Επίσημα ταξίδια αντιπροσώπων στο εξωτερικό

• Thread starter Thread starter JFK
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
seven4seven":35cpk4p0 said:
Ακομα και οι υπουργοι, ειμαστε σιγουροι?

Μα αν διαβάσεις το παραπάνω μήνυμά μου λέω ξεκάθαρα ότι Κυβερνητικά στελέχη ΔΕΝ πληρώνουν .

Οι ΜΟΝΟ τελικά που πληρώνουν (σαν ΠΑΚΕΤΟ πάντα) είναι οι επιχειρηματίες που συνοδεύουν για συμφωνίες business.

Οντως το γραφεις ξεκαθαρα, αλλα ομολογω τωρα το προσεξα... :)

Το θεμα δεν ειναι αν πληρωνουν η οχι .....Το θεμα ειναι "ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΟΑ" για την χρησιμοποιηση του αεροπλανου (και την ζημια απο την μη χρησιμοποιηση του στα δρομολογια του). Πολυ αμφιβαλω!

CONFIG2":3p41swoi said:
Το θεμα ειναι "ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΟΑ" για την χρησιμοποιηση του αεροπλανου
Δηλαδή η εκάστοτε διοίκηση της Ο.Α. προσφέρει την πτήση αφιλοκερδώς εις δόξαν των κυβερνώντων ? Στο εξής να μην αποκαλείται Διευθύνων Σύμβουλος αλλά Κυβερνητκός Επίτροπος.

sv1xv":2o22phm4 said:
CONFIG2":2o22phm4 said:
Δηλαδή η εκάστοτε διοίκηση της Ο.Α. προσφέρει την πτήση αφιλοκερδώς εις δόξαν των κυβερνώντων ? Στο εξής να μην αποκαλείται Διευθύνων Σύμβουλος αλλά Κυβερνητκός Επίτροπος.

Σωστά τοποθετείται το θέμα στο ΑΝ πληρώνεται η ΟΑ για την συγκεκριμένη μετάβαση και παραμονή του αεροπλάνου.

Δεν θα υπήρχαν απορίες όμως ΑΝ η ΟΑ λειτουργούσε ΟΠΩΣ κάθε ανώνυμη εταιρεία και δημοσίευε οικονομικές καταστάσεις και ισολογισμούς .

Τα λοιπά περί δόξας κυβερνώντων και περί κυβερνητικών εκπροσώπων είναι μόνο λαϊκίστικες κορώνες που μπορεί να βρίσκουν κοινό στις φυλλάδες και στις κίτρινες εκπομπές αλλά σε αυτό το site , που (υποτίθεται) υπάρχει μία αυξημένη κουλτούρα των συμμετεχόντων , μάλλον παράφωνες ακούγονται.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων εννοείται ότι δεν αναφέρομαι στα ταξίδια των σημερινών κυβερνώντων αλλά σε όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις.

Στο τέλος τέλος , τα ταξίδια αυτά δεν γίνονται για να κάνουν βόλτα οι εκάστοτε κυβερνώντες αλλά για να επεκτείνουν , προασπισθούν , δημιουργηθούν οι σχέσεις τις χώρας που ζούμε με την αντίστοιχη της επίσκεψης.

aas59":3gn7rit8 said:
Τα λοιπά περί δόξας κυβερνώντων και περί κυβερνητικών εκπροσώπων είναι μόνο λαϊκίστικες κορώνες που μπορεί να βρίσκουν κοινό στις φυλλάδες και στις κίτρινες εκπομπές αλλά σε αυτό το site , που (υποτίθεται) υπάρχει μία αυξημένη κουλτούρα των συμμετεχόντων , μάλλον παράφωνες ακούγονται.
Έ, όχι φίλε συμφορουμίτη, πολλά μας τα λες. Όχι να καταπίνουμε την ασυδοσία των εκάστοτε κυβερνώντων (αν αποδειχθεί στη παρούσα περίπτωση) για να μη χαρακτηριστούμε λαϊκιστές. Τέτοιες πρακτικές οδήγησαν στο (πράσινο) παρελθόν στα τεράστια ελλείμματα και την απαξίωση της ΟΑ. Ελπίζω και εύχομαι να μη συμβαίνουν και σήμερα.

Μάλλον δεν κατάλαβες καλά.

Με κανένα τρόπο δεν λέω να "καταπίνετε την ασυδοσία" των εκάστοτε κυβερνώντων.

Αυτό που λέω εγώ λαϊκισμό είναι τα σχόλιά σου "Στο εξής να μην αποκαλείται Διευθύνων Σύμβουλος αλλά Κυβερνητικός Επίτροπος."

ΑΝ η διοίκηση της ΟΑ προσφέρει υπηρεσίες σε κάποιο ΠΕΛΑΤΗ (στην συγκεκριμένη περίπτωση στο Ελληνικό ΔΗΜΟΣΙΟ) και δεν πληρώνεται για αυτές τότε ΥΠΟΛΟΓΗ είναι ΑΥΤΗ και ΜΟΝΟ αυτή.

Θα το επαναλάβω ακόμα μία φορά .
<Δεν θα υπήρχαν απορίες όμως ΑΝ η ΟΑ λειτουργούσε ΟΠΩΣ κάθε ανώνυμη εταιρεία και δημοσίευε οικονομικές καταστάσεις και ισολογισμούς .>

Επί του θέματος αυτού δεν βλέπω σχόλια . Ούτε από εσένα ούτε από κανέναν άλλον που υπερασπίζεται την μη ιδιωτικοποίηση της ΟΑ.

Τελειώνοντας αυτό το post σημείωσε ότι ούτε στις προθέσεις μου είναι ούτε στις δυνατότητές μου να λογοκρίνω τα λεγόμενα κανενός εδώ μέσα , οπότε κακώς διαματύρεσαι.
Στην διακριτική σου ευχέρεια είναι να γράφεις από σοβαρά και τεκμηριωμένα κείμενα μέχρι λαϊκιστικές κορώνες που έχουν σαν βάση το μέσο ΝεοΈλληνα ξερόλα.

Φιλικά
aas59

sv1xv":1jeq7p4j said:
CONFIG2":1jeq7p4j said:

Καλα, που ζεις? Τοσο καιρο φωναζουν για τα "χρεωστουμενα". Φεσι, φιλτατε, ειναι ο τροπος "εξοφλησης". Το αν λεγεται η οχι "κυβερνητικος επιτροπος" ο εκαστοτε ΠΔΣ, ειναι αλλη ιστορια. Οπως και σε ολον τον ευρυτερο δημοσιο τομεα, οι εκαστοτε Προεδροι κανουν αυτο που τους εντελουν οι "ανωθεν"...Οποτε γιατι θα πρεπει η ΟΑ να ειναι εξαιρεση?

Συγγνώμη για το off-topic, μη μας κλειδώσετε πάλι τη συζήτηση.

@aas59: Μήπως με μπερεδεύεις με κάποιον άλλο? Εγώ είμαι υπέρ της ιδιωτικοποιήσεως της ΟΑ ή, αν παραμείνει περιουσία του Δημοσίου, να λειτουργεί χωρίς παρεμβάσεις & εντελώς ανεξάρτητα υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

@CONFIG2: Για τα κυβερνητικά & κομματικά φέσια τα γνωρίζω, αλλά προτιμώ να τα γράφουν οι άμεσοι γνώστες του θέματος.

Λοιπόν επειδή έχω ταξιδέψει τρεις φορές για δημοσιογραφική αποστολή κι με άλλους συναδέλφους οι οποίοι συνοδεύαμε υπουργό δυο φορές και μια φορά πρωθυπουργό έχω να σας πω τα εξής:

Στο ταξίδι μας για Βρυξέλες μεταφερθήκαμε με αεροσκάφος των ΟΑ SX-BKC (κατα 99%) ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ όλα δωρεάν για τρεις ημέρες και διαμονή και εισητήρια και φαγητό κλπ. Βέβαια αυτά τα έξοδα τα αναλάμβανε η ΕΕ γιατί μας πήγαν για ενημερωτική επίσκεψη και επαφές στην έδρα της ΕΕ και το ευρωκοινοβούλιο. Το ταξίδι περιελάμβανε και βολτούλα στην Αμβέρσα.

Σε ένα άλλο ταξίδι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ERJ135 συνοδεύμαμε τον πρωην υφυπουργό (παρακαλω) εθνικής αμυνας απο θεσσαλονίκη στο Κόσοβο. Όλα δωρεάν και πάλι για τρεις ημέρες.

Σε ταξίδι τώρα με τον πρωθυπουργό και με το Α340 μπορεί να ήταν και Α300 για Παρίσι, τα εισητήρια είναι δωρεάν όπως επίσης και ένα επίσημο γεύμα. Τα υπόλοιπα έξοδα όμως, η διαμονή, δηλαδή καλύπτεται απο το ΜΕΣΟ όπου εργάζεσαι. Το υπουργείο τύπου δίνει τις τιμές (δεν ξέρω απο που τις παίρνει) και είναι σαφώς χαμηλότερες. Όταν λοιπόν σνοδεύεις πρωθυπουργό την διαμονή την πληρώνει το μέσο όπου εργαζόμαστε, αν δεν θέλει να πληρώσει ο δημοσιογράφος δεν πηγαίνει και το μέσο παίρνει εικόνα απο την ΕΡΤ και αυτό ήταν. Πάντως οι δημοσιογράφοι δεν πληρώνουμε τίποτα σε όλες τις περιπτώσεις.

Αυτά. Ελπίζω να σα διαφώτισα. Αν έχετε απορίες και μπορώ να τις λύσω να ακούσω.