Ερωτήσεις για ώρες CPL-ATPL Frozen

evarestos13":2ri3x7gq said:
Ναι μπορεις να το κανεις αυτο ,εφ οσον εισαι κατοχος του jaa ppl μπορεις να πεταξεις σε ολον το κοσμο εκτος αμερικης που πρεπει πρωτα να κανεις κατι σαν μετατροπη του ppl jaa σε ppl faa

λίγο προσεκτικοί στο τι γράφουμε φίλε ευάρεστε13

1ον - Αν είσαι σε κάποια σχολή και κάνεις integrated course,τότε υποχρεωτικά κάνεις όλη την εκπαίδευση σαυτή τη σχολή(συμπεριλαμβανομένου και του hour building) ή σε κάποια συνεργαζόμενη σχολή μαυτή σε όλο τον κόσμο χωρίς να σημαίνει οτι η τοποθεσία θα είναι η ίδια .δικαίωμα να φύγεις απ τη σχολή και να κάνεις αλλού hour building έχεις μονο σε modular courses.

2ον -Το ppl δεν χρειάζεται καμία μετατροπή σε faa και μια χαρά άνετα μπορείς να πετάξεις στη αμερική με jaa ppl.το μόνο που χρειάζεται είναι να στείλεις μια φόρμα στην faa δηλώνοντας το αριθμο πτυχίου σου και το μεντικαλ ουτως ωστε να συννενοηθουν με την ΥΠΑ και να εξακριβώσουν οτι έχεις πτυχίο PPL.μολις ολοκληρωθει αυτη η διαδικασια η υπηρεσια εκδιδει ενα καρτελακι με τα στοιχεια sou που αναγνωριζεται ως ppl.επίσης η σχολή που θα πας για hour build θα σου ζητησει να πεταξεις κάποιες ώρες εξοικειωσης με καποιον εκπαιδευτη για να δουν το τι ξερεις και αν μπορούν να σου εμπιστευθουν τα αεροπλανα τους.

Φυσικα εννοουσα το modular course και μαλλον και ο φιλος asterixx25 θα το καταλαβε,παντως οσον αφορα την αμερικη οντος ηξερα οτι πρεπει να τηρεις καποιες προυποθεσεις και να κανεις καποιες ενεργειες, δεν ηξερα ακριβως ποιες ειναι και γι αυτο το ανεφερα σαν μετατροπη.

Φιλικα Ευαρεστος

Το CPL(A) είναι σε ισχύ για 5 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης του διπλόματος. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι πρέπει να κάνεις για να το ανανεώσεις; Μια πτήση με εξεταστή όπως γίνεται και για το IR/ME;

ρε παιδια μπορεις καποιος απο τhν εκπαιδευση να μας πει ποιες ειναι οι average ωρες για να τελιωσεις ξεχωριστα PPL,IR και CPL? Eπισης σε ενα modular course μπορεις να κανεις το IR πριν το hour built up ωστε μετα να εχεις instrument PIC time?

Φυσικά και όχι.Στην Ευρώπη είμαστε κι όχι στην Αμερική.Εδώ ξεκινάς με το PPL μετά βάζεις τις 100 ώρες του build-up και αφού περάσεις τα 14 μαθήματα του ATPL theory τότε και μόνο τότε ξεκινάς την
εκπαίδευση για το ME/CPL/IR. :great:

Αν δεν κάνω λάθος δεν είναι απαραίτητο να έχεις περάσει τα μαθήματα του ATPL για να ξεκινήσεις CPL. Απλά πολλές σχολές εφαρμόζουν αυτή τη πολιτική για να έχουν οι μαθητές ένα ικανοποιητικό background.

Καλησπερα σας.

Χρειάζεσαι κάποια θεωρητικά μαθήματα για το CPL και κάποια επιπλέον για το IR, τα οποία καλύπτονται σε μεγαλύτερο βάθος όταν δινεις για ATPL theory. Εάν ο στοχος σου ειναι να βγεις με ένα CPL MEIR συν ATPL Theory Credit (frozen ATPL), είναι ανορθόδοξο να αλλάξεις την σειρά που είναι δοκιμασμένη και καθιερωμένη σε τόσες σχολές, μόνο και μόνο για να κερδίσεις καμιά 30ριά επιπλέον ώρες IR σε SE. Θα κοστίσει και περισσοτερο. Αλλα όχι, δεν χρειαζονται τα ATPL theory για να δόσεις για CPL. Χρειάζονται όμως όπως είπα και πριν, τα θεωρητικά για τα αντίστοιχα διπλώματα, πού αν έχεις ATPL theory, δεν χρειάζεται να τα δόσεις.

Το παρακάτω λινκ είναι από την CAA, μιας και δεν ξέρω να βρω το αντίστοιχο για την Ελλάδα. Το πιο κάτω ειναι το JAR-FCL που σου δίνει ακόμα πιο πολλές πληροφορίες για τα διπλώματα. Και πάλι τονίζω πως αυτά είναι JAR requirements, και δεν ξέρω εδώ στην Ελλάδα αν είναι πιο αυστηροί.

http://www.caa.co.uk/docs/175/srg_lts_LASORS2010_Section E.pdf
[url=http://www.jaa.nl/publications/jars/607069.pdf]http://www.jaa.nl/publications/jars/607069.pdf[/url]

Τελικά ο Flynaked απάντησε πιο ολοκληρωμένα σ'αυτό το θέμα αναφορικά με το CPL και τον οποίο ευχαριστώ και για τα PDF αρχεία. :great:

Τιποτα, εγώ ευχαριστώ.

Δεν έκανα την εκπαίδευση μου Ελλάδα, αλλιώς θα μπορούσα να δώσω πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις.

Τώρα παρατήρησα την ερώτηση σου, Aviation Passionate. Εάν η Ελλάδα ακολουθεί κατά γράμμα τα JAR όσων αφορά την ανανέωση του CPL, τότε το μόνο πού χρειάζεται είναι χρήματα. Τίποτα άλλο. Πως το δικαιολογούν? Έχω ακούσει την θεωρία πως είναι “administration fee’s”. Το κόστος να διατηρούν ένα φάκελο με τα στοιχειά σου, και να λήγουν μη-ενεργά διπλώματα.

Για τις average ωρες εχουμε να πουμε τπτ??