Επάγγελμα Αεροσυνοδός

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
air dreamer":yc58ijro said:
Aς πουμε οτι βγαζει η ολυμπιακη κι η αιγαιου αγγελια την ιδια περιοδο..Στελνεις και στις δυο και σε καλουν κι οι δυο για συνεντευξη..Αφου πας και στις δυο,δεν πρεπει να αποφασισεις σε ποια θελεις να δουλεψεις?Γι αυτο γινεται κι η συνεντευξη..Για να σε εξετασουν και για να τους εξετασεις..

Καλά, ας γίνει αυτό και με τις 2 ταυτόχρονα ας μας καλέσουν κ οι 2 επίσης και αν μας δεχτούν (εδώ γελάμε...) τότε το συζητάμε για το ποια θα απορρίψουμε....

excabin":1h19t9gw said:
Παιδια για να ειμαστε σοβαροι, οσο μικρη η μεγαλη καλη η μετρια και να ειναι μια εταιρια, υπαρχουν πρωτοκολλα τα οποια πρεπει να ακολουθει κανεις για να ειναι σοβαρος. Δεν πας με το βιογραφικουλη στο χερι ανευ προσκλησεως να ψαχνεις υπευθυνο και να μιλας με καθε υπαλληλο. Ολες οι εταιρειες εχουν τα τελευταια 10 χρονια τουλαχιστον, τον συνδεσμο Καρριερα στις ιστοσελιδες τους γιαυτον τον λογο ακριβως. Ειπαμε σιγουρα η Αιγαιου και η Ολυμπικ δεν ειναι οτι καλυτερο για να εργαστει ενας ανθρωπος, ειναι του μεσου και του ... εξου, αλλα να μην γινομαστε και εμεις κωμικοι. Υπαρχουν οδηγιες απο συναδελφους σε προηγουμενα ποστ αλλα και με μια ερωτηση στο google ακομη, μπορει κανεις να βρει τον
σωστο τροπο να παραδωσει βιογραφικο η να περασει μια συνεντευξη.
Εάν excabin,διάβαζες και προηγούμενες αναρτήσεις θα έβλεπες πως όλοι λένε να πάς, να μην φοβάσαι,να φτάσεις μέχρι και τα γραφεία μιας εταιρείας και να χτυπήσεις την πόρτα και να αφήσεις ένα βιογραφικό και όχι ένα "βιογραφικούλη",όπως ειρωνικά λές..Δεν πας να παρακαλέσεις κανέναν!!!!Πας για να δείξεις το ενδιαφέρον σου πως θέλεις να εργαστείς στην συγκεκριμένη εταιρεία..Εγώ δεν ήθελα να δω και τον manager της εταιρείας.. :wall: ,εγώ ήθελα να αφήσω το βιογραφικό μου και να φύγω..δεν νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο!Δεν πιστεύω ότι είναι λογικό να "κατηγορούμε" έναν νέο άνθρωπο που είναι δικαίωμά του να αφήσει το βιογραφικό του όπου θα θέλει να εργαστεί και να μην "κατηγορούμε" τις γραμματείς των υπευθύνων που (αν θες και την αποψή μου,φοβούνται στο κάτω κάτω της γραφής μην τους φας και τη θέση)δεν δέχονται ούτε το c/v σου..

Νομίζω παρεξήγησες λίγο την απάντηση της/του excabin. Εγω συμφωνώ μαζί της/του αλλά αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να πας στην εταιρεία. Απλά οι μεγάλες εταιρείες δεν δουλεύουν έτσι για λόγους γραφειοκρατικούς (σκέψου να έρχονται στο γραφείο σου όσοι θέλουν να δουλέψουν σε μια μεγάλη εταιρεία και πώς θα οργάνωνες ένα χαρτομάνι που αν το χάσεις μπορείς να χάσεις την δουλειά σου) και νομικούς . Επίσης το να πάρει το HR το βιογραφικό σου από μια γραμματέα δεν είναι καλύτερο από το να παραλάβει ένα email γραμμένο με ωραίο τρόπο (εκτός της νομικής διάστασης που και πάλι αγνόησες λέγοντας ότι οι γραματείς αρνούνται το CV σου για άλλους λόγους) που εκτός από ενδιαφέρον δείχνει και τον βαθμό επαγγελματισμού σου.

Sissyprincess νομιζω παρεξηγησες. Μια και εχω περασει 20 χρονια στην βιομηχανια αυτη και θα ειμαι ακομη πολλα χρονια απλα προσπαθησα να εξηγησω τον μηχανισμο της. Εξηγουμαι για να μην παρεξηγουμαι. Πρωτα πρωτα να σου πω οτι οτιδηποτε εκτος πρωτοκολλου θεωρητε αντιεπαγγελματικο απο αυτους τους ανθρωπους. Δεν υπαρχει περιθωριο λαθους ητε ειναι η σκια των ματιων σου η το βιογραφικο ητε ο τροπος παραδοσης του. Ο λογος που τους κανει να ειναι τοσο αυστηροι ειναι η πληθωρα κοσμου
που θελει να εργαστει οποτε αξιολογουν τα παντα με τον αυστηροτερο τροπο και παλι αριστοι επαγγελματιες μενουν εκτος. Πιστεψε με η πειρα μου σε 7 διαφορετικες εταιρειες ολα αυτα τα χρονια με εκανε να γραψω το ποστ προσπαθοντας να βοηθησω να κατανοησεις εσυ αλλα και αλλοι συναδελφοι καποια πολυ οικεια σε μενα θεματα.
Ευχομαι σε ολους εσας που τωρα ξεκινατε την καρριερα σας τα καλυτερα.

Δυστυχως επειδη στην Ελλαδα ειμαστε οποιος εχει την καλυτερη γνωριμια δουλευει..
Αν περιμεναμε να κρινουν τον επαγγελματισμο απο το πως στελνεις το βιογραφικο σου....
Δυστυχως..

εγώ παιδιά με αυτό που έγραψα,ήθελα απλά να καταθέσω το τι αντιμετώπισα και το πόσο πολύ μεγάλη ανάγκη έχω τη δουλειά..και ναι γνωρίζω πως εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πολλά χρόνια προυπηρεσίας στην πλάτη τους και ψάχνουν για μια θέση εργασίας!αλλά δεν θα "ντραπώ" κιόλας που έφτασα μέχρι εκεί,δηλαδή στα γραφεία τους για να αφήσω το βιογραφικό μου..και ας μην προβλέπεται κάτι αντίστοιχο στα καταστατικά της εταιρείας!

μπραβο...!!!!!!
πολυ σωστη σε βρισκω...
ολων οι γνωμες ειναι σωστες...
αλλα μια απορια εχω..
η ολυμπιακη ηταν δημοσια εταιρια κ εγινε ιδιωτικη επειδη εφαγαν λεφτα?

Μπράβο ρε air dreamer,ακριβώς έτσι είναι.Έχω και γω τα ΙΑΤΑ πτυχία αλλά στα 45 μου έγινα υπεύθυνος πωλήσεων.Και να πεις δε ψάχτηκα?Αν δεν έχεις πισινές,δε υπάρχουν θέσεις για σένα.
Όλα με γλύψιμο και με χρυσό δοντάκι δουλεύουν.
Ρε Nanda (που μάλλον δεν σε λένε έτσι),μήπως περάσαμε 3 αυτές τις φάσεις στην Ολυμπιακή?Κάτι μου θυμίζουν αυτά που έγραψες.Αν είσαι εσύ,που πρέπει να είσαι,μπες You Tube,Γωγώ Θεοδώρου,κλικάρισε στο τρίτο από χara 266 και άσε μήνυμα.Κάτι θα σου θυμίζει,δε μπορεί.Αν πάλι δεν είσαι εσύ,καλά έκανες και τα παράτησες.Αν έχεις θάρρος τους γυρνάς τη πλάτη και φεύγεις έξω για καριέρα,αν δεν έχεις απλά τους παρακαλάς μια ζωή για μία σύμβαση με ημερομηνία λήξης.
Άντε ρε παιδιά καλό κουράγιο σε όλους και αν βρείτε πως μπαίνει κανείς σ'αυτές τις δουλειές,πεστε το και σε μένα που βαρέθηκα να την ψάχνω.

Re: BA interview

Καλημερα υστερα απο πολυ καιρο απουσιας απο το φορουμ λογω δουλειας με μεγαλη χαρα βλεπω οτι αρκετοι καταφεραν να παρουν συνεντευξη στη ΒΑ!!! Συγχαρητηρια, κανατε σωστη επιλογη και απο το να περιμενετε να αλλαξει το καθεστως στο Ελλαδισταν, καλα θα κανετε να φυγετε.

Θεωρω πιο σωστο να βαλω εδω καποιες πληροφοριες για τη συνεντευξη αντι να απαντω σε εναν εναν προσωπικα.

Στη συνεντευξη λοιπον θα εξεταστειτε σε 5 σημεια αν πατε για Cabin crew και σε 7 αν πατε για FTC. Τα 5 σημεια, κοινα και για τις 2 κατηγοριες ειναι
1.Motivation( το ποσο θελετε να εργαστειτε για τη ΒΑ, ξερετε πραγματα για την εταιρεια,εχετε τον ενθουσιασμο και την ενεργεια, ξερετε πραγματα για τον καινουριο στολο) Ερωτησεις που θα πρεπει να προετοιμασετε και πιθανον να σας ρωτησουν, ειναι πχ Γιτι θελετε να εργαστειτε στη ΒΑ και τι σας προσελκυσε στο Νεο στολο.

2.Relationships (συμπεριφορα μεσα στην ομαδα, συναναστροφες με συναδελφουσ, πιλοτηριο, καθαριστες, πελατες, ευελιξια και αναζητηση λυσεων. (πχ How do you deal with challenging situations?)

3. Thinking agility and resilience. (ικανοτητα να παραμεινετε ηρεμοι οταν ειστε υπο πιεση, δυνατοτητα να ''ηρεμειτε'' τεταμμενες καταστασεις, δυνατοτητα να παιρνετε αποτελεσματικες αποφασεις σωστα και γρηγορα. (πχ How do you react to stress/pressure/difficult situations?)

4. Take responsibility. (Συγκεντρωση στην ασφαλεια πανω απο ολα, ενθουσιωδης για την εξυπηρετηση πελατων, ειστε υπευθυνοι για την προσωπικη σας αναπτυξη και αναλαμβανετε πρωτοβουλιες. (πχ How do you ''think Customer''/ influence others?)

5. Communication.(επικοινωνειτε ξεκαθαρα και αλλαζετε στο στυλ επικοινωνιας σας αναλογα σε ποιον απευθυνεστε.

6.(FTC only) Managing (δειχνετε ενεργεια στο μανατζμεντ, με συμβουλες και προτυπο ρολου συντελειτε στην αναπτυξη των αλλων, συνδεετε τη συνασια της προσωπικης και ομαδικης επιδοσης σε συναρτηση με την εξυπηρετηση του πελατη. (πχ why is performance managment important? what techniques do you use to motivate others?)

7.Leadership. (πως αναπτυσετε το στυλ αρχηγιας σας και πως το μετατρεπετε αναλογα με τις περιστασεις, καταλαβαινετε πως συμπεριφερεται ενας καλος αρχηγος. (πχ what is your leadership style/ tell us about a time you changed it)

Ολα αυτα θα τα εξετασουν μεσα απο δοκιμασιες. Ομαδικη ασκηση, παιξιμο ρολων, συνεντευξη και διαφορες ασκησεις.

Δε μπορω να δωσω πιο συγκεκριμενες πληροφοριες. Για το τι ζηταμε στις ασκησεις αυτες, εχω γραψει αναλυτικα στο Emirates Interview. Τα ιδια απο αποψη συμπεριφορας ζηταμε και στη ΒΑ. Συμβουλη... Ξερουμε οτι αρκετοι μη αγγλοι ερχονται για συνεντευξεις. Οποτε μη φοβαστε μηπως κατι δεν καταλαβετε. Ξαναρωτατε, ειστε ηρεμοι, και δεν αναφερετε οτι τα αγγλικα δεν ειναι η μητρικη σας γλωσσα. Δε μας νιαζει ποια ειναι η μητρικη σας γλωσσα, ουτε εμας ουτε τους επιβατες. Ολοι κανουμε λαθη αλλα δε μενουμε εκει, ουτε ψαχνουμε για τα λαθη σας. μας νιαζει να μας δειξετε οτι θελετε να δουλεψετε για μας.

Καλη τυχη σε ολους, και να θυμαστε οτι δεν υπαρχουν χαζομαρες στυλ Μεζιτη εδω. Ολα γινονται αξιοκρατικα και αν μας δειξετε αυτα που θελουμε και ψαχνουμε, θα την παρετε τη δουλεια ακομα και αν εχετε ψωμακια.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.