Επάγγελμα Αεροσυνοδός

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
airdimi":1olh5h95 said:
Επιπλεον εχω μπερδευτει λιγο οσον αφορα τις μερες απασχολησης ανα εβδομαδα.Διαβασα για 6 μερες αλλα διαβασα κ για 3-4.Αντιλαμβανομαι οτι υπαρχει διαφορα πολιτικης απο εταιρια σε εταιρια,αλλα φανταζομαι οτι ισως υπαρχει καποια κοινη συνισταμενη στην οποια να μπορει να αναφερθει κανεις.

5νθήμερο να υπολογίζεις αν πιάσεις δουλειά σε κάποια εδραιωμένη εταιρεία του χώρου.
Κάποιες φορές όμως και το 6ήμερο λόγω έλλειψης προσωπικού είναι στο πρόγραμμα.
Eτσι ήταν στην πΟΑ(με 11 ρεπό το μήνα) και έτσι είναι πλέον στις νΟΑ(8 ρεπό) και Aegean(9-10 ρεπό) αντίστοιχα.
3-4 ημέρες απασχόλησης θα έχεις μόνο σε μικρές ή τσάρτερ εταιρείες που δεν έχουν συχνά-προγραμματισμένα δρομολόγια...αλλά εκεί παίζεται αν στο τέλος του μήνα καταφέρεις να φτάσεις και στο ταμείο για να πληρωθείς!

Στα 45 σου μάλλον δεν θα έχεις αντέξει με τα σημερινά δεδομένα αλλά αν φτάσεις όλα παίζονται εκτός από σύνταξη πλέον....

SX-Petros. Υπάρχει οδηγία από τους προισταμένους των εταιρειών να μην έρχονται σε επαφή τα πληρώματά τους με τον ανταγωνισμό δημόσια,δυστυχώς...

Γεια σας. Ειμαι 36 χρονων και ειμαι αεροσυνοδος.Δουλευω 10 χρονια σε διαφορες εταιριες,αλλα απο την στιγμη που σταματησα πριν 1 χρονο γιατι ειχα καποια προβληματα,δεν ξαναβρικα δουλεια.Θα ηθελα να μενω παντα ενημερωμενη για ολα τα νεα και αν γινεται να μου πειτε καποιες εταιριες που ζητουν προσωπικο,κατα προτιμηση στην Ολυμπιακη.
Ευχαριστω

ARA ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ εκανα νωρίς.θα παράταγα και τις σπουδές μου στη μέση.και την υγιεινη ζωή .το είχα υποψιαστεί golden princess ήδη απτην εκπαίδευση.υπονοούμενα τύπου"μπορεί" να πονάνα τα αυτιά σας,κλπ λέω φαντάσου αυτά που δε λένε.ας δουλεύω όλη μέρα αλλού δε χαλάω όμως το βιολογικό μου ρολόι.
Golden_Princess":38xiza2m said:
Έχω ενάμιση χρόνο περίπου στην δουλειά.....
Δουλεύω 6ήμερα 13 ώρες την μέρα και παίρνω 900-980 ευρώ τον μήνα.....
Η εταιρία μου προωθεί ένα κλίμα του τύπου οι αεροσυνοδοί μας κάνουν ότι θέλετε σε συμφέρουσα τιμή και όταν με ρωτάνε τι δουλειά κάνω άνθρωποι που ταξιδεύουν συχνά και λέω που δουλεύω με κοιτάνε με λύπηση....
Λυπάμαι πολύ αλλα είμαι ένα βήμα πρίν παραιτηθώ και μάλιστα ήδη σκέφτομαι σε πιό νυχτερινό μαγαζί θα το γιορτάσω...
Αυτό τον ενάμιση χρόνιο έχω πατήσει μια παύση στην προσωπική μου ζωή γιατί δεν προλαβαίνω να έχω....
Αν αυτό είναι το όνειρό σας προχωρήστε το αλλα σας ενημερώνω απο τώρα
Ξεχάστε Σ/Κ,Χριστούγεννα ,Πάσχα,αργίες ....
Ξεχάστε φίλους συντρόφους εκτός δουλειάς ,κανένας δεν πρόκειται να σας ανεχτεί...
Ξεχάστε σωστή διατροφή,σωστό ύπνο
Ξεχάστε υγιεί άκρα ,μάτια,στομάχι ,κεφάλι
Ξεχάστε αλκοόλ ,ξενύχτι ,κάπνισμα
Ξεχάστε πως είναι να κλείνεις το κινητό σου
Ξεχάστε πως είναι να έχεις νεύρα και να το δείχνεις
Ξεχάστε πως είναι να σου μιλάνε άσχημα και να ανταποδίδεις

Αυτή είναι η αλήθεια για το επάγγελμα της αεροσυνοδού στην Ελλάδα.....

faith82":18he2vks said:
[...] ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ εκανα νωρίς. [...]

Ασε που δεν ειχες μαθει καν οτι το πλησιεστερο αεροδρομιο σου δεν λεγεται "elvE" (για την εταιρεια δεν το συζηταμε καν, φαντασου να μην ηταν η αγαπημενη σου...)

Τελικα υπαρχουν δουλειες που δεν κανουν για μυγιαγκιχτα κοριτσακια-αγορακια. Μεινετε σπιτακι σας, απολαυστε την μαρουλοσαλατιτσα σας με ευλαβια κουνελιου, και αφηστε τους αλλους που ΑΓΑΠΑΝΕ τη δουλεια να μιλησουν! Αλλωστε δεν εχετε να προσφερετε κατι ουσιωδες αφου εχετε παρατησει την εκπαιδευση στη μεση, ή εχετε δουλεψει (sic) για 2-3 μηνες και βγαλατε συμπερασματα ζωης...

Μπράβο makedona,
Πές τα έτσι όπως είναι τα πράγματα γιατί είμαι και ευέξαπτος και αν αρχίσω να μιλάω θα μου κλείσουν τον λογαριασμό. :evil:

καταρχας όσοι δεν θέλουν να το κάνουν δε σημαίνει πως είναι μυγιάγγιχτοι γενικότερα.μπορεί και εσύ να είσαι σε πράγματα που δεν το ξερουμε κι ας το παίζεις παλικάρι σε μας που τα παρατήσαμε.
makedona ..εσύ το παίζεις τώρα σκληρό καρύδι?εγώ δεν έχω κανένα λόγο να υποστηρίξω κάποια δουλειά.βλέπω και κρίνω.ούτε θέλουμε να το παίξουμε ειδήμονες.τη γνώμη μας λέμε.άλλωστε αν διάβαζες τι είπα πριν θα έβλεπες ότι είπα ότι το θαυμάζω αλλά δε μου ταιριάζει να το κάνω.πριν λοιπόν αρχίσεις τις ειρωνίες άκου κάτι ο καθένας μπορεί και κάνει άλλα πράγματα.εσύ μπορεί να μη διανοείσαι καν να κάνεις αυτά που έχουν προσπαθήσει άλλα¨μυγιάγγιχτα" παιδάκια και που ούτε που θα φανταζόσουν ότι θα μπορούσες να τα κάνεις.kai δε σημαίνει ότι όποιος δεν έχει ψώνιο με τον αέρα θέλει να καθήσει σπίτι ... είπαμε ελευθερία της γνώμης αλλά μην το ξεφτιλίσουμε και τελείως ...

@ faith82
Δεν είδα σε κάποιο σου post ότι θαυμάζεις το επάγγελμα αλλά ότι θαυμάζεις τα άτομα που μπορούν και το κάνουν, άλλα ίσως να μην έψαξα και σωστά, αυτό που θα σχολιάσω όμως είναι το γεγονός ότι συνηδειτοποίησες ότι "καλά έκανα και την έκανα" μετά απο το post της Golden_Princess. Ας το δούμε λιγο:

Αν αυτό είναι το όνειρό σας προχωρήστε το αλλα σας ενημερώνω απο τώρα
Ξεχάστε Σ/Κ,Χριστούγεννα ,Πάσχα,αργίες ....
Ξεχάστε φίλους συντρόφους εκτός δουλειάς ,κανένας δεν πρόκειται να σας ανεχτεί...
Ξεχάστε σωστή διατροφή,σωστό ύπνο
Ξεχάστε υγιεί άκρα ,μάτια,στομάχι ,κεφάλι
Ξεχάστε αλκοόλ ,ξενύχτι ,κάπνισμα

Λυπάμαι που σας το λέω αλλά δεν έχετε κάνει φίλους μέχρι τώρα στην ζωή σας
Από την μία θέλετε να έχετε υγιή άκρα, σωστή διατροφή και σωστό ύπνο αλλά θέλετε να καπνίζετε να να πίνετε και να ξενυχτάτε;;;;;;

Ξεχάστε πως είναι να κλείνεις το κινητό σου
Ξεχάστε πως είναι να έχεις νεύρα και να το δείχνεις
Ξεχάστε πως είναι να σου μιλάνε άσχημα και να ανταποδίδεις

Την ώρα της πτήσης το έχετε ανοιχτό; (χιούμορ) ή μήπως είστε stand by 7 ημέρες της εβδομάδας;
Πίστεψε με, τα νεύρα σου πρέπει να τα κρύβεις σε πάρα πάρα πάρα πολλά για να μην πω όλα τα επαγγέλματα!!!

Και το καλύτερο όλων
Αυτή είναι η αλήθεια για το επάγγελμα της αεροσυνοδού στην Ελλάδα.....

Έχεις δίκιο γιατί στις ξένες εταιρείες δίνουν άδεια σε όλο το πλήρωμα τις γιορτές, καπνίζουν και πίνουν αβέρτα, οι συνθήκες στην καμπίνα των αεροπλάνων τους δεν καταπονίζουν τον οργανισμό τους και εκεί...μην τολμήσει κανείς να μιλήσει με αγένεια...θα τον ταράξουν στο ξύλο!!!

Έλεος τι άλλο θα ακούσουμε;;;

Oυσιαστικα δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος αντιδικιας.
Αυτο στο οποιο συμφωνουμε ολοι εντελει ειναι οτι προκειται για ενα επαγγελμα που μαλλον δεν μπορει να το κανει καποιος συμβατικα,οπως τοσα αλλα, αλλά πρεπει νά χει ¨ψωνι勤 για να μπορει να αντεπεξελθει στις ιδιατεροτητες του...

triple seven

Τι εννοείς οτι δεν έχουμε κάνει φίλους στην ζωή μας? Τι να τους κάνω όμως όταν έχω να τους δώ ένα μήνα ,όταν δεν μπορώ να τους κεράσω ένα ποτό στα γενέθλια μου,όταν όταν με έχουν ανάγκη εγώ 10 στις 10 φορές ή θα πετάω ή θα κοιμάμαι....

Θέλω να έχω έναν φυσιολογικό τρόπο ζωής και να μπορώ μία έστω μέρα την εβδομάδα να βγω και να τα σπάσω με την παρέα μου γιατί είμαι μια νέα κο
μια νέα κοπέλα που το έχει ανάγκη και είναι αξιολύπητο από τόσο μικρή ηλικία να ζω για να δουλεύω και όχι να δουλεύω για να ζω....

Ναι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πετάμε στα ρεπό μας ,πετάμε στα STBY μας, πετάμε απο 4σκελά 6σκελά,πετάμε στις άδειες μας ,πετάμε στα SDO μας,ενώ έχουμε ξεκινήσει για Κέρκυρα πετάμε για Παρίσι, ενώ στο πρόγραμμά μας λέει ότι δουλεύουμε πρωί πετάμε βράδυ και γενικά
αν με ρωτήσεις τι μέρα είναι,στο ορκίζομαι δεν ξέρω να σου πω...

Οι συνθήκες στο εξωτερικό διαφέρουν γιατί παίρνεις περισσότερα χρήματα....Δεν έχεις 90 ώρες block και 190 duty επειδή πήγες και ήρθες 10 φορές την μέρα DHC και κάθισες στο Ηράκλειο 6 ώρες για να πληρωθείς ένα σκέλος και να γυρίσεις σπίτι σου μετά απο δώδεκα ώρες έχοντας πληρωθεί την μια και το σημαντικότερο απ'όλα γιατί δεν έχεις να
γιατί δεν έχεις να κάνεις με Έλληνες επιβάτες που σε φωνάζουν μανούλι πιάσε μια κόκα κόλα και μιλάνε στο κινητό στην απογείωση φωνάζοντας:Μ....Α χάνω το σήμα και η αεροσυνοδός μου έχει πρήξει τα Α....α να το κλείσω.... (συγνώμη για τις εκφράσεις αλλά τις ακούμε καθημερινά και δεν βλέπω κανέναν ''φυσιολογικό'' επιβάτη να επέμβενει)

Μάκης ο Γατόπαρδος":2wsb8djs said:
είμαι μια νέα κοπέλα που το έχει ανάγκη και είναι αξιολύπητο από τόσο μικρή ηλικία να ζω για να δουλεύω και όχι να δουλεύω για να ζω....

Είναι προφανές ότι βρίσκεσαι σε ΛΑΘΟΣ επάγγελμα.
Φύγε γρήγορα από αυτό τώρα που "είσαι νέα κοπέλα" ακόμα .............

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.