Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Gonso 2010

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ Δ11 (ΠΑΛΙ !!!)

Όταν κάποιος πετάει για Βαρκελώνη, λέει ότι πάει στην Βαρκελώνη, δεν λέει ότι πάει στο Ελ Πράτ! Το αεροδρόμιο που πάει το λέμε Βαρκελώνη και η πόλη λέγεται Βαρκελώνη. Με την ίδια λογική είναι και το αεροδρόμιο που ψάχνουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ Ε6

Δεν μας ενδιαγφέρει τι έχει ο διάδρομος δεξιά και αριστερά. Μας ενδιαφέρει η αρχή και το τέλος του. Το αεροδρόμιο που ψάχνουμε, και στην αρχή και στο τέλος, η θάλασσα βρίσκεται λιγότερο από 40 μέτρα από την ασφαλτόστρωση. Υπάρχουν πολύ λίγα αεροδρόμια που είναι έτσι στην Ελλάδα. Εμείς ψάχνουμε αυτό με το μεγαλύτερο μήκος διαδρόμου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ Δ12:

Η απάντηση : "Είναι μία βίδα" (προφανώς) δεν με καλύπτει! Όταν ρωτάω τί είναι αυτό το εξάρτημα που έπεσε από το αεροπλάνο, θέλω να μάθω ποιά είναι η χρήση του. Τί δουλειά κάνει στο αεροπλάνο? Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να το ξέρει κανείς, αλλά η παρατηρητικότητα όταν βρισκόμαστε γύρω από αεροπλάνα και αεροδρόμια, θεωρείται μεγάλο προσόν στα κουίζ αυτά !

Θα δεχθώ ακόμα μία διορθωτική απάντηση από όσους έχουν απαντήση "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" ώς τώρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ Ε6 (Πάλι ! )

Δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω!

Γενικά, και εφόσον κοιτάτε το νέο version του κουίζ και όχι το παλιό που θα έπρεπε ήδη να έχετε πετάξει, ισχύει όπως και σε όλα τα ερωτηματολόγια εξετάσεων κλπ, το αγγλοσαξωνικό.....RTFQ (Read The Fuc..n Question). Έχω πάρει αρκετές απαντήσεις όπου είναι προφανές ότι "χάθηκαν" πόντοι λόγο απροσεξίας κατά την ανάγνωση της ερώτησης. Δεν αναφέρομαι σε αυτές τις ερωτήσεις όπου μπορεί να υπάρχει διαφορετική αντίληψη για το τί ρωτάω. Γι'αυτές γράφω διευκρίνηση. Μιλάω για τις άλλες, τις απλές!

Το επίπεδο συμμετοχής είναι πράγματι ενθαρρυντικό για τη συνέχεια :great:

Μάλλον εννοείς Ε6 . Μικρό αλλά σημαντικό λάθος. Εγώ ετοιμάζω τις απαντήσεις και σε 5-6 μέρες θα στις δώσω. :great:

Το δ υποερώτημα της ερώτησης Ε18 λέει:
"Ποιό από τα νησιά του Ιονίου δε φέρει το όνομα κάποιου;"

Μπορεί να ακουστεί ανόητη η διευκρίνηση που θα ζητήσω...:
Μήπως εννοείς
"ποιό αεροδρόμιο νησιού του Ιονίου δε φέρει κάποιο όνομα;"

fotis":25evrkdy said:
Το δ υποερώτημα της ερώτησης Ε18 λέει:
"Ποιό από τα νησιά του Ιονίου δε φέρει το όνομα κάποιου;"

Μπορεί να ακουστεί ανόητη η διευκρίνηση που θα ζητήσω...:
Μήπως εννοείς
"ποιό αεροδρόμιο νησιού του Ιονίου δε φέρει κάποιο όνομα;"

Ναί Φώτη, αεροδρόμιο εννοώ.

Jimis, ναι το διόρθωσα σε Ε6.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δ6

Για να μή χαθούμε στη μετάφραση, σχεδόν σε καμμία ερώτηση και των δύο κουίζ, δεν ζητάω έκδοση αεροσκάφους. Απλά τον τύπο. Τί σημαίνει τύπος? Αν μεταφράσουμε από τα αγγλικά το "Type"

Άρα το Β737 είναι τύπος. Το Β737-300 είναι series (σειρά ή και έκδοση στα ελληνικά) of the type

Τη λέξη μοντέλο αεροσκάφους δεν μπορώ να την προσδιορίσω γιατί δεν ξέρω από ποια αγγλική αεροπορική λέξη προκύπτει (δεν υπάρχει model στα αεροπορικά αγγλικά, εκτός και αν μιλάμε για το έπαθλο του προηγούμενου εορταστικού κουίζ :lol: )

Επαναλαμβάνω ότι (αν δεν κάνω λάθος), σε καμμία ερώτηση δεν ζητάω series, απλά τύπο (type).

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ Δ12 (Πάλι)

Αν φύγει αυτό το εξάρτημα, τo αεροπλάνο δε θα πέσει, αλλά θα "έχει θέμα".

Σκέφτηκα να ζητήσω να απαντήσετε από ποιό σύστημα του αεροπλάνου προέρχεται, αλλά η λέξη σύστημα μπορεί να έχει πολύ γενική απάντηση και γι'αυτό την απέφυγα. (ΠΧ, "έχει πρόβλημα στα ηλεκτρικά". Ηλεκτρικά είναι και τα φώτα της καμπίνας, αλλά ηλεκτρολογικό πρόβλημα είναι και η ...πλήρης απώλεια ρεύματος!)

Το ζητούμενο είναι το τί πρόβλημα έχει πλέον το απογειούμενο αεροπλάνο? Τί επίπτωση στην πτήση?

Δύσκολα μας βάζεις τώρα... :) Αν πλησιάζοντας προς το τέλος δεν το έχει βρει κανείς, θα δώσεις καμια βοήθεια παραπάνω; (Οχι μόνο για αυτή την ερώτηση, γενικά για όλες όσες δεν έχουν απαντηθεί σωστά από κανέναν)

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ Δ2

Είμαι βασανιστής αλλά όχι και ΤΟΣΟ πολύ. Εκ παραδρομής, παρέλειψα να γράψω την λέξη "ευρωπαική" δίπλα στο "χώρα" και το πρόσεξα μόλις. Ψάχνουμε ευρωπαική χώρα λοιπόν, με τέτοια χρώματα στους πύργους.

Η συμμετοχή είναι μεγάλη και αυτό είναι ευχάριστο. :great:

Περιμένουμε κι'άλλους. 1600 προβολές έχει φτάσει το thread.

Και τα δύο κουίζ είναι ακόμα "ορθάνοιχτα" από θέμα συναγωνισμού.

air_boy":4rzjtl1p said:
Αυτό που προσωπικά βλέπω πολύ ενδιαφέρον σε αυτά τα κουιζ είναι οι γνώσεις που μπορεί να αποκομίσει κάποιος μέσω τον απαντήσεων. Για άτομα σαν εμένα όμως, που δεν είναι και πολύ ψημένα στον χώρο, νομίζω η μόνη τους ελπίδα να απαντήσουν σε κάποιες από τις ερωτήσεις είναι να τις ψάξουν εκείνη την ώρα. Αλλιώς όπως είπαν και κάποιοι προηγουμένως, το πλήθος των σωστών μας απαντήσεων το πολύ να είναι 2 ή 3. Αν είναι να απαντήσουμε μόνο σε 2,3 ερωτήσεις τότε ποιο το νόημα να συμμετάσχουμε;

Οπότε εγώ λέω οτι θέλω να λάβω μέρος στο κουίζ αλλά θέλω να χω το δικαίωμα να μπορώ να ψάξω τις απαντήσεις και σε διάφορες πηγές που διαθέτω.. βιβλία, περιοδικά, ιντερνετ κτλ..

Περιμένω τον Gonso να μου πει αν θα είμαι εκτός κανονισμών ή όχι..

ΠΡΟΦΑΝΩΣ.........ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ, μπορείς να κοιτάξεις όποια πηγή θέλεις. Δεν υπάρχει τέτοιος κανονισμός, γιατί απλά θα ήταν ανεφάρμοστος. Ψάξε ίντερνετ, βιβλία περιοδικά, σηκωθείτε από τους καναπέδες, τα νιτβάνια τις πολυθρόνες και ψάξτε. Αυτό είναι το ωραίο της υπόθεσης. Αν νομίζεις ότι από τις απαντήσεις θα μάθεις πράγματα, περίμενε να δείς πόσα θα μάθεις από το ψάξιμο!

Χρόνια πολλά σε όλους

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ

Στο εύκολο κουίζ, έχω πάρει τις σωστές απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, ΑΛΛΑ όχι απαράιτητα από το ίδιο άτομο. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει ερώτηση που θα χρειαστεί να την "πάρει το ποτάμι". Η μάχη για τον νικητή είναι ορθάνοιχτη και περιμένει και άλλους συμμετέχωντες.

Στο δύσκολο κουίζ υπάρχουν αρκετές ερωτήσεις για τις οποίες δεν έχω πάρει σωστές απαντήσεις ακόμα και ....ανυσηχώ. Τί έγινε? ???? Η πλάκα είναι ότι τις συγκεκριμμένες τις θεωρούσα από τις εύκολες!