Εξαγορά της Olympic Air από την Aegean

Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα της ΟΑ ήταν δημοσιευμένο από πριν το καλοκαίρι. Μάλλον ήταν αποτέλεσμα πρωτόλειων συνομιλιών που αναθεωρήθηκαν.

αυτό δεν το ξέρω...
απλά εγώ έβλεπα τι πωλούσαν τα συστήματα κρατήσεων

Ή πρώτη αντίδραση της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού όσον αφορά τη συγχώνευση ήταν σχετικά αρνητική, ωστόσω οι εταιρίες συνεχίζουν να συντονίζουν τα δίκτυά τους. Φαίνεται πως λογαριάζουν χωρίς τον νυκοκοίρη. :? Πως μπορούν να αγνοούν το ενδεχόμενο μιας "ευρωπαϊκής" παρέμβασης στη συγχώνευση;

Προσωπικά δεν βρίσκω τίποτα το μεμπτό στο αν αναδιοργανώνουν τα δίκτυα τους για να μην υπάρχει αλληλοκάλυψη, το μεμπτό είναι όταν κάνεις fix pricing κάτι που οι εταιρίες άρχισαν να κάνουν από τον περασμένο Μάρτιο και είναι εμφανές, πχ αν κοιτάξει κανείς με μια πρώτη ματιά στις τιμές που δίνουν τα site όπως το travelplanet24.
Φυσικά και είναι πολύ δύσκολο να το αποδείξει κανείς πόσο μάλλον η ανύπαρκτη επιτροπή ανταγωνισμού, να μην πω τίποτα άλλο και με κόψουν από το airliners.gr

Αυτό που με ανησυχεί είναι τι θα απογίνουν και καμία 500 τουλάχιστον άνεργοι επιπλέον από αυτές τις εταιρίες σε πρώτη φάση. Αν βέβαια δεν εγκριθεί η συγχώνευση από την ΕΕ κάτι που θα είναι παράλογο και ύποπτο ο αριθμός θα είναι κάτι παραπάνω από χ2.

Αυτό που με πληγώνει είναι η μεγάλη συρρίκνωση των εγχώριων αεροπορικών εταιριών που ξεκίνησαν με φιλοδοξίες και το μοντέλο τους (κυρίως Aegean) δείχνει να αποτυγχάνει. Γυρνάμε σε εποχές πάνω από 20+ χρόνια όσον αφορά το δίκτυο και τις συχνότητες.

Φιλε Πασχαλη πριν 20+ χρονια ειχαμε μια εταιρια που πεταγε (κουτσα στραβα δεν λεω) στις 5 ηπειρους χωρις codeshare...

Ναι αλλά ταυτόχρονα, πριν 20+ χρόνια χρειαζόσουν μια περιουσία για να πετάξεις όχι μονο στις 5 ηπείρους, αλλά και στο εσωτερικό. Πλέον όμως με την πληθώρα εταιριών, και συνεργασιών, τα ταξίδια έχουν γίνει προσιτά. Παλαιότερα το καράβι δεν ήταν απλά η ανταγωνιστική (τιμολογικά) εναλακτική. ´Ηταν ο μονόδρομος του κοσμάκη.

Όπως και να έχει,
M!ke":ef9gby0u said:
Πως μπορούν να αγνοούν το ενδεχόμενο μιας "ευρωπαϊκής" παρέμβασης στη συγχώνευση;
Και να μην τους αφήσουν να γίνει η συγχώνευση, τα δρομολόγια θα είναι σπασμένα σε ημι-μονοπωλιακά. Και το αποκορύφωμα θα είναι να δούμε codeshare, πτήσεις με αλαξοαεροπλανιές, κτλ κτλ. Δηλαδή να λείπει μόνο η επίσημη δήλωση της συγχώνευσης.

Aναμεσα στο να πετας παντου και στο να εχεις 5 διεθνεις προορισμους υπαρχει και η μεση οδος...Ακομα για παραδειγμα δεν εχω καταλαβει γιατι η τεραστια αγορα τηςΓερμανιας εμεινε εξω απο το αρχικο business plan.Εκτος και αν η συνομωσια ειναι τοσο μεγαλη που η προετοιμασια για συνεργασια ξεκινησε απο τοτε και η Γερμανια ηταν η πρωτη χωρα στην οποια εγινε "μοιρασμα" δρομολογιων. :?:

Μα νομίζω αυτό το θεωρούμε σαν δεδομένο :wall:
Και τα περι Lufthansa δεν έχουν αντίκρυσμα(η δικαιολογία οτι αφήσαμε τη Γερμανία επειδή έχει εδραιωθεί με τη Lufthansa). Εμένα οι ξαδέρφες μου(Γερμανίδες), την Ολυμπιακή ξέρουν (χωρίς να έχουν πετάξει),ενώ την Α3 δεν την έχουν καν ακουστά. Δεν λέω μακάρι να μπορούσαμε να ξαναδούμε ΟΑ παντού, αλλά πλέον είναι σχετικά ουτοπικό. Όταν άλλες εταιρείες με τεράστιες οικονομίες κλίμακας, με μεγάλες πληρότητες, κτλ, θα μπορούν να προσφέρουν μια θέση σε πολύ ανταγωνιστική τιμή, θα είναι δύκολο, μια ολυμπιακή να έχει 4-5 Long Haul δρομολόγια, στηριζόμενη στους ομογενείς.

Τέλως πάντων, ποτέ δεν ξέρουμε, απλά ελπίζουμε :)

Τα τσακάλια του tromaktikou(ο Θεός να το κάνει) λένε οτι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες χαλάει το παζάρι Α3-ΟΑ.είναι να τους εμπιστευτείς όμως?
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/aegean.html

Εφόσον είναι αποφασισμένοι, δεν τους σταματά τίποτα.

Στην τελική θα κλείσει η μία και η άλλη θα την αναλάβει (ως εκ θαύματος πάντα θα έρθει ως σωτήρας).