η πιο ενοχλητικη μου εμπειρια ηταν σε πτηση της KLM, AMS-ORD. ειχα απο καιρο κανει κρατηση θεση με παραθυρο διοτι δεν ηθελα να ξαναζησω την εμπειρια 10 ωρης πτησης σε μεσαια θεση. με την επιβιβαση μου διαπιστωσα οτι η θεση μου ηταν κατηλημενη απο νεαρο (ετων περιπου 30, οχι παιδι δηλαδη) ο οποιος οταν του ζητησα ευγενικα να μου την παραχωρησει μου απαντησε οτι μου παραχωρει τη δικη του (!!) διοτι ειχε αποφασισει να καθησει εκει!! κατοπιν, αφου σηκωθηκε εμφανως δυσαρεστημενος απευθυνθηκε σε καποιον αλλο επιβατη 5-6 σειρες πισω και σε απταιστα-φωναχτα ελληνικα του ειπε για τον μ..... που τον σηκωσε απο τη θεση (δηλαδη....εμενα!). εκνευριστηκα τρομερα και αποφασισα να μην μιλησω η να πω οτι ειμαι κι εγω ελληνας, δινοντας τοπο στην οργη.
κατα τη διαρκεια της πτησης η κατασταση εγινε αφορητη. ο νεαρος και η μητερα του δεν σταματησαν να συνομιλουν με αλλους τους Ελληνες που βρισκονταν στην πτηση ΧΩΡΙΣ κανεις να σηκωθει απο τη θεση του! φανταστειτε ενα τεραστιο αεροπλανο να ακουγονται ελληνες να φωναζουν απο τη μια πλευρα και αλλοι απο αλλου να απαντανε! αφου αυτο συνεχιστηκε σχεδον καθολο το περασμα του ατλαντικου ακουσα και τα σχολιανα μου, αφου ο τυπος προφανως δεν ειχε ξεπερασει το γεγονος οτι τον σηκωσα απο μια θεση που δεν ηταν δικη του!
το ολο θεμα εκλεισε την ωρα που επρεπε να συμπληρωσουμε τα δελτια του immigration καθως εβγαλα το Ελληνικοτατο διαβατηριο μου και το εναποθεσα στο τραπεζακι. απο εκεινη την ωρα και μετα δεν ακουσα τιποτα και οι φωνες του νεαρου μετατραπηκαν σε ψιθυρους στο αυτι της μαμας!