Καλημέρα σε όλους. Τον Μάρτιο που μας έρχεται (3/2012) προβλέπεται επαγγελματικό ταξίδι στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο San Diego (IATA code: SAN). Αν και τα έξοδα θα είναι καλυμμένα, ΕΧΩ το δικαίωμα επιλογής του δρομολογίου (πάντα στα πλαίσια του καθορισμένου budget). Έκατσα λοιπόν, σαν καλό παιδί και έφτιαξα
15 πιθανά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για San Diego. Μιας και ζούμε σε καιρούς δημοψηφισμάτων κι εκλογών, σας τα παραθέτω για να βοηθήσετε στην τελική απόφαση:
Σελίδα 1
Σελίδα 2
Μερικές παρατηρήσεις
1) Υπάρχει μόνο μια ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πτήση από Ευρώπη για SAN. H British από LHR με 777. Όλες οι άλλες εταιρείες πετάνε με connections στις ΗΠΑ
2) Στο San Diego πρέπει να βρίσκομαι στις 6/3 και ν' αναχωρήσω στις 11/3, οπότε ΔΕΝ έχει σημασία πότε θα βρίσκομαι στις ΗΠΑ πρίν τις 6/3
3) Πέρα από αυτρές τις 15 επιλογές, αποκλείστηκαν ακόμα 7 που, είτε δεν είχαν βολικά connections, είτε ξέφευγαν το budget, είτε η επιστροφή γινόταν με 747 της LH (το δοκίμασα, βλαστήμησα και ΔΕΝ το ξανακάνω μέχρι να τ΄αναβαθμίσει ή να πάρει τα 8i).
4) Υπάρχει περίπτωση αναβάθμισης σε Υ+ ή C, με δικά μου έξοδα, αλλά αυτό δεν αφορά εσάς οπότε δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής εταιρείας που τα προσφέρει.
6) Οι πτήσεις είναι έτσι σχεδιασμένες που να προσφέρουν τουλάχιστον 3ωρο layover για διατυπώσεις και κυρίως για planespotting.
5)
Εχω περίπου καταλήξει, αλλά είναι ευκαιρία να δω και να δούμε γενικότερα με ποια κριτήρια αποφασίζω / αποφασίζεται τα ταξίδια σας (τιμή, connections, αεροπλάνο, layover κλπ κλπ).
Tον νικητή θα τον διαβάσετε στο trip report κι αν θέλει θα του στείλω για δώρο μια σειρά από safety cards που θα μαζέψω (πάντα τις παίρνω σε 3αδες για σιγουριά)
Ήδη ξέρω ΚΑΠΟΙΟΝ που ξερογλύφεται