drakkar
Low-Cost-Class-Member
Την Πέμπτη πέταγα απο Ελσινκι- Μόναχο με Luftansa και νόμιζα ότι είχα δίπλα μου δυο πολύ ενοχλητικούς συνεπιβάτες. Καθόμουν παράθυρο, φτερο σε ένα πολύ ωραίο A319-100 και ήμουνα σε κατάσταση zen μέχρι που κάθεται δίπλα μου μια κυρία με έναν κύριο (φιλανδοι). Λύνονταν και οι δύο στα γέλια δυνατά. Εξω χιόνι του κερατα, ειχα μια ψιλοένταση για την πτήση και μου την είχαν σπάσει. Σε κάποια φάση αρχίζει η επίδειξη των σωστικών και εξακολουθούσαν να γελάνε, οπότε γυρνάω και λεω στον άντρα "μπορείτε να σταματήσετε να παρακολουθησουμε τουλάχιστον τα σωστικά?". Σταματησε , αλλα μόλις οι αεροσυνοδοί έφυγαν ξανά τα ίδια. Ακουγα εκκωφαντικά γέλια και ασταμάτητη ομιλία σε μια γλώσσα μάλιστα (φιλανδικα αρτσι μπούρτσι) που δεν φημίζεται για το καλόηχο της! Εκεί λοιπόν γυρνάω με νεύρα και του λέω "κοιτα, η πτήση είναι μεγάλη, δεν αντέχω να σας ακούω, κάντε πιο σιγα και να σέβεστε και τους άλλους στο αεροσκάφος". Ο τύπος εμφανώς μούτρωσε, είπε κάτι του στύλ "μάλιστα κυρία μου, θα μείνω μουγγος" και αρχίσαμε το take off...όπου και καταλαβα ότι δεν πρέπει να βιάζεται κανείς στις κρίσεις του. Η γυναίκα του έσφιξε το χέρι και άρχισε να κλαίει με λιγμους καθώς το αεροσκάφος ανέβαινε (και κουνούσε πολύ). Ηταν σε χάλια κατασταση και καταλαβα ότι φοβόταν και ο αντρας προσπαθούσε πριν με τα γέλια να την κάνει να ξεχάσει το πρόβλημα της. Αφού έσβησε η φωτεινη επιγραφη η γυναίκα γυρισε και μου ζήτησε συγνωμη για πριν, αποκαλύπτοντας μου ότι είχε να πετάξει 20 χρόνια γιατι έπασχε απο φοβία και τώρα για λόγους δουλειάς έπρεπε να παέι με το team του γραφείου της Βαρκελώνη. Πραγματικά ντραπηκα, επειδη έχω και εγώ προβλημα που μου βγαίνει συχνα. Της έδωσα μια εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ να έχει μαζί της και για την επόμενη πτήση και της ειπα να επικαλείται τον Ταξιάρχη όταν φοβάται και όλα θα πηγαίνουν καλα. Οχι απλά με ευχαρίστησε, αλλά αφου μου είπε ότι ήταν και ατή ορθόδοξη, ανταλλάξαμε καρτες και είπαμε να κρατήσουμε επαφη. Συμπέρασμα για μένα: καμια φορά υπάρχει λόγος που οι συνεπιβάτες μας είναι ενοχλητικοί και ίσως είναι καλό να είμαστε ελαστικοι.
Παρ'όλα αυτα, για τα παιδάκια εξακολουθώ να έχω και εγώ (όπως και κάποιος άλλος στο φορουμ είπε ) την άποψη ότι ο Ηρώδης είναι παρεξηγημένη φυσιογνωμία...ειδικά όταν τα διαβολάκια δεν κάθονται στη θέση τους και πειράζουν τα πάντα στο αεροπλάνο την ώρα της πτήσης.
Παρ'όλα αυτα, για τα παιδάκια εξακολουθώ να έχω και εγώ (όπως και κάποιος άλλος στο φορουμ είπε ) την άποψη ότι ο Ηρώδης είναι παρεξηγημένη φυσιογνωμία...ειδικά όταν τα διαβολάκια δεν κάθονται στη θέση τους και πειράζουν τα πάντα στο αεροπλάνο την ώρα της πτήσης.