Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

• Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Και πρεπει να γίνεται στην Αθήνα μόνο εκτός κι αν έχει τύχει σε κάποιον αλλού, γιατί σε CHQ και HER απ'ό,τι θυμαμαι τουλαχιστον ξεκίνησε κανονικά και με τη συνηθισμένη μικρή καθυστέρηση

Καλα Ηράκλειο με τον χαμό πέρσυ τέτοιο καιρό τελευταία στιγμή έγινε αλλαγή gate και οι οθόνες δε λειτουργούσαν είχαν παγώσει. Φαντάζομαι σίγουρα κάποιος θα έχασε την πτήση. Αλλά τον συμβάν με την ώρα μου έτυχε Αθήνα.

Και φυσικά η εταιρία βγήκε και από πάνω:

Στελέχη της Sky Express μιλώντας στο protothema.gr, σημειώνουν ότι η Ζέτα Μακρυπούλια άργησε. «Kαθημερινά οι άνθρωποι μας εφαρμόζουν με συνέπεια και υπευθυνότητα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να διασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και φροντίδας των επιβατών μας, τόσο στο έδαφος όσο και στην πτήση».

Εμένα μου κάνει καθαρό φταίξιμο της Μακρυπούλια. Προφανώς και δεν είναι η πρώτη φορά που πηγαίνει καθυστερημένη σε αεροδρόμιο για πτήση αφού και η ίδια λέει ότι κι άλλες φορές έχει παει καθυστερημένη αλλά όλο και βρισκόταν τρόπος να μπει στο αεροπλάνο!!! Άρα έχει θέμα με την ώρα και με τη συνέπεια γενικώς. Και μόνο ότι δεν ξέρει τη διαφορά του check in και του gate παρόλο που, όπως λέει, έχει γυρίσει όλο τον κόσμο με αεροπλάνο, λέει πολλά για την αξιοπιστία της. Εμένα μου κάνει "είμαι σε έναν δικό μου πλανήτη και οι υπόλοιποι οφείλετε να πηγαίνετε με τους χρόνους μου".
Και όσο αφορά τα παρόμοια σχόλια επιβατών, σαφώς και θα υπάρχουν 10-20 τέτοια σχόλια και από άτομα της ίδιας νοοτροπίας με την Μακρυπούλια που πάνε τελευταία στιγμή στο gate ή χαζεύουν με τις ώρες στα duty free. Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει ένα ~ 3% επιβατών ανάμεσα στους εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες της Sky, που ακριβώς αυτοί είναι που μπαίνουν στη διαδικασία να γράψουν και το αρνητικό τους σχόλιο θεωρώντας ότι έχουν δίκιο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένει το αεροσκάφος έναν αργοπορημένο επιβάτη που δεν έχει δώσει βαλίτσα κάτω και που στο κάτω κάτω μπορεί και να είναι no show. Θα χάσει η πτήση το slot για 5-10 λεπτά καθυστέρησης επειδή η κάθε Μακρυπούλια είναι στον κόσμο της!!!
Κι εγώ έχω μείνει απ' εξω από πτήση σε gate στη Μαδρίτη για 5' αφού είχα κλείσει διαφορετικά εισιτήρια ΑΤΗ-MAD και MAD-FRA, με 4 ώρες αναμονή στη Μαδρίτη αλλά δυστυχώς με 3.30 ώρες καθυστέρηση στο ATH-MAD. Έτσι παρόλη την τρεχάλα μου δεν πρόλαβα το gate ανοιχτό και έχασα την πτήση. Έτσι είναι αυτά.
Τις υπόλοιπες "εξυπνάδες" με υφάκι της συγκεκριμένης (ήθελε να τη βάλουν σε άλλη πτήση, ήθελε επιστροφή του εισιτηρίου αφού ήταν no show, ήθελε να ακούσει το όνομα της στο last call για να πάει στο gate, θεωρεί ότι μια χαρά γίνονται οι ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα ενώ έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια και γίνονται μόνο γι αυτούς που έχουν δώσει βαλίτσα κάτω, και πολλά άλλα χιουμοριστικά) απλά τις προσπερνάω

Το ενθαρρυντικό που εισέπραξα εγώ από αυτήν την είδηση, είναι ότι Ιούνιο μήνα, η πτήσεις φεύγουν (ακόμα) στην ώρα τους.

Σε μία άλλη αντίστοιχη περίπτωση, πίσω στο 2013, ο δημοσιογράφος Προκόπης Δούκας, μέσω του προσωπικού του blog, είχε κράξει την Αιγαίου, επειδή τον χρέωσε για τη βαλίτσα του. Το θέμα ήταν ότι η πολιτική περί αποσκευών είχε αλλάξει κάποιους μήνες πριν, ωστόσο ο κύριος Δούκας δεν το γνώριζε (ή δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να το μάθει) εξοργίστηκε και άρχισε να καταγγέλει την Αιγαίου, ενώ στη συνέχεια, με διάφορα λογικά άλματα, προσπάθησε να καταρρίψει όσα του απάντησε επισήμως η Αιγαίου. Σα να μην έφτανε αυτό, ο κύριος Δούκας αντιμετώπισε με προκλητικό και ειρωνικό τρόπο όσους από εμάς επικαλεστήκαμε τη λογική και επιστρατεύσαμε επιχειρήματα τα οποία δεν του άρεσαν. Περιττό να πω ότι έκτοτε τον έχω κατατάξει στους χειρότερους δημοσιογράφους της χώρας.

O εκβιασμός της Aegean

Last edited:
@GP707
Τα σχόλια των dimsar & AirFlightTravels στην προηγούμενη σελίδα, που γράφουν ότι η Sky συστηματικά αναγράφει στα online boarding pass ώρα μεταγενέστερη από αυτή που κλείνει το gate, τα είδες;

Βεβαίως και τα είδα. Εγώ αναφέρθηκα κυρίως στην ιστορία της Μακρυπούλια και στα παράπονα που παρατέθηκαν αλιευμένα από το internet. Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν δεν έγινε αναφορά για αλλαγή ώρας τσεκ ιν. Αφού και η ίδια είπε ότι πήγε καθυστερημένη. Έφτασε 17 λεπτά πριν την ώρα αναχώρησης. Δε νομίζω ότι το boarding γίνεται μέχρι και 5 λεπτά πριν την ώρα αναχώρησης της πτήσης όταν όλα είναι on time.
Στα δύο περιστατικά των μελών εδώ δεν αναφέρθηκε πόσο ήταν η διαφορά ώρας του αρχικού boarding από το τελικό. Δηλαδή πχ έλεγε παλιά ώρα έναρξης boarding 15.00 και κατέβηκαν στις 14:50 και το boarding είχε τελειώσει ή πχ η παλιά ώρα έναρξης 15:00 και κατέβηκαν μετά από αυτήν; Δεν γνωρίζω τι μπορεί να είχε παιχτεί. Δεν προκύπτει δε από τα γραφόμενα τους ότι αυτό γίνεται "συστηματικά". Επίσης το πότε αρχίζει το boarding και για όσο διαρκεί μέχρι και το last call αναγράφεται και στους πίνακες του αεροδρομίου που είναι διάσπαρτοι σε όλο το τέρμιναλ. Σαφώς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να ελεγχουμε πάντα αυτές τις πληροφορίες. Ξέρουμε όλοι ότι πάρα πολύ συχνά αλλάζουν τελευταία στιγμή τα gates και όχι μόνο εδώ αλλά σε όλο τον κόσμο. Αυτό δε σημαίνει ότι αφού είδαμε στο τυπωμένο boarding ένα gate πρέπει να πάμε να κατσικωθούμε εκεί σώνει και ντε. Ο έλεγχος των πινάκων του αεροδρομίου σώζει από τέτοιες περιπτώσεις.
Σε κάθε περίπτωση εγώ προσωπικά έχω ταξιδέψει δεκάδες φορές με την Sky και δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο περιστατικό ούτε στο ελάχιστο. Αυτό το μήνα έχω άλλες δύο πτήσεις. Θα δούμε πως θα πάει και θα ενημερώσω αν κάτι δεν πάει καλά.

Αυτό το μήνα έχω άλλες δύο πτήσεις. Θα δούμε πως θα πάει και θα ενημερώσω αν κάτι δεν πάει καλά.

Προσπάθησε να καταγράψεις, σε σχέση με την ώρα του online boarding pass, τι ισχύει στην πραγματικότητα στο gate.