Επάγγελμα Αεροσυνοδος? Χμ... μετά απο ένα διάστημα καποιων μηνων στην Α3 μπορώ πια να πω πως διαμόρφωσα αποψη και μπορω να πω καποια πραγματα. Αρχικά το επαγγελμα δεν εχει καμια σχεση με οτι μπορει να φανταζεται καποιος που ειναι απεξω. Καμια. Ξεκινησα στην εταιρεια με τις καλυτερες εντυπωσεις για το περιβάλλον και τα ατομα εκει μεσα και κατεληξα με τις χειροτερες. Και θυμαμαι πραγματα που διαβαζα εδω και μου φαινοντουσαν υπερβολικα...μα όμως δεν ηταν. Απο που να ξεκινησω και που να τελειωσω. Καταρχην οποιος σκεφτεται οτι μπορει να κανει αυτη τη δουλεια και να εχει ισορροπημενη προσωπικη ζωη κανει μεγαλο λαθος. Οπου γη πατρις,αυτο ειναι το συνθημα. Οτι να ναι κυριολεκτικα.. Δεν υπαρχει σταθερο ωραριο,δεν υπαρχει ελευθερος χρονος,ζεις ουσιαστικα με βαση μια κολλα α4 στην οποια εκτυπωνεις το προγραμμα σου. Κι αυτο είναι. Καθε μερα πετας με διαφορετικα πληρώματα...γνωρίζεις νεο κόσμο κάθε μερα..οταν ομως αρχιζεις να βλεπεις τι σαπιλα χαρακτηρων υπαρχει εκει εξω δε ξεκινας πια τη μερα σου με τον ενθουσιασμο του ποιους θα εχεις εκεινη τη μερα..αλλα με τη φρίκη του τύπου ''ποια αρρωστη και κομπλεξικη προισταμενη θα εχεις παλι''...Διοτι καλως η κακως τα νορμαλ ατομα που θα συναντησεις θα είναι λίγα. Και θα βρίσκεις τον εαυτό σου κάπου ανάμεσα στον εναεριο χωρο μεταξυ Ελλαδας και Λαρνακας να υπομενει μια υστερική που τσιριζει μεσα στην καμπινα οτι δεν καθαρισες καλα τις καφετεριες και θα αναρωτιεσαι τι διαολο κάνεις εσυ εδω και γιατι δεν της φερνεις την καφετιερα και ολα τα πακετα με τους καφεδες στο κεφαλι?.... Και είναι ειρωνικό πραγματι το πως πολλες προισταμενες λυσσανε την ωρα του briefing με τις διαφορες ερωτησεις τους να αποδειξουν (σε ποιον αναρρωτιεμαι πως δεν είναι εκει για να σερβίρουν αλλα για την ασφαλεια...την περιφημη ασφαλεια για την οποια καναμε ολοκληρο μηνα εκπαιδευση...παρ'όλα αυτα οταν εισερχονται στο χωρο του αεροπλάνου κάνουν τα πάντα για να δειξουν πως όσα call outs και να ξερουν...δεν είναι τιποτε αλλο παρα απλες σερβιτορες. Και κακές μάλιστα. Διοτι σε μια καφετερια δεν εχω δει σερβιτορα να κοπανάει την κανάτα στο galley και να βρίζει πως ''παλι καφε θελει ο μ@@@ς!!''....
Δε νομίζω πως αξίζει τον κόπο σε καμία περιπτωση να χαλάει κανείς το χρονο του,τη ζωή του,την υγεία του (καθως ξερουμε καλα τι προβληματα επιφυλλάσει ενας τετοιος τροπος ζωης αλλα και οι συνθηκες εργασιας) για 1000ευρω στην καλυτερη των περιπτωσεων.
Και κατι ακόμα.. εχει υποβαθμιστει πολυ το επάγγελμα..κι αυτο γιατι τα ατομα θεωρουνται πια αναλωσιμα. Και κυριως γιατι τα ιδια τα ατομα αυτα υποβίβασαν τον εαυτό τους. Εβλεπα τους πιλότους της εταιρείας,τόσο σοβαροί και αξιολογοι ανθρωποι απο τη μια...και απο την αλλη οι αεροσυνοδοι...που συναγωνίζονταν η μια την αλλη στο πια θα ''ξεπεταξει'' περισσοτερα αναψυκτικα στους επιβατες... Θλιβερό. Δεν εργαζομαι πια σ'αυτη την εταιρεια,αποχώρησα κι οπου φυγει φυγει!!!
Απλά μια συμβουλή σε οσους το σκεφτονται....Σκεφτειτε το καλά..και κοιτατε τι υπογραφετε!
Κι αν κάνετε το λάθος να θεωρειτε οπως θεωρουσα κι εγω οταν ξεκινησα πως ειναι μια δουλεια αντισυμβατικη και οχι βαρετη..οτι δε θα βαρατε μυγες πανω απο ενα γραφειο αλλα θα ειστε ελευθεροι...λαθος μέγα λαθος...
Εγω ηδη εχω αρχισει να ξεσκονιζω τις μυγοσκοτωστρες μου..και χαίρομαι πάρα πολυ για αυτο!!! :twisted: :evil:
Δε νομίζω πως αξίζει τον κόπο σε καμία περιπτωση να χαλάει κανείς το χρονο του,τη ζωή του,την υγεία του (καθως ξερουμε καλα τι προβληματα επιφυλλάσει ενας τετοιος τροπος ζωης αλλα και οι συνθηκες εργασιας) για 1000ευρω στην καλυτερη των περιπτωσεων.
Και κατι ακόμα.. εχει υποβαθμιστει πολυ το επάγγελμα..κι αυτο γιατι τα ατομα θεωρουνται πια αναλωσιμα. Και κυριως γιατι τα ιδια τα ατομα αυτα υποβίβασαν τον εαυτό τους. Εβλεπα τους πιλότους της εταιρείας,τόσο σοβαροί και αξιολογοι ανθρωποι απο τη μια...και απο την αλλη οι αεροσυνοδοι...που συναγωνίζονταν η μια την αλλη στο πια θα ''ξεπεταξει'' περισσοτερα αναψυκτικα στους επιβατες... Θλιβερό. Δεν εργαζομαι πια σ'αυτη την εταιρεια,αποχώρησα κι οπου φυγει φυγει!!!
Απλά μια συμβουλή σε οσους το σκεφτονται....Σκεφτειτε το καλά..και κοιτατε τι υπογραφετε!
Κι αν κάνετε το λάθος να θεωρειτε οπως θεωρουσα κι εγω οταν ξεκινησα πως ειναι μια δουλεια αντισυμβατικη και οχι βαρετη..οτι δε θα βαρατε μυγες πανω απο ενα γραφειο αλλα θα ειστε ελευθεροι...λαθος μέγα λαθος...
Εγω ηδη εχω αρχισει να ξεσκονιζω τις μυγοσκοτωστρες μου..και χαίρομαι πάρα πολυ για αυτο!!! :twisted: :evil: