Εξαγορά της Olympic Air από την Aegean

Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

Ήθελα να πω Hellas Jet, όχι HIA, γράψε λάθος….

Πολύ φοβάμαι ότι θα χαθεί το αγαπημένο brand της Aegean και θα κρατήσουν το πρασινωπό της Olympic.

NFEEFE":3ajyyyun said:
Παντως βλεπω οτι τα υπαρχει περιπτωση να εχει συμμετοχη το κρατος στη νΟΑ...! :shock:
Παρακατω το αρθρο που αναφερει και για το κρατος.
OA-Aegean: Πιθανή παρουσία δημοσίου στο νέο σχήμα

Προσωπικα βεβαια, νομιζω οτι αυτο δεν ειναι εφικτο.

Ήδη η ΕΕ μας έχει στην μπούκα, αν δουν ότι μπαινουμε πάλι μεσα σε αεροπορικό σχήμα , θα μας σιχτιρίσουν και θα έχουν και δικιο.

Τώρα όσο για το όνομα (αφου ολοι λένε και απο κάτι ας πω και εγώ τα δικά μου).
Ο Βασιλάκης είναι συναισθηματικά δεμένος με την εταιρεία του και το ονομα Αιγαίου, αλλά όταν πρόκειται για λεφτά στην τσέπη του δε νομίζω να κοιτάει και πολύ το συναισθημα. Συνεπώς πιστευω πως το όνομα ΟΑ θα μείνει (και όχι για τους έλληνες και περηφανιας και όλα αυτα) για λογους χρημάτων στην τσέπη τους.

Αλλωστε ηδη η ΝΕΑ ΟΑ εδειξε το προσωπο της και τη νεα ετιαρεία και στην ελλάδα και στο εξωτερικό και είναι θέμα χρόνου να δείξει και το νέο προσωπο της συγχώνευσης στον κόσμο (με μια καλή διαφήμηση μια χαρα βάζεις και περνάς στον κόσμο το μηνυμα που θέλεις)

Εμεις εδώ στο φορουμ τα βλέπουμε με άλλη ματια αυτά τα θέματα γιατί μας ενδιαφέρουν , ο απλός ο κόσμος δεν τα βλέπει έτσι.
Τα πρακτορεία προωθούν την ΝΟΑ πλέον και συνιστούν και στους πελάτες τουσ να πετούν μαζί τους.
Παλία μόνο κατά ανάγκη γινόταν αυτό.

Έπίσης συμφωνώ με τον Μακεδόνα ότι όλο ήταν προγραμματισμένο απο πριν να γίνει αυτό, και όσοι νομίζουν ότι η παλιοι της Α3 που πήγαν στην ΟΑ θα πρέπει να φοβούνται, ε δεν το νομίζω!!! (το εγραψα και πιο πριν, την σκεψη μου)

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στους καιρούς που ζούμε δεν θα είναι και πολύ καλό για τον κόσμο αυτό και τις τιμές των εισιτηρίων.
δεν υπαρχει περιπτωση οταν γίνουν μια εταιρεία να κρατήσουν όλες τις πτήσεις τους (δηλαδή 22 πτήσεις SKG-ATH-SKG) και φυσικά να κρατήσουν όλα τα αεροπλάνα τους. Λογικα θα κρατηθεί τα 2/3 του συνόλου των 2 εταιρειων .

Βεβαια όλα είναι πλές σκέψης και ίσως και λίγη λογική.

Οχρόνος περνάει γρήγορα και θα φανεί τι θα γίνει.

Το θέμα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ, πιστευω κάτι θα γίνει του χρόνου με το νέο σχήμα δεν μπορεί να ακουστηκε έτσι τυχαία όλο αυτό (αλλωστε αφου τα είχαν κανονισμένα οι δυο τους να γινουν μια εταρεία γιατί να ανακοινώνουν κάτι τέτοιο)

lewton":195a8e17 said:
Πολύ φοβάμαι ότι θα χαθεί το αγαπημένο brand της Aegean και θα κρατήσουν το πρασινωπό της Olympic.

μην κοιτάς το χρώμα, αλλά το όνομα. Σκέψου σαν όνομα είναι πιο πιασαρικο.
Μια που έχετε λυσάξει όλοι με το όνομα να σας πω μια εμπειρία που είχα πρόσφατα πριν καμια βδομάδα (λίγο πριν βγει στον αερα η ανακοινωση της συγχωνευσης)

Ημουν σε μια έκθεση τουρισμού στο Τελ Αβιβ. Είναι γνωστό ότ πολλοι Ισαηλίτες έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές. Μέχρι πριν οι πιο πολλοι ερχόντουσαν με τσαρτεραδικο η με LY η με ΟΑ. Αλλά τώρα που δεν πετά η ΟΑ πολλά πρακτορεία ρωτούσαν για την AEGEAN γιατί δεν την ήξεραν καν.
Ισως είναι ένα γεγονός απο μία μόνο χώρα που σαν παράδειγμα μπορεί και να μην στέκει, αλλα μου ήρθε και το είπα.

Με λίγα λόγια το OLYMPIC είναι πιο πιασαρικο. Τελος. (Ασε που επιτέλους θα δείτε και την ΟΑ σε συμμαχία και πιο συγκεκριμένα star alliance) :D
και μην αρχίσετε τις εξυπνάδες σας τώρα ..... Σας παρακαλώ έιναι χιουμορ.

Πέρα απ'την πλάκα, αν και είναι λίγο δευτερεύον ζήτημα αυτό που συζητήμαμε τώρα, σκεφτείτε ότι το brand name της OA είναι τόσο γνωστό όσο και κακόφημο. Σαν κάτοικος εξωτερικού έχω παρατηρήσει ότι η κακή φήμη της γραφειοκρατικής δυσλειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών της χώρας μας έχει βγει εκτός ελληνικών συνόρων από καιρό πάνω στα φτερά της Olympic. Είναι ξεκάθαρο ότι το άκουσμα του ονόματος αυτού προκαλεί ναυτία και έξω απ'την Ελλάδα ακόμα και σ'αυτούς που δεν την ξέρουν από πρώτο χέρι (πολλοί επισκέπτες της χώρας μας βέβαια δεν την ξέρουν από πρώτο χέρι αφού το μεγαλύτερο μέρος του τουρισμού της Ελλάδας έρχεται στην Ελλάδα με τουριστικές εταιρίες). Το όνομα της aegean μπορεί να είναι λιγότερο γνωστό αλλά σίγουρα ακούγεται πιο φρέσκο.

Υ.Γ.: Κι εδώ που τα λέμε, δεν ξέρω από marketing, αλλά το olympic μου ακούγεται πιο φθηνό και μπανάλ. Είναι σαν κάτι που θα ακούγαμε σε telemarketing... π.χ. "Tired of sit-ups? Get the abs of an olympic god with Olympic Ab Builder!" ...σας το χάλασα;;; :p

--- edit ---

Το ξανασκέφτηκα βέβαια κι όχι μόνο νομίζω ότι είναι δευτερεύον το ζήτημα, αλλά φοβάμαι πως θα δούμε πάλι στο τέλος άλλη μια γελοία, αποτυχημένη προσπάθεια δυτικοποίησης και εκμοντερνισμού της ψωροκώσταινας.

Σαν να ακούω πάλι το Βγενόπουλο να παλεύει να προφέρει σωστά το Olympic Air... άκου εκεί "Ολύμπικ Έαρ"... σιγά μην είναι και "Ω γλυκή μου έαρ"!!! Α, ρε χασοδίκη!

οσο κακοφημο κι αν ειναι, είνα ισχυρό σαν όνομα.

και με μια καλή διαφήμηση όλα αλλάζουν.
Αλλωστε θα υπάρχει και μια περιοδος στην οποια θα παίζουν και τα 2 ονόματα (AEGEAN CRONUS AIRLINES)

Όντος IATA/TASOS με μία καλή διαφήμιση όλα αλλάζουν. Άν και η διαφήμιση της olympic air ήταν υπερβολή με τα τόσα αεροσκάφη στο βενιζέλος

οσο και αν ειναι υπερβολή είναι διαφημηση.
Αυτό που θέλουν είναι να ασχολούμαστε μαζί τους, και το καταφέρνουν μια χαρα

[Γουστάρω το ξεκατινιασμα σ'αυτό το φορουμ.]

Και το αστείο του πράγματος είναι οτι η μεγάλη πλειοψηφία των συμφορουμιτών, εκτός απο αυτό του επιβάτη, δέν έχει κάποιο άλλο συμφέρον (εργασιακό, κλπ). Κάτι σαν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός....

[Airband Listening Never Dies]

Φίλε Marsaler με το Data Link, που δυστυχώς δέν θα αργήσει, θα το χάσουμε κι' αυτό το Listening...

Sotiris.

φυσικα και υπαρχουν εργαζομενοι της ΝΟΑ εδωμεσα..

και της α3..

και μπορεις να το καταλαβεις απο τις αντιδρασεις τους..