Επάγγελμα Αεροσυνοδός

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
αναστασια το δικο σου περιστατικο συγνωμη αλλα ειναι πολυ χειροτερο απο το δικο μου.το τατουαζ ειναι επιλογη που μπορει και να αποφευχθει,αλλα το σημαδι απο ενα αναποφευκτο χειρουργειο δεν ειναι.
εγω τα κατατασσω σε ρατσισμο ολα αυτα.μετα απο ολα αυτα παντως εχασα καθε ενδιαφερον και ενθουσιασμο που ειχα για αυτο το επαγγελμα.αισθανθηκα οτι υποτιμαω τον εαυτο μου και τις σπουδες μου.ισως να φταιει και το γεγονος οτι δεν εχω ''τριφτει'' ιδιαιτερα σε συνεντευξεις.
καλη τυχη αναστασια και προφανως δεν θα αφησεις να σε βαλλουν κακοηθιες τετοιου ειδους,αλλα και οποιουδηποτε στην ουσια.

χχχ

Αχ βρε παιδιά! Όλα αυτά που λέτε για τα κριτήρια επιλογής έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια σε όλες τις εταιρείες. Ιστορικά αν δείτε το επάγγελμα έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα είναι, εκτός βέβαια από τα πρώτα χρόνια που οι αεροσυνοδοί ήταν νοσοκόμες. Κακά τα ψέματα δεν είναι δυνατόν κάποια εταιρεία να πάει κόντρα στο ρεύμα, δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Εγώ λέω να δοκιμάσετε σε ξένες εταιρείες να δείτε αν επιλεγείτε, αν όχι θα καταλάβετε ότι δεν φταίει η εταιρεία. Αναφέρθηκε σε προηγούμενο ποστ ότι σε μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού προσδιορίζουν τα κριτήρια εμφάνισης, δείτε και τις μικρότερες, τις τσάρτερ τα ίδια πράγματα ζητάνε. Δεν υπάρχει θέμα μικρής και μεγάλης εταιρείας, όλοι τα ίδια απαιτούν.

Δεν νομίζω πως υπάρχουν στανταρ κριτήρια επιλογής. Τα κριτήρια τα διαμορφώνουν αυτές οι κυρίες που διεξάγουν τις συνεντεύξεις ανάλογα με τη διαθεσή τους και ανάλογα με το αν σε συμπαθήσουν με την πρώτη επαφή ή όχι. Ποιό ανώτερο στέλεχος της εταιρίας με βλέπει εμένα την ώρα της συνέντευξης ; κανένα. Αυτές βλέπουν , αυτές αποφασίζουν , αυτές διώχνουν. Σε ποιόν δίνουν λόγο αυτές και ποιός τις ελέγχει ;

Κοίτα, σε όλες τις αξιολογήσεις ακολουθούνται ορισμένα κριτήρια επιλογής ή βαθμολόγησης, δεν τα βγάζουν εκείνη τη στιγμή απο το κεφάλι τους. Αυτό που λες ότι εξαρτάται απο το αν θα σε συμπαθήσουν ή όχι έχεις δίκιο, η εταιρεία όμως έκρινε ότι η κρίση αυτών των κυριών είναι σωστή απο εκεί και πέρα αν δεν συμφωνείς δεν μπορεί να γίνει κάτι. Αυτές είναι, με αυτή την κρίση και ορισμένα κριτήρια απο τους ανωτέρους τους, δεν αλλάζει αυτό. Αν νομίζεις ότι έγινε λάθος στην αξιολόγησή σου δοκίμασε σε ξένη εταιρεία ή άλλη ελληνική. Οι επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές πρέπει να αναλύονται όχι μια ανεξάρτητη περίπτωση.

Θα ήθελα να δώσω μια απάντηση, απο τη δική μου προσωπική εμπειρία στις κοπέλες που διαμαρτύρονται για την aegean. Στην μέχρι τώρα επαγγελματική μου πορεία απορρίφθηκα σε πολλές συνεντέυξεις για άσχετες με τον αεροπορικό χώρο δουλειες και στις οποίες δεν αναρρωτήθηκα ποτέ σε αυτό το σημείο για το λόγο. Απλά δε τους έκανα. Δε θεωρησα ποτέ λογικό το να ψάξω ανάλογο χώρο στο internet η γνωστούς μου να διαμαρτυρηθώ για την εκάστοτε επιτροπή που αποφάσιζε ποιον θα προσλάβει και ποιον όχι. Στην aegean πέρασα κι εγώ απο συνέντευξη, το περιβάλλον ήταν άψογο, οι κοπέλες που μας παίρναν τη συνέντευξη συμπαθέστατες και καθόλου ''κερβεροι''. Αντιθέτως σε κοπέλες που είχαν αγχωθεί κατα τη διάρκεια της συνέντευξης ήταν ιδιαίτερα ευγενικές και έδειχναν κατανόηση. Είμαι περίπου δύο μήνες τώρα στη συγκεκριμένη εταιρεία,τελείωσα την εκπαίδευση και η γνώμη μου δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο για το περιβάλλον και το προσωπικό της εταιρείας. Και δεν το λέω αυτό επειδή πέρασα αυτη τη συνέντευξη αλλά γιατί όπως ανέφερα,έχω ''κοπέι'' σε πολλές συνεντέυξεις μέχρι στιγμής αλλά ποτέ δεν θεώρησα το γεγονός αυτό ανασταλτικό. Και κυρίως γιατί στον ιδιωτικό τομέα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μπορεί να πάρεις το 'πράσινο φώς' απο μια συνέντευξη και να 'κοπείς' στη συνέχεια για τον χ,ψ λόγο. Μπορεί να συμβεί το αντίθετο. Πως μπορεί κανείς να το ξέρει αυτό και κυρίως πόσο προχωράει κανείς αν το μόνο που τον απασχολεί είναι το πως θα κατηγορήσει τους ''όσους αποφασίζουν'' για το ''αδικο'' γεγονός που του συνέβη; Αν κάποιος θεωρεί ότι όντως κάνει για αυτή τη δουλεια και οτι όντως ήταν άδικη η μεταχείριση του τότε ποιος ο λόγος να αναμασάει τα ιδια και τα ιδια και να μη δοκιμάσει την τυχη του αλλού; Οι αεροπορικές εταιρείες δόξα το θεο ειναι άφθονες. Έχω διαβάσει πολλά αρνητικά σχόλια για τη συγκεκριμένη εταιρεία και ήθελα καιρό τώρα να πω την αποψή μου-η οποία σαφώς και είναι ακριβώς η αντίθετη. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Εγώ θα έδινα μια συμβουλή σε νεότερα άτομα, και ειδικά σε εσάς που είστε στην αρχή της παραγωγικής σας ηλικίας σε μια χώρα όπως η Ελλάδα.

- Ζητείστε αλλού, αν μπορείτε, εργασία. Εκτός συνόρων. Θα με θυμηθείτε. Ναι, δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και το Ellis Island. Η Ελλάδα δημιουργεί νοοτροπίες αρρωστημένες. Τονίζω την λέξη "νοοτροπίες" για να μην παρεξηγηθώ με την επιλογή της λέξης "αρρωστημένες". Δεν υπάρχουν δουλειές κληρονομικώ δικαίω πουθενά. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στην Ελλάδα. Δεν δικαιούστε τίποτα παραπάνω από την τιμή που σας κάνει η κάθε, ιδιωτική, εταιρία να σας καλέσει σε συνέντευξη. Και δεν αναφέρομαι στην Aegean μόνο, αλλά παντού. Βέβαια, στην Ελλάδα οι νέοι άνθρωποι έχουν μάθει διαφορετικά, και ίσως όχι εντελώς άδικα με βάση αυτά που βλέπουν σε μεγαλύτερες γενιές, σε νοοτροπίες της μίζας και τους βύσματος.

Ένα άλλο μέλος παραπάνω - σε αρκετά νεαρή ηλικία να υποθέσω(?) καθώς παραπάνω αναφέρθηκε πως δεν έχει "τριφτεί" ιδιαίτερα σε συνεντεύξεις ανεφέρθηκε σε ρατσισμό. Να κάνω μια ερώτηση? Αυτούς που σας έμαθαν στο σχολείο τις νοοτροπίες "τα θέλουμε όλα δικά μας" ή "ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη" (άλλο και αυτό, οι πολίτες να γίνονται νομοθέτες), αυτούς που σας έμαθαν να ζητάτε και να μην δίνετε, τους κατηγορήσατε? Κάνατε την αυτο-κριτική σας?

Και λέω ξανά, σας δικαιολογώ α) λόγω του νεαρού της ηλικίας σας β) λόγω των συνθηκών της μπανανι... συγνώμη, της χώρας στην οποία ζείτε. Αλλά δεν δικαιολογώ το να θεωρείτε πως αδικηθήκατε από μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρία επειδή τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ κριτήρια, τα δικά σας "ΘΕΛΩ", τα δικά σας "ΠΙΣΤΕΥΩ" θα δικαιολογούσαν την πρόσληψη σας μετά επαίνων. Στο φινάλε, δοκιμάστε, όπως σας προτρέπουν τα άλλα μέλη, βγείτε στο εξωτερικό, να ζήσετε ίσως και μια απόρριψη αν κριθεί αναγκαίο για να αντιληφθείτε πως δεν ζείτε στον δικό σας μικρόκοσμο, όπως έχετε μάθει στην χώρα και δικαιωμάτων και των μηδενικών υποχρεώσεων. Μακάρι να μπείτε στην παραγωγική διαδικασία αύριο το πρωί και σας το εύχομαι. Αλλά εύχομαι να αλλάξετε νοοτροπία. Βαρέθηκα να διαβάζω σχόλια πως η Aegean βλέπει με μισό μάτι αυτούς που δεν γουστάρει, η Ολυμπιακή το ίδιο ή δεν ξέρω εγώ τι. Μονίμως στην Ελλάδα όταν μας κάνουν μια παραίνεση λέμε "ναι, αλλά αν δεις σε εκείνη την χώρα...".

Επιτέλους, ξυπνείστε. Δείτε τις ατέλειες σας, προσπαθήστε να βελτιωθείτε, δώστε τον καλύτερο σας εαυτό και αν αξίζετε θα επιτύχετε. Στην ζωή υπάρχουν και αποτυχίες. Λυπάμαι που η - καταναλωτική, χωρίς αξίες, με τους νέους μόνιμα να απαιτούν και οι οποίοι ζούν με τους κόπους των baby-boomers γονέων τους - Ελλάδα δεν σας έχει μάθει αυτό το μάθημα. Αδικίες υπάρχουν και θα υπάρχουν. Μαθαίνουμε από αυτές, ώστε να μπορούμε να τις ξεχωρίζουμε στο μέλλον. Αποτυχίες υπάρχουν. Μαθαίνουμε ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Αλλά επιτέλους να κοπεί η καραμέλα "είμαι ο καλύτερος/-η και αυτοί που με έκοψαν δεν ξέρουν τίποτα και είναι μεροληπτικοί και είναι κέρβεροι και θα τους δείξω". Πάρτε ένα μάθημα ζωής ώστε να επιτύχετε στους στόχους σας όσον το δυνατόν γρηγορότερα. Όπως έγραψαν και άλλα μέλη, αν αξίζετε, δεν θα χαθείτε.

Αναφέρθηκε από μια δεσποινίδα πως χρειάζεται την εργασία για σοβαρούς οικονομικούς λόγους. Εύχομαι στην ίδια να βρει σύντομα μια επαγγελματική στέγη και προτείνω να ζητήσει ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ εργασία ώστε να λυθεί το προβλημά της βραχυπρόθεσμα. Αυτό δεν την αποτρέπει από το να κυνηγήσει ταυτόχρονα το ονειρό της, το οποίο εν προκειμένω φαντάζομαι είναι μια καριέρα ως συνοδός αέρος.

επετρεψε μου mike, αλλα ποτε δεν ειπαμε οτι ειμαστε τελειοι και δεν καταλαβαινουμε γιατι δεν μας προσκυνανε ολοι.απεναντιας.απλα συζηταμε για τις εμφανισιακες απαιτησεις που εχουν μεσα στο μυαλο τους και δεν τις κοινοποιουνε για να μην κουραζομαστε ολοι.αν διαβασεις 2 σελιδες πιο πριν θα καταλαβεις για τι πραγμα μιλαμε και δεν ειναι αναγκη να πετας τετοια βελακια σε ατομα που δεν ξερεις απο τι ηλικια δουλευουνε,σε τι δουλειες και γιατι θελησαν να γινουν αεροσυνοδοι.ισως απλα για κατι καλυτερο.ο καθενας μιλαει απο την δικη του εμπειρικη σκοπια και προφανως οχι ολα τα μελη της τοσο μισητης νεας γενιας εχουνε βυσμα.προσπαθουμε ολοι με διαφορους τροπους και αυτο δεν μας κανει κακομαθημενους.

Λοιπόν εγώ δε λέω ότι είμαι τέλεια, για τους υποκειμενικούς λόγους δεν ξέρω, αλλά δέχομαι ότι αντικειμενικά με κόψαμε λόγω μη γνώσης δέυτερης γλώσσας. Μια κοπέλα όμως την έκοψαν πχ επειδή ενώ μιλούσε αγγλικά και γαλλικά έκανε το λάθος να τους πει ότι είχε παρακολουθήσει ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας αλλά παρόλα αυτά τους είπε ότι δε γνώριζε σε ικανοποιητικό επίπεδο γερμανικά. Και της το είπαν ότι γι αυτό το λόγο δεν τους κάνει, επειδή δεν έδειξε την απαραίτητη διάθεση να μάθει μια ακόμα γλώσσα. Μία άλλη που ήταν πολύ όμορφη και μια χαρα εμφανισιακά και δεν της ειπαν τιποτα από την αρχή, οταν τη ζύγισαν της ειπαν ότι ειναι πολύ ψηλή για να είναι μόνο τόσα κιλά και τη ρωτουσαν αν εχει ψυχολογικα προβλήματα ή νευρικη ανορεξία. Και γενικα πολλα ακομα τα οποία δεν εχει νόημα να τα παραθεσω όλα. Το δε τεστ στην αρχή ήταν λίγο απαξιοτικό, δηλαδή αν είναι αυτες οι γνώσεις που ψάχνουν... Έχω περασει αναλογα τεστ για πολυεθνικές εταιρίες για απλή υπάλληλο γραφείου και δε συγκρίνονται με τίποτα. Μετα από αυτη τη συνέντευξη αν και ηταν ενα όνειρο μου, συνειδητοποιήσα ότι δεν αξιζει να χαραμίσω τις γνώσεις και τις σπουδές μου για να γίνω αεροσυνοδός και μαλιστα σε αυτη την εταιρία. Ευχομαι καλη επιτυχία σε όλες τις κοπελες που το θελουν και το προσπαθουν, συμφωνω με αυτα που ειπώθηκαν ότι οποιος μπορεί καλυτερα να το ψάξει για εξωτερικο.

Σήμερα με πήρανε τηλέφωνο για να πάω αύριο λέει για συνέντευξη.. Το θέμα είναι πως εγώ αύριο δεν μπορώ να πάω στην Αθήνα. Μου είπανε πως θα με ξανακαλέσουνε στην επόμενη συνέντευξη. Θα με πάρουν όμως; Αυτό είναι το θέμα. Αλλα βρε παιδιά σε παίρνουνε Κυριακή μεσημέρι και σου λένε έλα αύριο το πρωί στην Αθήνα; Εμεις θέλουμε και 5,5 ώρες ξέρετε δεν είμαστε δίπλα! Ενημερώστε έστω 2 μέρες νωρίτερα να ξέρουμε κι εμείς τι θα κάνουμε.

Να μιλησω και εγώ για την εμπειρία μου.
Στην Ο.Α ήταν ευγενέστατοι.Και κατα τη διαρκεια της συνέντευξης και πριν.
Μπορώ να πω ότι αν και ήμουν πολύ αγχωμένη με βοήθησε η συμπεριφορά τους να αισθανθώ καλύτερα.
Σε όλη τη συνέντευξη ήμουν απόλυτα ειλικρινής και για τις γν'ωσεις μου και για το χαρακτήρα μου.Η μοναδική φορά μέχρι τώρα που είχε χρειαστει να περάσω από συνέντευξη ηταν μία και σε εντελώς διαφορετικό τομέα -στην προηγούμενη μου δουλειά που είχε να κάνει με δημοσίές σχέσεις- ενώ το πτυχίο μου είναι στον τομέα των οικονομικών.
Ούτε με ζύγισαν ούτε μέτρησαν το ύψος μου αλλά με ρώτησαν και για τα δύο.
Τελικά απ'ότι φαίνεται έμειναν και εκείνοι ικανοποιημένοι γιατί μου έκαναν πρόταση συνεργασίας την οποία και δέχτηκα.
Μένουν οι ιατρικές εξετάσεις και μετά η εκπαίδευση.
Δεν έχω ιδέα τι θα συναντήσω αλλά έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι όσο περισσότερο θετική μπορώ.
Πιστεύω ότι το παν είναι να είσαι άτομο που φαίνεται -και είναι- εμπιστοσύνης.Δεν είμαι Μπάρμι και μικρή συνήθιζα να πέφτω υπερβολικά -όχι δε θέλω να σας μετατρέψω σε προσωπικό μου ψυχαναλυτή αλλά το λέω γιατί τα χεράκια μου έχουν αρκετά σημάδια από πεσίματα :p
Μία καλή εμφάνιση -όχι τέλεια- και ένας δυνατός χαρακτήρας πιστεύω ότι είναι αυτό που ψάχνουν.
Μη στεναχωριέστε και μην το βάζετε κάτω.
Καλή επιτυχία και συνέχεια σε όλους. ;)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.