα όμως??? Η Indicated ή η Ground Speed?? :(

Αυτό το πρόγραμμα έλεγα. Άμα δεν είναι αναλογική και αρμονική η κίνηση όπως προσομοιώνεται σε αυτό το πρόγραμμα, πιθανόν έχουν φθαρθεί οι ροοστάτες. Στην καλύτερη, έχει μαζέψει σκόνη και χρειάζεται καθάρισμα και πέρασμα με ειδικό γράσο, ζήτα το σε κάποιο μαγαζί πώλησης ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. Πριν κάνεις κάτι τέτοιο όμως, κάνε απεγκατάσταση και των driver και ότι προγράμματος έχεις βάλει της Saitek, και πέρασε τα από την αρχή.

Υ.Γ. IAS (για την ακρίβια CAS, αλλά όσον αφορά εσένα, IAS). Σε οποιαδηπότε φάση πτήσης και αν είσαι, απαγορεύεται να πετάς με ταχύτητα άνω των 250kt IAS, από τα 10,000ft ή FL100 και κάτω.

Flynaked αν έχει φθαρεί ο ροοστάτης επιδιορθώνεται? Γιατί κάτι τέτοιο μου μυρίζει... τα έχω κάπου στα 3 χρόνια.. Μήπως λιγο καθάρισμα από σκόνες κτλ?

Μπα. Αν έχουν φθαρθεί λόγο χρήσης, δεν επισκευάζεται και ανταλλακτικό δεν υπάρχει. Βασικά δεν αξίζει. Αγόρασε ένα USB throttle quadrant, αν δεν μπορείς να αγοράσεις αυτό που έρχεται με το πηδάλιο, με την PS/2 θύρα. Θα το βλέπει σαν ξεχωριστό προϊόν Saitek αλλά ρυθμίζεται με την ίδια ευκολία.