Εξαγορά της Olympic Air από την Aegean

Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

Ευχαριστούμε George1971 για την πληροφόρηση!

Επειδή εκείνη την εποχή θα ταξιδέψω κι εγώ για LHR, αν μάθεις κάτι περισσότερο ενημέρωσε μας :) .

Η αλλαγή στην ώρα της Α3 είναι ότι από 09.10 πάει στις 08.50.

Η πρωινή της ΟΑ παραμένει στις 09.15 (χρόνια τώρα).

Δεν καταλαβαίνω που διαφωνούμε, KGG και makedonas. Ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος είχε πει ότι οι "βασικοί μέτοχοι" θα έχουν το ίδιο ποσοστό. Αυτό που λέω, και αυτό που είχε ανακοινωθεί εξ αρχής, είναι ότι οι όμιλοι Βασιλάκη και MIG (και μόνον αυτοί οι δύο) θα έχουν το ίδιο ποσοστό στο νέο μετοχικό κεφάλαιο (και όντως θα το έχουν: περί το 27%).
Το αν βγαίνει κερδισμένη ή όχι η MIG, που λες KGG, ή το άν υπάρχει διαφορά δυναμικότητας κτλ, που λες makedonas, ασφαλώς συζητάτε, και μάλιστα κι εμένα μάλλον εκεί πάνε οι εκτιμήσεις μου, αλλά είναι άλλη συζήτηση.

mxnk":2xb37iyu said:

Από αυτό το άρθρο βέβαια, εγώ στέκομαι εδώ :

The issue is widely discussed in Greece among financiers, the more so that there are insisting rumors that once the merger will materialize, a major European Airliner (sic), possibly Lufthansa, might be interested in purchasing the new company.

Η υπογράμμιση και το σχόλιο δικά μου...

mxnk":1b93cddv said:
Ευρωπαϊκά σύννεφα "σκιάζουν" τη συγχώνευση Olympic-Aegean

Εκτεθειμένη απέναντι σε εξαιρετικά κρίσιμες προκλήσεις ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται η Olympic Air, οι οποίες μπορούν να ανατρέψουν την "προσχεδιασμένη" – αλλά ακόμα αβέβαιη – ανακοινωθείσα συμπόρευσή της με την Aegean Airlines

Αρκετά αναλυτικό και ενδιαφέρον άρθρο από το ΕΜΕΑ σχετικά με τη θέση της Ε.Ε στο θέμα της συγχώνευσης

(Το άρθρο του ΕΜΕΑ έχει ελληνικούς χαρακτήρες και δε μπορό να βάλω Link)
http://www.emea.gr

Το άρθρο από το New Europe:
http://www.neurope.eu/articles/99146.php

αυτο δεν ειναι αρθρο,ειναι βομβα!

ενδεικτικα τι συγκρατησα:

1.μπορει να ανατραπει η επικειμενη συγχωνευση..

2.η κυβερνηση δεν εχει σκοπο να τακτοποιησει το προσωπικο της πρωην δημοσιας ολυμπιακης!!! :rant:

3.θα ελεγχθει ακομα και η ιδια η ιδιωτικοποιηση της ολυμπιακης.. :!:

4.η Lufthansa καλοβλεπει την εξαγορα της συγχωνευμενης ΟΑ-Α3!!!! :shock:

Δε μου κάνουν καμία μα καμία εντύπωση οι βλέψεις της Lufthansa. Πήρε ως συνήθως το καλαθάκι της και βγήκε για ψώνια. Άλλο πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω: Η ΕΕ βλέπει θέμα ανταγωνισμού στην περίπτωση ΟΑ-Α3 που είναι αμελητέα ποσότητα ενώ η Lufthansa που έχει αγοράσει ό,τι υπάρχει διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά δεν απειλεί τον ανταγωνισμό και δε δημιουργεί μονοπώλια; Εδώ έφτασε στο σημείο να βάλει τη γερμανική κυβέρνηση να επιβάλλει στην Emirates αύξηση τιμών στα εισιτήριά της για να μη "δυσκολέψει" τη Lufthansa. Και θα μου πείτε ναι δεν είναι Ευρώπη η ΕΚ αλλά δείχνει τη νοοτροπία τους... Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μάθω την επίσημη δικαιολογία της ΕΕ που επέτρεψε τόσες εξαγορές. Και λέω την επίσημη γιατί το τι βρωμιές παίζονται λίγο πολύ τις ξέρουμε.... Και για να γυρίσω στο θέμα μας: Δηλαδή η ΟΑ και Α3 συγχωνεύονται για να "εξασφαλίσουν" τη βιωσιμότητά τους... Ποια βιωσιμότητα είναι αυτή; Το να εξαγοραστούν με τη σειρά τους; Υποτίθεται αυτό το βήμα γίνεται ώστε η καινούρια εταιρία να μπορεί να σταθεί μόνη της (έστω μέσα σε κάποια συμμαχία) στα πόδια της. Τι έχω καταλάβει λάθος;

Έχω αρχίσει να ξενερώνω απίστευτα με όλα αυτά τα παρασκήνια……. Έλεος δλδ!!! :wall: :rant:

Μα αδικο εχεις?
στο τελος δενθα γινει καμια συγχωνευση μου φαινεται... :thx:

Αμάν πια, στο τέλος δεν θα τους συγχωνεύει κανείς! :rant: