asterixx25":1z2lguu6 said:
....σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου υπάρξει διαθέσιμη εργασία, να μετακομίσεις εκεί...
Εντάξει, μην γινόμαστε και ακραίοι. Δεν χρειάζεται να παρουσιάζουμε το χειρότερο δυνατό σενάριο.
[Off-topic]: και για μένα έψαχνα κάποτε και βρήκα θέσεις για κυβερνήτη κρατικού ελικοπτέρου στις ΗΠΑ. Ήταν στην DEA (Δίωξη Ναρκωτικών) και στα ψιλά γράμματα έγραφε πως μιλούσαν για τοποθέτηση στην Κολομβία (πτήσεις πάνω από τα Καρτέλ δηλαδή - πιο ασφαλής θα ήμουν στο Ιράκ)...[/off-topic]
Σαφώς και η Ελληνική αγορά είναι περιορισμένη και ίσως μη βιώσιμη, αλλά δεν χρειάζεται πιστεύω να πας στη Σιβηρία του aviation... με λίγη υπομονή, επιμονή και πείσμα, θα βρεις κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις - κυρίως στο εξωτερικό αλλά ίσως και εδώ. Ίσως να χρειαστεί για κάποιο διάστημα να βγάζεις τα προς το ζειν με εναλλακτικό τρόπο, αυτό άλλωστε δεν κάνουν όλοι οι νέοι που επιλέγουν κάποιον κλάδο στην Ελλάδα;
Επίσης, το ότι χρειάζεται τόσο μεγάλο κεφάλαιο για να πάρεις ουσιαστικά μια άδεια εργασίας, δεν σας δίνει πρόσθετα δικαιώματα. Αντιμετωπίστε το aviation ως οποιοδήποτε επάγγελμα: πχ ένας οδοντίατρος που μόλις πήρε πτυχίο, δεν ελπίζει κατευθείαν να προσληφθεί από Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη θέση του Διευθυντή. Αν έχει έξτρα οικονομική ευχέρεια, ανοίγει δικό του ιατρείο και ελπίζει. Απόφοιτος σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, πιστεύει πως θα προσληφθεί ως υποδιευθυντής στην ΔΕΛΤΑ; Ξεκινάει από το χαμηλά και από το άγνωστο. (Φυσικά, κάποιοι έχουν μπάρμπα στην Κορώνη που λέει κι ο enaatomo που δεν θυμάμαι το παλιό του nickname, και πιάνουν δουλειά αμέσως και στον αφρό - αλλά αυτοί δεν υπάρχουν εδώ στο φόρουμ, δεν το έχουν ανάγκη... μιλάμε για την πλειοψηφία των υποψηφίων που δεν έχουν "δόντι"...)
Bottomline: μην απελπίζεστε. Αν καταφέρετε να πάρετε το πτυχίο χωρίς να κλατάρετε οικονομικά εσείς και η οικογένειά σας, υπάρχουν ελπίδες. Κοιτάξτε τί μπορείτε να κάνετε και τί σας συμφέρει οικονομικά. Μην ρισκάρετε σε αγνώστους τόσο μεγάλα κεφάλαια. Μην βιάζεστε να τελιώσετε και να αποκατασταθείτε. Κοιτάξτε πώς θα το καταφέρετε χωρίς να καταστρέψετε εσάς και τους γύρω σας. Μπορείτε φυσικά να παίρνετε ιδέες και εμπειρίες από εδώ και άλλα φόρουμ, αλλά η προσωπική εμπειρία ΔΕΝ υποκαθιστάται. 60 χιλιάρικα (μίνιμουμ) θα δώσετε. Πηγαίνετε στις σχολές (ακόμα και κάποιες πχ στη Γερμανία - με 100ε βρίσκεις με την Easyjet αν ψάξεις) και δείτε τους εκπαιδευτές, τα μέσα, τους χώρους κλπ. Εδώ κινητό αγοράζουμε και ψάχνουμε στατιστικές, reviews, πάμε στα μαγαζιά και τα κοιτάμε κλπ. Αν δεν κάνετε το ίδιο και με τις σχολές καήκατε. Μην επαναπαύεστε στο όνομα της σχολής - καλό ή κακό. Τη φήμη και το όνομά σας, θα το χτίσετε μόνοι σας με την βοήθεια των εκπαιδευτών σας, σε όποια σχολή κι αν πάτε. Όταν ψάχνω παιδίατρο για τα παιδιά μου, πάω σε αυτόν που έχω ακούσει από πολλούς ότι είναι καλός. Τον δοκιμάζω. Ακούω τί λέει και κρίνω. Ίσως παίρνω και μια δεύτερη γνώμη. Αλλά δεν έχω δει αν πτυχίο πήρε από την Ελλάδα, την Αγγλία ή την Λιθουανία. Σίγουρα, ο απόφοιτος της Oxford φαντάζει να έχει μεγαλύτερο κύρος κ status από αυτόν της ΧΨ ελληνικης, αλλά ταυτόχρονα έχει και ένα μειονέκτημα: Στην Ελλάδα, που το κύκλωμα είναι σχετικά μικρό, τα καλά (και τα κακά) νέα, ταξιδεύουν γρηγορότερα και ευκολότερα. Έτσι, ο καλός χειριστής στην Ελληνική Σχολή ακούγεται ευκολότερα στους Ελληνικούς κύκλους και το όνομά του μπαίνει πιο εύκολα στις λίστες υποψηφίων, ειδικά για μικρότερες εταιρίες (πχ cargo), εταιρίες από τις οποίες προφανώς θα ξεκινήσετε την καριέρα σας.
Τέλος πάντων, σαφώς και θα υπάρχουν διαφωνίες ως προς τα γραφόμενά μου, αλλά ακούστε και ζυγίστε και αυτήν την άποψη. Και ξεκινήστε από τώρα να παλεύετε, γιατί έτσι κι αλλιώς, τα πράγματα στη χώρα μας είναι δύσκολα.