Επίσημα ταξίδια αντιπροσώπων στο εξωτερικό

• Thread starter Thread starter JFK
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
sv1xv":37iup7si said:
Συγγνώμη για το off-topic, μη μας κλειδώσετε πάλι τη συζήτηση.

@aas59: Μήπως με μπερεδεύεις με κάποιον άλλο? Εγώ είμαι υπέρ της ιδιωτικοποιήσεως της ΟΑ ή, αν παραμείνει περιουσία του Δημοσίου, να λειτουργεί χωρίς παρεμβάσεις & εντελώς ανεξάρτητα υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

@CONFIG2: Για τα κυβερνητικά & κομματικά φέσια τα γνωρίζω, αλλά προτιμώ να τα γράφουν οι άμεσοι γνώστες του θέματος.

!!!!Δηλαδη αμφιβαλεις....στα λεγομενα μου, "ως μη αμεσος γνωστης του θεματος"!!!!! Τι αλλο θα διαβασω!

CONFIG2":1zt2th0w said:
Δηλαδη αμφιβαλεις....στα λεγομενα μου,
Αντιθέτως, πιστεύω ότι έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα όταν το γράφεις εσύ που εργάζεσαι στην ΟΑ. Πως νόμισες ότι αμφιβάλω για τα λεγόμενά σου? Ο "μη άμεσος γνώστης" στον οποίο αναφέρομαι είναι ο εαυτός μου.

Socrates":1fq0pwm2 said:
Λοιπόν επειδή έχω ταξιδέψει τρεις φορές για δημοσιογραφική αποστολή κι με άλλους συναδέλφους οι οποίοι συνοδεύαμε υπουργό δυο φορές και μια φορά πρωθυπουργό έχω να σας πω τα εξής:

Στο ταξίδι μας για Βρυξέλες μεταφερθήκαμε με αεροσκάφος των ΟΑ SX-BKC (κατα 99%) ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ όλα δωρεάν για τρεις ημέρες και διαμονή και εισητήρια και φαγητό κλπ. Βέβαια αυτά τα έξοδα τα αναλάμβανε η ΕΕ γιατί μας πήγαν για ενημερωτική επίσκεψη και επαφές στην έδρα της ΕΕ και το ευρωκοινοβούλιο. Το ταξίδι περιελάμβανε και βολτούλα στην Αμβέρσα.

Σε ένα άλλο ταξίδι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ERJ135 συνοδεύμαμε τον πρωην υφυπουργό (παρακαλω) εθνικής αμυνας απο θεσσαλονίκη στο Κόσοβο. Όλα δωρεάν και πάλι για τρεις ημέρες.

Σε ταξίδι τώρα με τον πρωθυπουργό και με το Α340 μπορεί να ήταν και Α300 για Παρίσι, τα εισητήρια είναι δωρεάν όπως επίσης και ένα επίσημο γεύμα. Τα υπόλοιπα έξοδα όμως, η διαμονή, δηλαδή καλύπτεται απο το ΜΕΣΟ όπου εργάζεσαι. Το υπουργείο τύπου δίνει τις τιμές (δεν ξέρω απο που τις παίρνει) και είναι σαφώς χαμηλότερες. Όταν λοιπόν σνοδεύεις πρωθυπουργό την διαμονή την πληρώνει το μέσο όπου εργαζόμαστε, αν δεν θέλει να πληρώσει ο δημοσιογράφος δεν πηγαίνει και το μέσο παίρνει εικόνα απο την ΕΡΤ και αυτό ήταν. Πάντως οι δημοσιογράφοι δεν πληρώνουμε τίποτα σε όλες τις περιπτώσεις.

Αυτά. Ελπίζω να σα διαφώτισα. Αν έχετε απορίες και μπορώ να τις λύσω να ακούσω.

aas59":1fq0pwm2 said:
Λυπάμαι που δεν μπορώ να γίνω πιο ακριβής αλλά λάβε υπ όψιν σου ότι :

Κυβερνητικά στελέχη, συνεργείο ΚΡΑΤΙΚΗΣ τηλεόρασης που θα καλύψει την επίσημη επίσκεψη , καθώς και (περιορισμένος) αριθμός ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΩΝ δημοσιογράφων δεν καταβάλλουν ΤΙΠΟΤΑ για το συγκεκριμένο ταξίδι.

Αντιθέτως για την συμμετοχή τους (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ επιλεγμένων επιχειρηματιών ) ο κάθε ένας καταβάλλει συγκεκριμένο (ιδιαίτερα υψηλό) ποσό που καλύπτει :
Μεταφορά ,
Διαμονή ,
Δείπνα εργασίας ,
Επίσημα δείπνα ,
Μικροξεναγήσεις κλπ.

Αυτό έγραψα και εγώ εξ αρχής. ( http://airliners.gr/community/viewtopic ... sc&start=0 )

Νομίζω ότι πλέον είναι κατανοητό απ όλους.

Καλό Σ/Κ

Περίμενε περίμενε! Έτσι όπως το έχεις γράψει όμως είναι σαν να καλύπτονται όλα τα έξοδα απο την πολιτεία. Εγω έγραψα πριν πως ένα μεγάλο μέρος ναι καλύπτεται αλλα η ΔΙΑΜΟΝΗ καλύπτεται απο το μέσον που εργάζεσαι εκτος της ΕΡΤ βέβαια! :mrgreen:

@Socrates: ευχαριστούμε για την αναλυτική ενημέρωση.

Το πρόβλημα όσον αφορά το forum δεν είναι αν οι δημοσιογράφοι ταξιδεύουν δωρεάν (εντάξει ζηλεύουμε λίγο αλλά δεν πειράζει), αλλά αν ο διοργανωτής του ταξιδιού (υπουργείο XYZ) πληρώνει την Ο.Α. Για περιπτώσεις όπως το τρίτο παράδειγμα στο Παρίσι είναι που ανησυχώ, παλιότερα τέτοια δρομολόγια είχαν επιβαρύνει την Ο.Α. υπέρμετρα, γιατί το δημόσιο "ξεχνούσε" να πληρώσει την οφειλή του.

Προφανώς για το ταξείδι στις Βυξέλλες η Ε.Ε. κατέβαλε τα εισιτήρια στην Ο.Α. και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Για το ERJ-135 στο Κόσοβο (για το οποίο σε ζηλεύω "πολύ") πρόκειται για αεροσκάφος της Π.Α. και βαρύνει άμεσα τον προϋπολογισμό του ΥΕΘΑ.