Ενοχλητικοί Συνεπιβάτες

• Thread starter Thread starter aakunz
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Την Πέμπτη πέταγα απο Ελσινκι- Μόναχο με Luftansa και νόμιζα ότι είχα δίπλα μου δυο πολύ ενοχλητικούς συνεπιβάτες. Καθόμουν παράθυρο, φτερο σε ένα πολύ ωραίο A319-100 και ήμουνα σε κατάσταση zen μέχρι που κάθεται δίπλα μου μια κυρία με έναν κύριο (φιλανδοι). Λύνονταν και οι δύο στα γέλια δυνατά. Εξω χιόνι του κερατα, ειχα μια ψιλοένταση για την πτήση και μου την είχαν σπάσει. Σε κάποια φάση αρχίζει η επίδειξη των σωστικών και εξακολουθούσαν να γελάνε, οπότε γυρνάω και λεω στον άντρα "μπορείτε να σταματήσετε να παρακολουθησουμε τουλάχιστον τα σωστικά?". Σταματησε , αλλα μόλις οι αεροσυνοδοί έφυγαν ξανά τα ίδια. Ακουγα εκκωφαντικά γέλια και ασταμάτητη ομιλία σε μια γλώσσα μάλιστα (φιλανδικα αρτσι μπούρτσι) που δεν φημίζεται για το καλόηχο της! Εκεί λοιπόν γυρνάω με νεύρα και του λέω "κοιτα, η πτήση είναι μεγάλη, δεν αντέχω να σας ακούω, κάντε πιο σιγα και να σέβεστε και τους άλλους στο αεροσκάφος". Ο τύπος εμφανώς μούτρωσε, είπε κάτι του στύλ "μάλιστα κυρία μου, θα μείνω μουγγος" και αρχίσαμε το take off...όπου και καταλαβα ότι δεν πρέπει να βιάζεται κανείς στις κρίσεις του. Η γυναίκα του έσφιξε το χέρι και άρχισε να κλαίει με λιγμους καθώς το αεροσκάφος ανέβαινε (και κουνούσε πολύ). Ηταν σε χάλια κατασταση και καταλαβα ότι φοβόταν και ο αντρας προσπαθούσε πριν με τα γέλια να την κάνει να ξεχάσει το πρόβλημα της. Αφού έσβησε η φωτεινη επιγραφη η γυναίκα γυρισε και μου ζήτησε συγνωμη για πριν, αποκαλύπτοντας μου ότι είχε να πετάξει 20 χρόνια γιατι έπασχε απο φοβία και τώρα για λόγους δουλειάς έπρεπε να παέι με το team του γραφείου της Βαρκελώνη. Πραγματικά ντραπηκα, επειδη έχω και εγώ προβλημα που μου βγαίνει συχνα. Της έδωσα μια εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ να έχει μαζί της και για την επόμενη πτήση και της ειπα να επικαλείται τον Ταξιάρχη όταν φοβάται και όλα θα πηγαίνουν καλα. Οχι απλά με ευχαρίστησε, αλλά αφου μου είπε ότι ήταν και ατή ορθόδοξη, ανταλλάξαμε καρτες και είπαμε να κρατήσουμε επαφη. Συμπέρασμα για μένα: καμια φορά υπάρχει λόγος που οι συνεπιβάτες μας είναι ενοχλητικοί και ίσως είναι καλό να είμαστε ελαστικοι.
Παρ'όλα αυτα, για τα παιδάκια εξακολουθώ να έχω και εγώ (όπως και κάποιος άλλος στο φορουμ είπε ) την άποψη ότι ο Ηρώδης είναι παρεξηγημένη φυσιογνωμία...ειδικά όταν τα διαβολάκια δεν κάθονται στη θέση τους και πειράζουν τα πάντα στο αεροπλάνο την ώρα της πτήσης.

Δημοσιεύτηκαν απο το Travelocity τα αποτελέσματα του "2009 Rudeness Poll", τα οποία περιλαμβάνουν και το αεροπορικό ταξίδι.
Υπ΄ όψιν ότι απαντήσεις έδωσαν μόνο Αμερικανοί και Καναδοί, οπότε απλά παίρνουμε μια ιδέα...

1. More than 80 percent of respondents feel that large passengers should be seated in two seats. However, more than one-third of respondents believe that the customer should be required to pay for that second seat while 44 percent believe the large passenger should be accommodated at no extra cost.

2. Passengers wrestling with larger than allowed carry-on luggage topped the list of irritations when boarding a plane with 29 percent of all poll respondents in agreement.

3. Canadians are more irritated by poor queue discipline than their American counterparts with 29 percent reporting that they are most annoyed by people who crowd the boarding line, compared with only 20 percent of U.S. travelers who took the poll.

4. Overwhelmingly, travelers who rush to deplane before those ahead of them are the most annoying at the end of a flight with 57 percent of respondents in agreement.

Οι περιπτώσεις 2, 3 και 4 έχουν παγκόσμια εμβέλεια, αφού όπου και να πάς, παντού θα υπάρχει τουλάχιστον ένας μ@λ@κ@ς που συνήθως κάνει και τα 3 μαζί σε μια πτήση...
Για το πρώτο δεν έχω άποψη (πάντως μια φορά που μου έχει τύχει υπέρβαρη συνεπιβάτιδα, της έδωσαν 2 καθίσματα)...

Τα πλήρη αποτελέσματα για όσους ενδιαφέρονται:
:arrow: http://i.travelpn.com.edgesuite.net/images/graphics_prod/pdf/2009_Rudeness-Poll.pdf

βρεθηκε λυση για τους ενοχλητικους Συνεπιβάτες .......ιδου ,Ταξιδευεις με αεροπλανο και ο διπλανος σου, σου εχει σπασει για καποιο λογο τα νευρα. Δοκιμασε αυτο:

1. Ηρεμα και αργα ανοιξε την τσαντα του laptop.
2. Βγαλε απο μεσα το laptop
3. Ξεκινησε το
4. Σιγουρεψου οτι ο διπλανος σου βλεπει καθαρα την οθονη σου
5. Κλεισε τα ματια σου, γυρνα το κεφαλι προς τον ουρανο και ξεκινα να ψιθυριζεις ακαταλαβιστικες λεξεις σαν να προσευχεσαι. (Λιγο τραβιγμενο μην μας πανε και μεσα)
6. Μετα κανε κλικ σε αυτο το site: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil:

http://www.bygeorge.co.nz/images/countdown.swf

Την προηγουμενη Παρασκευη,πτηση Αθηνα-Βουκουρεστι με Ολυμπιακη.Εχουμε μπει στο αεροπλανο και ο μπροστινος παιζει με το κινητο του.Ξεκιναει η τροχοδρομηση,συνεχιζει να παιζει με το κινητο του.Γενικα με την απογειωση εχω ενα θεμα και του ζητησα ευγενικα αν μπορει να κλεισει το κινητο του για την απογειωση.Γυρναει με υφος και μου λεει ''γιατι?''.Του λεω ειναι μεσα στους κανονισμους ασφαλειας,για τον ιδιο λογο και εγω περιμενω να σβησει το φως για τις ζωνες για να ανοιξω το λαπτοπ.Μου απανταει ''αφου δεν ξερεις,επειδη λενε αυτοι οτι πρεπει να τα κλεινουμε εσυ τα πιστευεις?'' και εβαλε το κινητο στην τσεπη του(μαλλον χωρις να το κλεισει)βριζοντας.
Και ρωταω εγω,ειμαι παραλογος που προτιμω οι συσκευες να ειναι κλειστες σε προσγειωση-απογειωση?ΟΚ,μαλλον δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο,αλλα απο την στιγμη που δεν θα σου πεσει ο κωλος να μην παιξεις ρουλετα για 10λεπτα,κλειστο το ρημαδι να ηρεμησουμε και εμεις που ζοριμαστε με την απογειωση..

Τα χειρότερα που μου έχουν τύχει εμένα προσωπικά είναι δύο περιπτώσεις. Την πρώτη φορά, πτήση από STR-SKG (ευτυχώς κατέβηκε Θεσσαλονίκη η τύπισσα γιατί πραγματικά ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΕΧΑ). Μετά από 4.5 ώρες καθυστέρηση, ξεκινήσαμε επιτέλους για Ελλάδα. Το κακό είναι ότι η κυρία που καθόταν δίπλα μου (γύρω στα 55-60), προφανώς δεν είχε ξαναπετάξει ποτέ. Και εκεί που δε μιλούσε και κοίταγε ευθεία μπροστά, με το που αρχίζει να επιταχύνει το αεροπλάνο, γυρνάει προς την άλλη, πέφτει στην αγκαλιά του άντρα της και αρχίζει να του λέει "φοβάμαι ...ΑΑΑΑΑ" κλπ. Το πρόβλημα όμως δεν ήταν αυτό... Το πρόβλημα ήταν πως με το που άρχισε να ανεβαίνει το αεροπλάνο άρχισαν και οι...... κενώσεις αέρος από το έντερο, για να το θέσω κομψά.... Και όσο έπαιζαν αναταράξεις, τόσο χειροτέρευε η οσμή. Περιττό να σας πω ότι το φαγητό που μου σέρβιραν δεν το ακούμπησα. :evil: Πραγματικά δεν ξέρω πώς άντεξα μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Για να βελτιώσει τα πράγματα ήταν και χάλια από αναταράξεις η πτήση (ειδικά στην απογείωση μας έσκισε) κάνοντας την κατάσταση.... εφιαλτική. :cry:

Η δεύτερη περίπτωση, πάλι SKG-STR, με ένα συγκρότημα στις θέσεις ακριβώς μπροστά μου, μαζί με τις κοπέλες τους. Είχαν συναυλία στην Αθήνα το ίδιο βράδυ. Πραγματικά τον έναν μου ήρθε να τον σκοτώσω. Πέραν του ότι χτυπιόταν πάνω κάτω στην καρέκλα ασταμάτητα, κοπάναγε και το tray με δύναμη πάνω κάτω συνεχώς. Πραγματικά δηλαδή απορώ πώς δεν τον έβρισαν οι αεροσυνοδοί, κόντευε να το σπάσει! Και σαν να μην έφτανε αυτό, δίπλα μου (εγώ ήμουν A, αυτοί C, D, E, F) παρέα ελλήνων κάφρων με κοπελιά που ΓΚΑΡΙΖΕ συνεχώς και μιλούσε στο τηλέφωνο από την ώρα που έπιανε σήμα μέχρι να το χάσει (δηλαδή από προσγείωση Θεσσαλονίκη μέχρι και απογείωση προς Αθήνα)....

Εγώ αν έχω ενοχλητικό επιβάτη δίπλα μου, προσπαθώ να τον κάνω να φοβιθεί την πτήση το περισσότερο δυνατόν.
Παράδειγμα:
Πτήση Λονδίνο - Αθήνα με Easyjet. Ο διπλανός μου, ροκάς ή μάλλον μεταλλάς, με μακρύ μαλλί, δερματινα κτλ, δεν έλεγε να βγάλει τον σκασμό & παραπονιόταν που αργούσε να φύγει η πτήση μας. Ηταν ολιγόλεπτη καθυστέρηση.
Άρχισε λοιπόν η διαδικασία anti-ice και αυτός νόμιζε οτι πλένουν το αεροσκάφος {καθόμασταν σε θέσεις που έβλεπαν φτερό}.
Ακόμα μεγαλύτερη γκρίνια.

Του εξηγώ λοιπόν τι μπορεί να πάθει ένα αεροπλάνο από πάγο στα φτερά & στις επιφάνειες ελέγχου με μια μικρή δόση υπερβολής. :twisted:
Αφού χλώμιασε, έβγαλε τον πολυπόθητο σκασμό για το υπόλοιπο της πτήσης για Αθήνα....

Δοκιμάστε το, το πολύ πολύ να την κοπανήσει από το αεροπλάνο, όπως αυτός στην Κύπρο. :lol:
:great:

LOL, το εχω κανει με μια θειτσα που ζεσταινοταν και ζηταγε να ανοιξει καποιος την πορτα. Παρελαβε μια λεπτομερη περιγραφη της εκρηκτικης αποσυμπιεσης (με παραδειγματα απο THY, United κλπ κλπ κλπ) και ηρεμησε! :)

ακούς εκεί να θέλει να ανοίξει την πορτα :shock: εγώ μια φορά ταξίδευα HER-ATH με ATR-42 (πριν 4-5 χρόνια, ΣΩΚΡΑΤΗ το λέγανε) η θέση μου ήταν στην πρώτη σειρά, χειρότερη δεν έχω ξαναπάρει και να κάθεται απέναντι στο C εγω B ένας αλλοδαπός που είχε ανοικτό όλη την ώρα το τηλέφωνο και μιλούσε, μετά από λίγο άρχιζε και φώναζε ότι τα αεροπλάνα στη χώρα μας δεν έχουν καλό σήμα. η αεροσυνοδός δε του είπε τίποτα :wall: . Μια άλλη φορά πάλι για ATH-HER με 733 καθόταν μπροστά μου μια γυνάικα με 2 κόρες. μπήκαν μέσα στο αεροπλάνο κρατώντας (η μάνα) 3 παραγεμισμένες σακούλες του jambo (λες και δεν έχουμε jumbo στο ηράκλειο) :stupid: . και τα κορίτσια από 2 μπαλόνια ( ναι, από αυτά τα μεγάλα φουσκωτά που πιάνουν πολύ χώρο και ανεβαίνουν στην οροφή :party: ) ήθελα ναξερα ποιοσ τις άφησε να τα πάρουν μεσα. γέμισαν τα ράφια και δεν είχα χώρο να βάλω το σακίδιο μου, το κρατούσα στα πόδια . Α! εκτός αυτού έξω είχε 40 βαθμούς, φορύσε συνθετική μπλούζα και μύριζε ο τόπος :puke: