Εξαγορά της Olympic Air από την Aegean

Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

Νομίζω όλα αυτά τα άρθρα αναφέρονται στην ίδια πηγή... ;)

Απο ότι μας λένε στην εταιρία .. δεν θα γίνει το merger. Απο το καλοκαιρινό πρόγραμμα μπορείς να καταλάβεις πολλά .. καλο βράδυ.

NYHC Δικιο εχεις, μπορει να μην γινει η συγχωνευση αλλα απο καλοκαιρι που θα ξεκαθαρισουν τα πραγματα θα εχουμε μια σιγουρα ''ατυπη'' συνεργασια μεταξυ των δυο,στο τελος θα μοιραζοντε τα δρομολογια CDG και LHR μια μερα θα πεταει ο ενας αλλη ο αλλος

Από το παραπάνω άρθρο, στο οποίο μετά το μεγάλο και απόλυτο τίτλο με τίτλο
"Olympic Air και Aegean: Οχι από Κομισιόν στη συγχώνευση"
ο συντάκτης αναφέρει το "Σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", με μικρά γράμματα, εγώ ξεχώρισα το παρακάτω ενδιαφέρον, το οποίο μάλλον είναι πιο σημαντικό από το υποτιθέμενο μονοπώλιο στην αγορά:

Σύμφωνα με την Επιτροπή, στα αντικίνητρα για τη διασφάλιση κανόνων υγιούς ανταγωνισμού είναι και οι υψηλές χρεώσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι οποίες καθιστούν ασύμφορη τη δραστηριοποίηση low-cost αεροπορικών εταιρειών, καθώς επίσης και το γεγονός ότι σε ακτίνα 100 χλμ. δεν λειτουργεί κάποιο άλλο αεροδρόμιο, ως εναλλακτική λύση.

Πολύ θα ήθελα να δω τι μπορεί να κάνει η επιτροπή για αυτό...

Τώρα τους πείραξε; Από το 2001 λειτουργεί έτσι το αεροδρόμιο. Ας μπλόκαρε την υπογραφή της σύμβασης που τα ορίζει αυτά τότε, σιγά μην γίνει τίποτα κατόπιν εορτής...

Εγώ αναρωτιέμαι και γιατί τους πείραξε το ότι στην εσωτερική αγορά θα δημιουργηθούν "συνθήκες μονπωλίου".Η Ελλάδα είναι μέλος τής ΕΕ από την εποχή που η χώρα είχε μόνο έναν αερομεταφορέα-τότε δέν υπήρχαν "συνθήκες μονοπωλίου" στο δίκτυο εσωτερικού;

Hastaroth":1wdi15un said:
Εγώ αναρωτιέμαι και γιατί τους πείραξε το ότι στην εσωτερική αγορά θα δημιουργηθούν "συνθήκες μονπωλίου".Η Ελλάδα είναι μέλος τής ΕΕ από την εποχή που η χώρα είχε μόνο έναν αερομεταφορέα-τότε δέν υπήρχαν "συνθήκες μονοπωλίου" στο δίκτυο εσωτερικού;

Η Ελλας έγινε μελος το 1981.
Deregulation of the air industry in Europe in 1992 gave carriers from one EU country the right to operate scheduled services between other EU states
Συνχωνευση δεν μπορούσε να γίνει με τίποτα απλα οι Βασιλάκης και Βγενοπουλος νόμιζαν οτι η ΕΕ ειναι Ελλας που ο καθένας κάνει οτι θέλει
Ψωμί υπάρχει και για τους δυο και για άλλες ελληνικές εταιρίες οργάνωση, marketing και δουλεια πράγμα που κανένα αφετικό αεροπορικής εταιρίας εδώ στην ελλαδα δεν κάνει εδω μονο επιδοτίσεις και κούφια λόγια είναι :evil:

Επιτέλους ευχάριστα νέα, το αυτονόητο έπρεπε να μας το επιβάλουν οι <Κουτόφραγκοι >.

:banana: :banana:

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231076058

Όσο για το ΕλΒεν, άλλη μία απαράδεκτη κατάσταση που υπέγραψαν οι πολιτικοί μας.
Γιατί κοιτούν το καλό και την εξυπηρέτηση των πολιτών/επιβατών.
Δεν νομίζω όμως πως μπορεί να κάνει κάτι η Ε.Ε....Τώρα με την αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης, καταφέρουν και κάνουν κάτι, αυτό θα είναι ευχής έργων. Λίγο χλομό το βλέπω.
Kρίμα στο Ελληνικό που το έχουμε και το κοιτάμε αντί να το δραστηριοποιήσουμε για περιφερειακές πτήσεις.

qaz":37rjupp9 said:
εκπτωσεις σε θεματα συντηρησης δεν γινονται σε καμια απο τις 2 εταιρειες,ουτε τα σεναρια αυτα που αναφερεις ειναι πραγματικα...πεταμε ολοι με ασφαλεια :D

Θα πρέπει λοιπόν ως εταιρία να κινηθείτε νομικά εναντίον της Εφημερίδας , εφόσον αυτή δημοσιεύει ψευδείς ειδήσεις ...