Επίσημα ταξίδια αντιπροσώπων στο εξωτερικό

• Thread starter Thread starter JFK
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

JFK

Low-Cost-Class-Member
Περιοχή
LON
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
SWR
thanosp":1rniuili said:
Ο υφυπυργός Οικονομίας, Πέτρος Δούκας επισκέφτηκε με πολυμελή ομάδα επαγγελματιών σε οικονομικό φόρουμ Ελλάδας - Ινδίας. Αυτός και ο λόγος που βρέθηκε εκεί το -ΒΕΜ

Κανονικά έπρεπε να πάει να πάει και ο Δούκας με χολάδικο, να δει τη γλύκα...Λίγα αξιόλογα αεροσκάφη έχει η ΟΑ και δεσμέυονται και αυτά σε (πολυήμερα) ταξίδια πολιτικών :evil: . Άλλα 250 άτομα είχε μαζί του?

Όλα τα επίσημα ταξίδια (Υπουργών , κλπ) πάντα συνοδεύονται από πολυμελή αντιπροσωπία επιχειρηματιών (οι οποίοι παρεμπιπτόντως καταβάλουν σημαντικά ποσά για την μετάβαση -ξενοδοχεία -επαφές ) και πάντα υπογράφονται κάποιες συμφωνίες (άλλες σημαντικές και άλλες για το θεαθήναι )

aas59":30fah00c said:
(οι οποίοι παρεμπιπτόντως καταβάλουν σημαντικά ποσά για την μετάβαση -ξενοδοχεία -επαφές )

:doubt:

Ελα,τωρα, ελα! Μεταξυ μας μιλαμε...

Ναι. Μεταξύ μας μιλάμε και είμαι όλος αυτιά αν έχεις κάτι να καταθέσεις περί τού αντιθέτου.

Συμβαίνει να γνωρίζω από πρώτο χέρι μερικά πράγματα και αυτό κατέθεσα.

Ας μήν ειρωνευόμαστε όσα νομίζουμε ότι γνωρίζουμε ενώ απλώς μεταφέρουμε φήμες ή εντυπώσεις........

Δηλαδη, οι υπουργοι κα οι μεγαλοεπιχειρηματιες πληρωνουν εισητηριο οταν πετουν με ΟΑ, ετσι? :doubt:
Εγω δεν το πιστευω. Αν ΕΣΥ θελεις να μας πεις πως και τι πληρωνουν, πηγαινω πασο! :wink:

ΥΓ: Δεν σε ειρωνευτηκα, απλα αμφισβητησα αυτο που ειπες.

Ήρεμα......
συνήθως όσοι ακολουθούν μια τέτοια αποστολή (επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, τεχνικοί τηλεόρασης κλπ κλπ) ταξιδεύουν δωρεάν με το αεροπλάνο που έχει ναυλώσει η κυβέρνηση (που ποτέ δεν πληρώνει, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα), όμως πληρώνουν τα έξοδα της διαμονής και διατροφής τους.
Μπορεί να ακούγεται ουτοπικό, αλλά το κράτος (δηλαδή οι πολίτες) δεν επιβαρύνονται με τα υπόλοιπα έξοδα όλων αυτών (πλην του κόστους του αεροπλάνου, το οποίο όμως έτσι κι αλλιώς θα ταξίδευε εκεί, έστω και μόνο με τους συμβούλους και την ασφάλεια του υπουργού ή του πρωθυπουργού).

Αγαπητέ seven4seven ,

Εκ μέρους μου σαφώς και δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης (ούτε όρεξη για Flame εχω) απλά σου διευκρινίζω ότι είναι άλλο θέμα αν καταβάλλονται ναύλα στην ΟΑ για συγκεκριμένη ναυλωμένη επίσημη επίσκεψη σε ξένη χώρα κυβερνητικού μέλλους , και άλλο θέμα το τί καταβάλλεται από τους συμμετέχοντες.

Λυπάμαι που δεν μπορώ να γίνω πιο ακριβής αλλά λάβε υπ όψιν σου ότι :

Κυβερνητικά στελέχη, συνεργείο ΚΡΑΤΙΚΗΣ τηλεόρασης που θα καλύψει την επίσημη επίσκεψη , καθώς και (περιορισμένος) αριθμός ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΩΝ δημοσιογράφων δεν καταβάλλουν ΤΙΠΟΤΑ για το συγκεκριμένο ταξίδι.

Αντιθέτως για την συμμετοχή τους (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ επιλεγμένων επιχειρηματιών ) ο κάθε ένας καταβάλλει συγκεκριμένο (ιδιαίτερα υψηλό) ποσό που καλύπτει :
Μεταφορά ,
Διαμονή ,
Δείπνα εργασίας ,
Επίσημα δείπνα ,
Μικροξεναγήσεις κλπ.

Υ.Γ : Με τα παραπάνω πιστεύω απαντάται εν μέρει η δυσπιστία σου (η οποία πιστεύω βασίζεται σε φήμες καθώς και άγνοια του πώς πραγματοποιούνται οι επίσημες αποστολές των κρατών).

Δεν γνωρίζω αν σε έπεισα η όχι , απλά ενοχλήθηκα με την τάση που υπάρχει στην Ελλάδα του "ξερολισμού" και της άμεσης αμφισβήτησης του συνομιλητή μας χωρίς να έχουμε άμεση γνώση του θέματος. .

Φιλικά
aas59

Δηλαδη, δεν πληρωνουν εισητηριο με την εννοια που ξερουμε εμεις, αλλα πληρωνουν κατι σαν "πακετο" ? Ακομα και οι υπουργοι, ειμαστε σιγουροι? Επιμενω, γιατι αλλα εχω πληροφορηθει απο αξιοπιστα ατομα μεσα στην ΟΑ... Τελοσπαντων, δεν θα μας βγαλει πουθενα. Εσυ την αποψη σου κ εγω τη δικη μου. Σ ευχαριστω! :wink:

@seven4seven: Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω τίποτα για το θέμα, αλλά κάτι μέσα μου λέει ότι έχεις δίκιο :(