Επάγγελμα Αεροσυνοδός

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Που λες ναι εργάζομαι στην συγκεκριμένη εταιρεία κ όταν πέρασα συνέντευξη ήταν στα αγγλικά(κανονικά είναι στα ελληνικα αλλά συμβαίνει κάποιες φορές!)Τώρα τα παιδιά που πήρανε δεν ξέρω πως έγινε η συνέντευξη..Το καλό με αυτην την εταιρεία συμφωνώντας σε αυτό που λες είναι ότι υπάρχουν κ αρκετοί άντρες..Αλλά γενικά είναι πολύ καλά τα άτομα κ το κλίμα φιλόξενο από την πρώτη μέρα της εκπαίδευσης..Η σύμβαση είναι αορίστου από όσο ξέρω κ τα λεφτά οπότε πουν μπαίνουν! :)

Καλημέρα σας!! Μόλις γράφτηκα και γώ στην σελίδα γιατί έψαχνα πληροφορίες πολύ καιρό. Διάβασα αρκετά να σας πώ την αλήθεια, και μου φάνηκαν ενδιαφέροντα μιάς και ψάχνω εδώ και πολλούς μήνες για κάτι τέτοιο. Βέβαια παραξενέυτηκα λίγο γιατί είμαι άντρας και διάβαζα μόνο απο γυναίκες τα σχόλια τους. Έχω φίλους λοιπόν που έκαναν την εκπαίδευση στην Fly Emirates και στην KLM και δουλεύουν ήδη κανονικά εκεί, όμως επειδή εκεί η εκπαίδευση κοστίζει απ' οσο ξέρω δε με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Θα μπορούσατε να μου πείτε εδώ για τις ελληνικές εταιρείες ποιά είναι η διαδικασία!?? (κάνεις δηλαδή κάποια αίτηση? ανακοινώνουν προκυρήξεις? υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις-περιορισμοί?) Συγνώμη κι όλας αλλά δεν έχω ιδέα ποια είναι η διαδικασία και επειδή με ενδιαφέρει αρκετά να ασχοληθώ, θα εκτιμούσα όποια βοήθειά σας.. Ευχαριστώ πολύ, Γιώργος

Καλησπέρα σας, λέγομαι Σόνια. Κατάγομαι από Θεσσαλονίκη και είμαι νέο μέλος στο site, όμως παρακολουθώ από καιρό τις συζητήσεις σας.
Στις 26 Ιουλίου, έστειλα το βιογραφικό μου στην Aegean και στις 27 του μηνός μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι την Τετάρτη πρέπει να βρίσκομαι στην Αθήνα για συνέντευξη, γιατί όπως μου ανέφεραν ήταν η τελευταία μέρα συνεντεύξεων.
Πήρα άδεια από τη δουλειά μου και την επομένη βρισκόμουν ήδη στην Αθήνα. Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία, την Τετάρτη το πρωί πήγα στα γραφεία με έναν φίλο μου και διαπιστώσαμε ότι "επαιζε πολύ βίσμα".
Πριν τη συνέντευξη, γνώρισα κοπέλες που ήταν ήδη ενεργές στον χώρο και μία 20χρονη η οποία είχε στο δεξί της χέρι εμφανή και αντιαισθητικά εγκαύματα, ακόμη και στα δάχτυλά της. Την οποία την πήραν, με τρελό βίσμα από ο,τι ισχυρίστηκε και ενώ μου ανέφερε ότι μεσολάβησε και για μία άλλη κοπέλα η οποία ήταν ήδη στο δικό μου group και δεν βλεπότανε. Διάβασα σε προηγούμενα posts ότι ένα άλλο μέλος ισχυρίστηκε ότι της φέρθηκαν ρατσιστικά και την κόψανε για ένα σημαδάκι. Κατά τη δική μου άποψη θεωρώ ότι είναι άδικο να υπάρχουν τέτοιες διακρίσεις αλλά για ποιο λόγο την μία να την κόψουν και την άλλη να την περάσουν; Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος;
Στις 12 η ώρα έδωσα γραπτά. Τελειώσαμε και στο interview με φώναξαν πρώτη. Μιλήσαμε για πολλά θέματα και οφείλω να ομολογήσω ότι πολλές συζητήσεις που είχα διαβάσει εδώ μέσα με βοήθησαν. Από τις τρεις κοπέλες εκεί μέσα μόνο εγώ μιλούσα. Τις άλλες από μία ερώτηση και μας έβγαλαν έξω.
Στη συνέντευξη πέρα από θέματα πολύ σημαντικά που ανέπτυξα, ξαφνικά άρχισαν να μου κάνουν περίεργες ερωτήσεις ("Τα μάτια δικά σου είναι;", "Οι παρουσιάσεις καλλιστείων πως προέκυψαν;", "Αθλείσαι καιρό;"). Πάντα απαντούσα ευγενικά και με χαμόγελο.
Είπα στις τρεις Αθηναίες (τονίζω ότι λατρεύω την Αθήνα και έχω πολλούς φίλους/ες από τα φοιτητικά μου χρόνια ακόμα) που μου πήραν συνέντευξη ότι μου ανέφεραν στο τηλέφωνο ότι θα μπορούσα να περιμένω για θέσεις που θα προκηρυχθούν στην Θεσσαλονίκη αλλά εγώ προτίμησα να έρθω Αθήνα για να μην χάσω την ευκαιρία που μου είχε δοθεί. Τότε η μία εκ των τριών Κυρίων ανέφερε με ύφος κοροϊδευτικό: (Nαι , casting) Δηλαδή ότι άκουσα για casting και πήγα, δεν κατάλαβα για ποιο λόγο το είπε αυτό, αλλά φυσικά και δεν έδωσα σημασία, γιατί έπρεπε να είμαι ήρεμη. Τι να κάνουμε εμείς ερχόμασταν από Θεσσαλονίκη και δυστυχώς δεν είχαμε κανένα βίσμα εκείνη την ώρα!!!
Είμαι μία κοπέλα 27 ετών πολύ εμφανίσιμη με πολλές γνώσεις. 1.71 και 59 κιλά. Πήγα φορώντας μία φούστα μέχρι το γόνατο και ένα μπλουζάκι στα χρώματα της Aegean, το μαλλί μου αλογοουρά και ίσιο. Ήμουν απίστευτα κομψή και ξεχώριζα. Ήταν όλες από Αθήνα και μόνο εγώ από Θεσσαλονίκη. Οι περισσότερες ήταν ατημέλητες και δύο φορούσαν σούπερ μίνι.
Απόρησα επειδή δεν με ενημέρωσαν για το αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες και αν και δεν μου αρέσουν τα βίσματα άρχισα να ψάχνομαι, γιατί ήμουν πολύ σίγουρη για τον εαυτό μου. Σήμερα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από μία φίλη μου που έχει τον ξάδελφο της πιλότο στην εταιρία και έμαθα ότι απορρίφθηκα και ο λόγος;;;; Στα χαρτιά έγραφαν πολύ όμορφη κοπέλα, ωραίο πρόσωπο..κάτι που δεν μπορούσαν να το αποκρύψουν φυσικά, λόγω των φωτογραφιών μου, αλλά υπερβολικό ντύσιμο για εκείνη την ημέρα.
Ωραίος λόγος!!!!!!!!!!!!!!!!! Αν το κομψό και το προσεγμένο τους φαίνεται υπερβολή, τότε γιατί δίνουν οδηγίες για το πως να πάνε οι κοπέλες; Έτσι κι αλλιώς η στολή στην δουλειά είναι συγκεκριμένη, δεν φοράει η καθεμία ο,τι θέλει. Είναι κριτήριο αυτό για να σε κόβουν; Ποιες είναι αυτές οι κυρίες που αποφασίζουν; Όπως και να έχει δεν θα το αφήσω έτσι, γιατί κάτι που είναι άδικο πρέπει να τιμωρείται. Τα υπόλοιπα που γνωρίζω σκοπεύω να τα αναφέρω στους ανωτέρους τους.
Συγνώμη που σας κούρασα αλλά νιώθω απίστευτα αδικημένη. Τι μου προτείνετε να κάνω; Που θα μπορούσα να απευθυνθώ;
Έχω όλα μου τα στοιχεία διαθέσιμα για όποιον έχει οποιαδήποτε αμφιβολία.

Αγαπητή sonia26 ,

αν έχεις το έγραφο κ ή μπορείς με κάποιο τρόπο να αποδείξεις ότι ο λόγος ήταν "υπερβολικό ντύσιμο" θα μπορούσες σύμφωνα με την κοινοτικη νομοθεσία να κάνεις καταγγελία για προσβολή της αξιοπρέπειας σου, ή αυτό που λέμε "παρενόχληση", δλδ ταπεινωτικό περιβάλλον ή εξευτελιστική συμπεριφορά . Αν το σκεφτείς ρεαλιστικά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, ιδιαίτερα όταν στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται τπτ κοινοτικό αν δεν κάνεις 10 εφέσεις.

Για τα σημάδια, ένδυση κτλ των ΥΦ/Σ δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο (για μένα τουλάχιστον) τι ισχυεί σε θέματα διακρίσεων αφού στο αεροπλάνο σερβίρεται γεύμα - κ αυτό αποτελεί λόγο ειδικών κανόνων.

πέρα πάντως από τα νομικίστικα, αν πραγματικά το recruitment στην Αιγαίου λειτουργεί έτσι, η εταιρεία δεν θα έχει λαμπρό μέλλον (τι μου θυμίζει)... πάντως καλό είναι να κρατάς μια "πισινή", καθώς αυτό που λέει ο ξάδερφος μιας φίλης μπορεί να μην είναι πάντα σωστό.

ΥΓ τιμή στις Θεσσαλονικιές :great:

Re: Προώθηση Βιογραφικών για εργασία στον Αεροπορικό χώρο

Καλησπέρα! Ειμαι και εγώ καινούργια στην παρέα και προσπαθώ να μπώ στο κλίμα!
Ενδιαφέρομαι για θέση συνοδού εδάφους στο Ελ.Βενιζέλος αλλά δεν έχω σχέση με το επάγγελμα αεροσυνοδού κα8ώς τελείωσα φιλολογία...Κοίταξα την σελίδα της Μαρφιν και παρατήρησα οτι η προθεσμία των αιτήσεων για θέσεις εργασίας έχει λήξει απο τον Μάρτη του 2009...Που μπορώ να απευθυνθώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις και τα προσόντα που απαιτούνται?
Αν γνωρίζετε κάτι σχετικό 8α ήθελα να με ενημερώστε!

Σόνια. Όπως ακούω την περίπτωσή σου, και χωρίς να έχω επαγγελματικές σχέσεις με την αεροπορία, αυτό που θα με έκανε να σε "κόψω" είναι το πρόβλημα της μετεγκατάστασής σου από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Κατα τη γνώμη μου το θέμα της εμφάνισης είναι υποκειμενικό και συνεπώς δεν μπορεί κανείς να "καταδικαστεί" για το ότι δεν του άρεσες. Από την εμπειρία μου, δεν νομίζω ότι μπορείς να κυνηγίσεις την αιτία της απόρριψης, και πιστεύω ότι οποιοδήποτε επιχείρημα της εταιρείας μπορεί να φανεί λογικό, επανέρχεται το θέμα της υποκειμενικότητας. Η δε αναφορά στο Αθηναία - Θεσσαλονικιά, ως Αθηναία σου λέω ότι είναι μύθος και προσωπικά με προσβάλει. Φιλικά, ψάξε σε άλλη εταιρεία. χχχ

Σονια γεια σου και απο εμενα,

Εχεις πολυ γνωση για τον εαυτο σου και επειδη νομιζεις οτι εισαι καποια θα σε παρουνε αμεσα?????
Αγαπητη να ξερεις οτι ο χωρος στην αεροπορια ειναι πολυ κακος και απο αυτα που γραφεις καταλαβαινω τον πονο σου αλλα προσπαθησε να εισαι καπως πιο προσγειωμενη
Στο κατω κατω αν δεν σε θελουνε μια μην τους θελεις πεντε
Υπαρχουν τοσες αεροπορικες εταιριες καπου θα βρεις και εσυ να κανεις το ονειρο σου οπως εκανα και εγω με την ΟΑ (παλια και μακραν καλυτερη)
Ο χωρος της αεροποριας εδω στην ελλαδα ειναι για γελια και το λεω μονο και μονο απο αυτα που βλεπουνε τα ματια μου.
Οταν εχεις μια μανατζερ που ητανε παλια ιπταμενη τησ ΟΑ πηγε στην Αιγαιου και μετα παλι στην νεα ΟΑ και λεει να εισαστε υπερανω των πληρωματων της κρατικης ΟΑ τοτε ενας Θεος ξερει τι υπαρχει στην νεα ΟΑ οπως και Αιτζιαν
Απο εμενα και παλι σου δινω μια συμβουλη να μην στεναχωριεσαι και να κοιτας μπροστα

Re: Προώθηση Βιογραφικών για εργασία στον Αεροπορικό χώρο

Γιατί δεν βγαίνουν θέσεις διοικητικών υπαλλήλων απο τις αεροπορικές ΄(δηλ. όχι αεροσυνοδών, κρατήσεων, και ground handling υπαλλήλων);

Καλησπέρα...
Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια εταιρεία ή εταιρείες που κάνουν πτήσεις μόνο στο εσωτερικό-Ελλάδα?
Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο sorry αλλά δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα για τον τομέα!...

ATHENS AIRWAYS Αν θελεις μπορω να ου πω που να στειλεις και το cv

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.