Ενοχλητικοί Συνεπιβάτες

• Thread starter Thread starter aakunz
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αν το ίδιο αστείο γινόταν σε αμερικάνικη εταιρία, οι δύο χιουμορίστες θα περνούσαν κάμποσο καιρό σε φυλακή μιας και η συμπεριφορά αυτή αποτελεί ομοσπονδιακό αδίκιμα (χώρια που θα έμπαιναν σε non flying list και θα ταξίδευαν μια ζωή με αραμπά).

Φοβερες ιστοριες σχεδον διαβασα ολες τις σελιδες. Η μονη αντίρρηση μου ειναι για τα παιδια / μωρα , οποιος εχει παιδι καταλαβαίνει.
Π.χ. εαν σε ενα μωρο ποναν τα αυτάκια του πως στον άνεμο θα το πει ; πως θα διαμαρτυρηθεί , μπορώ να πω πολλές αίτιες φυσιολογικές και ψυχολογικές που ενα μικρο παιδι ΔΕΝ μπορει να αντιμετωπίσει παρά μόνο με την γκρίνια.

Απο την αλλη ο δύσμοιρος πατέρας/μητέρα εχουν να αντιμετωπίσουν και το υφος των υπολοίπων επιβατών που θέλουν την ησυχία τους ή οτι αλλο εχετε αναφερει τοσες σελιδες παραπάνω......

:)

Για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα.Αν όμως ένα παιδί μεγαλύτερο κάνει φασαρία και χαζομάρες,οι γονείς του ευθύνονται που το έχουν κακομάθει.Το μωρό 20 μηνών π.χ,σίγουρα θα ενοχληθεί και θα κλάψει επειδή πεινάει ή επειδή λόγω της μεταβολής υψομέτρου πονάνε τα αυτάκια του ή επειδή αισθάνθηκε ίλλιγγο και δε θα πει κανείς τίποτα,και αν πει θα είναι βλάκας.

δυο προσφατες εμπειριες που συμεβησαν μεσα στο μαρτιο και εχουν να κανουν με τα πληθη που ταξιδευουν στις μαθητικες-φοιτητικες εκδρομες.
η πρωτη ηταν σε επιστροφη απο LHR με ΒΑ, ενα πληθος φοιτητομανι να κρεμεται πανω απο το κεφαλι μου για πανω απο 2 ωρες, μιας και συνομιλουσαν (δυνατα, εννοειται) με φιλους τους που καθονταν μπροστα μου. το προβλημα υγειας που αντιμετοπιζα σε εκεινη την πτηση εγινε ελαφρως εντονοτερο με ολο αυτο το θορυβο, αλλα δεν τολμησα να κανω πολλες συστασεις μιας και το πληθος ηταν μεγαλο και τα θεματα που αντιμετοπιζαν σοβαροτατα, οπως θα δειτε. αναμεσα τους διεκρινα τις εξης δυνατες προσωπικοτητες:
-το κοριτσι του λαου: τυπος κοπελλας που της λειπει η πατριδα της υστερα απο 4 μερες στο εξωτερικο, το βροντοφωναζει σε καθε ευκαιρια που της δινεται, και δευτερολεπτα πριν πατησει το αεροπλανο στο διαδρομο κατα την προσγειωση σηκωνεται ορθια και καλα για να ξεπιαστει, σπερνοντας πανικο στις αεροσυνοδους. το show τις κλεινει φωναζοντας "επιτελους θα φαω ενα γυρο πιττα".
-ο αγανακτισμενος: ο αναγνωρισιμος "μαλλιας" της καθε σχολης που καιγεται για τα κοινα και φωναζει για περιπου μια ωρα κατα τη διαρκεια της πτησης στον καθηγητη-συνοδο για το τι πηγε στραβα στο συνεδριο και το ποσο κενος νοιωθει γιατι τα λαθη που συνεβησαν ηταν σημαντικα. η εκρηξη οργης σταματησε με το σεβιρισμα φαγητου-κρασιου.
-ο γκομενος: κουλ τυπακος που περιτρυγιριζει ολο το αεροπλανο κανοντας χαριτωμενα-μαγκιορικα αστειακια στις συμφοιτητριες οι οποιες του απαντανε με το γνωστο χι-χι-χι και παει λεγοντας. δε μετρησα ποσες φορες με κλοτσησε η επεσε πανω μου στις προσπαθειες του να σηκωθει απο τη θεση του (προσπαθουσε να αντιγραψει τον τροπο με τον οποιο οι Ντιουκς βγαιναν απο το αυτοκινητο τους). μετα το σερβιρισμα του φαγητου απασχοληθηκε στην επιλυση των προβληματων του αγανακτισμενου, παιρνοντας το αναλογο προβληματισμενο υφος και παροτι οι τονοι επεσαν, εξακολουθουσε να διαχεει καποιο ειδος θορυβου στην καμπινα.
-τα ψωνια: κοπελλες που ανοιγαν τις σακουλες και τις τσαντες τους δειχνοντας η μια στην αλλη τι αγορασε, λες και δε θα ξαναειδωθουν μετα την αφιξη. οι σακουλες πηγαινοερχονταν ασταματητα πανω απο τα κεφαλια μας.

λιγες μερες αργοτερα σε δρομολογιο απο MAD με Iberia ειχα την τιμη να συνταξιδευω με αλλη μια φοιτητοεκδρομη αλλα και με μια γραφειου με μεγαλυτερους επιβατες.
η εμπειριες λιγο πολυ ιδιες. θα ξεχωρισω τις θειες που στην προσπαθεια τους να μαθουν ολοι οι επιβατες οτι δεν ειχαν ξαναταξιδεψει στο εξωτερικο μας πυροβολουσαν με στοιχεια απο την εκδρομη τους καθ'ολη τη διαρκεια της πτησης, αλλα και τους βιαστικους φοιτητες που με το που πατησε το αεροπλανο διαδρομο κατα την προσγειωση σηκωθηκαν να παρουν τις χειραποσκευες τους.
κι αν ολα τα φαινομενα φασαριας ειναι απο αστεια μεχρι ενοχλητικα, το φαινομενο να σηκωνεται απο τη θεση του κοσμος κατα την προσγειωση ειναι επικυνδυνο για ολους τους επιβατες. δεν ειχα ξαναδει πουθενα κατι τετοιο και απορω αν ειναι μοδα, μαγκια ή απλα ο κοσμος δεν εχει ξαναταξιδεψει και δεν ξερει (πραγμα που αμφιβαλλω, οταν μιλαμε για ατομα 20 χρονων περιπου).

Το φαινόμενο τού "πρόωρου σηκώματος" :lol: μάλλον πρέπει να είναι Ελληνική ευρεσιτεχνία,μιά και το συναντώ καθημερινά και στον προαστειακό (ναί,σωστά το έγραψα,suburban train με συχνότητα δρομολογίων ανά μία ώρα μόνο σάν αστείο θα έπρεπε να εκλαμβάνεται...).Μόλις η γλυκεία γυναικεία φωνή αναγγείλη "επόμενος σταθμός...." σηκώνονται άπαντες-κι'άς μένουν ακόμα πέντε λεπτά μέχρι να φτάσουμε....

ειχα διαβασει οτι το να σηκωνονται επιβατες κατα την προσγειωση παιζει πολυ στο Πακισταν, στην Ινδια, το ειχα καπου πετυχει σε trip report εκεινης της εταιριας που πεταει ακομα με Β707, αλλα εν ετει 2011, απο ελληνες επιβατες και μετα απο 150+ πτησεις που εχω κανει στη ζωη μου δεν περιμενα να δω τετοια γυφτια. οσο ζεις μαθαινεις ομως.

(οσον αφορα τον proastiakos ξεχασες οτι εκτος της 1 ωρας συχνοτητας δρομολογιων, εχει και μονο δυο -αδεια παντα- βαγονια. αλλα αυτο ειναι off topic και το αφηνουμε εδω :wink: )

Hastaroth":2s5d6rbj said:
Το φαινόμενο τού "πρόωρου σηκώματος" μάλλον πρέπει να είναι Ελληνική ευρεσιτεχνία,..

20 Σεπτεμβρίου 2001. Εννιά μέρες μετά τους δίδυμους πύργους... πετάω με Lufthansa για Μόναχο... Το αφος τροχοδρομεί για απογείωση. Σηκώνεται επιβάτης (κάποιας ηλικίας) από τις μπροστινές θέσεις και προχωρά σιγά σιγά προς τα πίσω. Από όλους πέρασε ή ίδια σκέψη: "Τρομοκράτης!!" Και, προφανώς και η αεροδυνοδός το ίδιο θα σκέφτηκε γιατί ούρλιαζε φανερά αγχωμένη σε αγγλικά και γερμανικά "Καθήστε κάτω για τη δική σας ασφάλεια". Αυτός συνεχίζει αργά-αργά...rotate...και airborne. κανείς δε σκέπτεται ότι ο επιβάτης απλά μπορεί να μη ξέρει ούτε αγγλικά ούτε γερμανικά. Τον πιάνει λοιπόν ένας καθισμένος επιβάτης από το χέρι και του λεέι πολύ ήρεμα, πολύ ψύχραιμα: "τωρα πρέπει να είμαστε όλοι καθισμένοι. Αργότερα θα σηκωθείτε". Οπότε και ο "τρομοκράτης" με χαρακτηριστική κεντροελλαδίτικη προφορά:"συγνώμη δεν το ήξερα δεν έχω ξαναπετάξει με αεροπλάνο". Ούφφφ! Ανάσα! Μα καλά αυτό το τόσο σπάνιο πράγμα βρήκε να μου συμβεί 10 μέρες μετά το 9/11!!

Captain Tromaras":1xwvlwso said:
Π.χ. εαν σε ενα μωρο ποναν τα αυτάκια του πως στον άνεμο θα το πει ; πως θα διαμαρτυρηθεί , μπορώ να πω πολλές αίτιες φυσιολογικές και ψυχολογικές που ενα μικρο παιδι ΔΕΝ μπορει να αντιμετωπίσει παρά μόνο με την γκρίνια.

Συγγνώμη που θα γίνω λίγο κακιά! Εγώ έχω δει γονείς να δίνουν κάτι στα μωράκια να πιούν για να καταπίνουν συνέχεια, να τους μιλάνε για να έχουν ανοιχτό το στόμα, και άλλα τέτοια κόλπα και τα μωρά είναι ήρεμα (σχετικά). Το κάνουν και για το ίδιο το παιδί δηλαδή - να μην υποφέρει.

Πίστεψέ με είναι πολύ δύσκολο να πετάς μετά από 8-9 ώρες δουλειά, να προσπαθείς να συγκεντρωθείς για να δουλέψεις και πάνω στη πτήση γιατί δεν προλαβαίνεις, να είσαι κουρασμένη και να ουρλιάζει ένα μωράκι! Εξ άλλου, για να κλαίει υποφέρει - και σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει ένα μωράκι να υποφέρει! Και πάλι συγνώμη. :roll:

Μεγάλη πλάκα….. πριν χρόνια Πάσχα, πτήση της Albanian Airlines για Τίρανα α/φ BAe 146 πλήρωμα καμπίνας δύο ευγενέστατες Αλβανίδες κυβερνήτης Έλληνας.
Άλλη μια πτήση μου που το α/φ ήταν τίγκα. Μπαίνει μια Αλβανίδα με μία τσάντα στην οποία είχε μέσα Πασχαλινή λαμπάδα, τοποθετεί την τσάντα πάνω από την θέση της. Μετά από λίγο και αφού είχε μπει αρκετός κόσμος, μπαίνει μια άλλη Αλβανίδα, η οποία πάει να κάτσει κοντά στην πρώτη Αλβανίδα αλλά αφού δεν βρήκε μέρος να βάλει την τσάντα της πάνω από την θέση της, τοποθετεί την τσάντα της πάνω στην τσάντα της πρώτης Αλβανίδας.
Τότε ποιος είδε το χάρο με τα μάτια του και δεν φοβήθηκε. Σηκώνεται η πρώτη Αλβανίδα και με σπαστά Ελληνικά άρχισε την λογομαχία με την δεύτερη Αλβανίδα. < Μ-ρη που μου ακούμπησες την τσάντα και θα μου σπάσεις την λαμπάδα..> φυσικά ακολούθησε λογομαχία σε άψογα/σπαστά Ελληνικά, με τις βρισιές να εκσφενδονίζονται εκατέρωθεν. Επεμβαίνουν οι αεροσυνοδοί, καταλαβαίνουν από τις φάτσες ότι πρόκειται για Αλβανίδες και τους λένε ή θα μιλάτε Αγγλικά ή Αλβανικά. Δεν σας καταλαβαίνουμε διαφορετικά. Φυσικά οι Αλβανίδες αρνούνται να μιλήσουν Αλβανικά και συνεχίζουν τον καυγά. Αναγκάζονται οι αεροσυνοδοί να απομακρύνουν την μία από την άλλη. Αποτέλεσμα η μία να τρέξει στο πιλοτήριο και να ωρύεται, να κτυπά την πόρτα και να φωνάζει στον πιλότο στα Ελληνικά να φωνάξει την αστυνομία.
Αποτέλεσμα αυτού του πανηγυριού, 30 λεπτά καθυστέρηση, γιατί εκτός των άλλων χάσαμε και την ώρα αναχώρησης από τον πύργο ελέγχου.
<Καυγάς αλλά Ελληνικά> Ποιος είπε ότι δεν εξάγουμε πολιτισμό;