Επόμενα ταξίδια του airliners.gr

• Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Μεγάλε γιατρέ τους έσκισες όλους.

Μας δίνεις δυνατότηττα να διαλέξουμε trip report όχι σαν κάτι άλλους που μας αναγκάζουν να διαβάζουμε υπηρεσιακά έγγραφα.

Εγώ θέλω να δω το CDG -που το έχουμε δει μόνο από συλλογική αποστολή- μέσα από τα μάτια του μοναχικού ταξιδιώτη.

Επίσης θέλω να δώ όσο το δυνατόν λιγότερα Airbus (στην Αμερική πάμε, να μην δοκιμάσουμε Boeing...)

Οπότε προτείνω ενα από τα 1,2,3,4 με έμφαση στο 4 και στο 2 λόγω τύπων

Για γιατρός πολύ όμορφα γράμματα κάνεις

Κι εγώ θαυμάζω τα γράμματά σου γιατρέ...

Αν αντέχεις extreme καταστάσεις και no frills, δοκίμασε την αναβαθμισμένη Icelandair και την εξωτική Alaska Airlines μέσω Λονδίνου-Keflavik και Seattle. Το LON-KEF-SEA-SAN είναι εφικτό την ίδια μέρα. Ρίξε και ένα stopover για μια βουτιά στη Bláa Lónið, για ξεκούραση από τα ισλανδικά 757. Χωρίς το SKG-LON-SKG βγαίνει γύρω στα €750,00 .

Ψηφίζω την πρόταση του aakunz. Από τις άλλες στην συνταγογράφηση, θα έβαζα ένα καλό stopover SFO, θα προτιμούσα LX και θα απέφευγα όσο μπορούσα τις αμερικάνικες. Αλήθεια με Finnair βγαίνει το ταξίδι;

Καλησπέρα και από εμένα.Σαν λιγότερο extreme τύπος θα πρότεινα το 5 ή το 6 .Περισσότερο το 6 μια και κανείς ποτέ δεν μίσησε μια διανυκτέρευση στο LAX, έστω και για planespotting μόνο!!Βασικός λόγος επιλογής η ... LX .

flying Doc":8z59i15u said:
... Μιας και ζούμε σε καιρούς δημοψηφισμάτων κι εκλογών, σας τα παραθέτω για να βοηθήσετε στην τελική απόφαση...
Η συμμετοχική δημοκρατία ήταν πάντα κάτι που μου άρεσε κι επειδή στην προκειμένη περίπτωση ΔΕΝ πρόκειται να λουστώ εγώ τα αποτελέσματά της σπεύδω να καταθέσω την αμπελοφιλοσοφία μου:
flying Doc":8z59i15u said:
... Έκατσα λοιπόν, σαν καλό παιδί και έφτιαξα 15 πιθανά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για San Diego...
Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσες να κάνεις και τα 15. Το βλέπω όμως λίγο δύσκολο οπότε ας πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή.
Όταν ταξιδεύω όπως στη δική σου περίπτωση (μόνος, χωρίς γυναικόπαιδα και "άμαχο" πληθυσμό) τα κριτήριά μου είναι τα εξής:
1) τιμή εισιτηρίου,
2) πλήθος πτήσεων,
2α) συμμαχία στης οποίας τα lunge έχω πρόσβαση αν οι πτήσεις είναι τρεις και πάνω (να κάνουμε και κανένα μπάνιο, μη μας σιχτιρίζει ο διπλανός μας)
3) τύπος αεροπλάνου,
4) εταιρεία.

Απ' ότι είδα στις υπό ψήφιση επιλογές που μας θέτεις, το οικονομικό έχει λυθεί από άλλους, οπότε ξεκινάμε άψογα και αγνοούμε το θέμα του κόστους.
Από εκεί και πέρα είναι απλά τα πράγματα:
Επιλέγεις την περίπτωση 15 γιατί έχει τις περισσότερες πτήσεις από όλες τις άλλες επιλογές.
Φαντάσου, πέντε αποπροσγειώσεις, πέντε πληρώματα να συγκρίνεις, πέντε καφέδες, τσάγια, μπισκότα, φαγητά, IFE, καθίσματα, τουαλέτες, safety cards (το μόνο που δε με απασχολεί καθόλου), δέκα βουλώματα αυτιών και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

(Προς το τέλος της 2ης σελίδας, στη σημείωση Νο4, κλείσε την παρένθεση)

Για αρχη καλά τα πήγαμε. Δε θα απαντησω βεβαια ποιες 3 διαλεξα (για να ξεκαθαρισω στο τελος) έτσι για να σας κρατησω σε αγωνια.

Για ν' απαντησω στον φωτη, σαφως και η λογική λέει την επιλογη 14 αλλά το να φευγεις 6:30 από Αμερική, σημαινει αεροδρόμιο από τις 4 για να προλαβεις το κλύσμα και το κωλοδαχτυλο του screening, αρα γιοκ υπνος και χαμενη μερα.

Ανδρεα, καλοι οι Ισλανδοί, αλλά Ατλαντικός και narrow body ΔΕΝ είναι για τα γούστα και τα χρόνια μου.

Solro, η επιλογή 4 είναι σωστή ΜΟΝΟ για το Μ11 και τιποτε άλλο.

Υπομονή λοιπόν...

flying Doc":rzpe8ke4 said:
...Για ν' απαντησω στον φωτη, σαφως και η λογική λέει την επιλογη 14 αλλά το να φευγεις 6:30 από Αμερική, σημαινει αεροδρόμιο από τις 4 για να προλαβεις το κλύσμα και το κωλοδαχτυλο του screening, αρα γιοκ υπνος και χαμενη μερα...
Συμφωνώ,
αλλά το είχα ξεκαθαρίσει εξ' αρχής:

fotis":rzpe8ke4 said:
...Η συμμετοχική δημοκρατία ήταν πάντα κάτι που μου άρεσε κι επειδή στην προκειμένη περίπτωση ΔΕΝ πρόκειται να λουστώ εγώ τα αποτελέσματά της σπεύδω να καταθέσω την αμπελοφιλοσοφία μου...
Πάντως αν χρειαστείς άνθρωπο να κάνει τις διαπραγματεύσεις για το υπέρβαρο... μη διστάσεις να μου ζητήσεις χάρη να έρθω μαζί.

flying Doc":2y9ev9xx said:
Για αρχη καλά τα πήγαμε. Δε θα απαντησω βεβαια ποιες 3 διαλεξα (για να ξεκαθαρισω στο τελος) έτσι για να σας κρατησω σε αγωνια.
Προσγειώσου LAS ή PHX και βγες στον Ειρηνικό οδηγώντας μέσα από την έρημο. Η θέα του Ειρηνικού καθώς κατηφορίζεις από το βουνό θα σου μείνει για πάντα.

vassdel":2vne1aqe said:
Το άλλαξα, το ξανα-άλλαξα, το τράβηξα, το έσυρα...
Τελικά, παγιώθηκε:

LH5917 27NOV SU ATHMUC 0830 1010
LH6170 27NOV SU MUCOSL 1155 1410
SK4039 27NOV SU OSLSVG 1625 1715

LH 879 03DEC SA SVGFRA 0635 0845
LH1282 03DEC SA FRAATH 1330 1715

Θα κάνει πάλι κάποιος τον κόπο να μου δώσει τύπους αεροσκαφών;
Ευχαριστώ...

MAY DAY MAY DAY

O σ/φος Βασίλης ζητάει τη βοήθεια σας!!! Πετάει αύριο το παραπάνω ταξίδι ωστόσο δεν μπορεί να κάνει e-check in στο site της LH μιάς και μέσω αυτών έκλεισε τα εισιτήρια. Οι πτήσεις εκτελούνται με Α3 κ SAS οπότε ρωτάει πώς μπορεί να κάνει e-check in, μήπως μέσω Α3?

Ευχαριστεί προκαταβολικά :great:

μιας κι το Euro2012 είναι δίπλα, πρέπει να βρεθούμε στην κλήρωση για τους αγώνες, έχουμε κι λέμε

W66272 30/11 KTW-IEV A320
W66271 4/12 IEV-KTW A320

:thx: :D