Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
[offtopic]
Μας έχει πεθάνει όμως το google με τις καινοτομίες του...
Flight engine - το δοκίμασα και δε με έπεισε
Google instant - κάθε τρεις και λίγο (που καθαρίζω τα κουλουράκια μου) ξαναπετάγεται μπροστά μου και με τσατίζει
Gmail - τώρα και με νέα εμφάνιση - λιγότερο λειτουργική και σαφώς πιο άσχημη από την παλιά
Google maps - που άμα δε βάλεις τόνο στην διεύθυνση σου βγάζει άλλ' αντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα

και τέλος

google Μετάφραση - Βάλτε Μετάφραση από Ελληνικά σε Αγγλικά
υπαρχουν χρηματα
και δείτε τη μαγεία. GAP, όπως λέμε Google Andrea Papandreou...

[/offtopic]

Τελικά, αν και έχω τραβήξει αρκετά βιντεάκια από τις δοκιμαστικές στην Τανάγρα, λίγα (πολύ λίγα) είναι δημοσιεύσιμα, για διάφορους λόγους (απεικόνιση κτιρίων, αεροσκαφών, κακή λήψη -κραδασμοί, κακή εστίαση κλπ).

Για την ώρα, μόνο ένα άξιζε για uploading και αυτό επειδή κατά την orbit κοντά στο Χαλκούτσι, από κάτω μας έκαναν orbit και δύο "τεσσάρια" (CL-415) εν αναμονή για το δικό τους show (πυρόσβεση). Λίγο μακριά, αλλά το να βλέπεις αεροσκάφη από επάνω είναι πάντα ενδιαφέρον:

http://www.youtube.com/watch?v=dX8tEG-KPy0

Τέλειο... έμεινα 10 λεπτά αμίλητος...
Έλεγα πρόσφατα σε ένα φίλο, πως προτιμώ 100% τα ελικόπτερα από τα αεροπλάνα. Αλλά, αν μου δινόταν (που δεν θα μου δοθεί, αλλά προς χάριν της συζήτησης) ποτέ η ευκαιρία να ξαναμπώ σε μαχητικό, μόνο ένα πράγμα θα ήθελα να κάνω: Κλειστό Σχηματισμό...

Οι Ισρηλινοί ξεκίνησαν να εξοπλίζουν τα α/φη πολιτικής αεροπορίας με το C-Music. Το πόσο σοβαρή θεωρούν ενδεχόμενη απειλή φαίνεται κι απ΄το ότι όλα τα κόστη θα καλυφθούν απ΄το κράτος.
Τι εστί C-Music? Commercial Multi-Spectral Infrared Countermeasure 8)
:arrow: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=429683&h1=true

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Και κάτι σχετικά παλιό, δεν θυμάμαι να είχε αναφερθεί πάντως.
Ένας Ιρλανδός-μορφή παρουσίασε ένα νέο τρόπο για να παρακάμψουμε την αυστηρή πολιτική των loco σχετικά με τα επιτρεπόμενα βάρη. Απλά φοράμε το ειδικά σχεδιασμένο ένδυμα JakToGo και έχουμε 10-15 extra κιλά φορεμένα... :thx:
Η FR πάντως προς το παρόν δεν το βλέπει αρνητικά....
:arrow: http://www.irishtimes.com/newspaper/travel/2011/1105/1224307073482.html

Εδώ και καιρό ψάχνω ανάμεσα στα βίντεο που ανέβασε ο κόσμος από το show στην Τανάγρα την περασμένη Κυριακή, μπας και δω τα ελικόπτερα. Δυστυχώς (για μένα), στο CSAR αλλά και στο MedEvac (κατόπιν παράκλησης της ηγεσίας), 300' ψηλότερα από εμάς, πετάνε δύο F-16 για υποστήριξη και διατήρηση αεροπορικής υπεροχής. Ο κόσμος λοιπόν, αντί για το δικό μας show, τραβούσε τα αεροπλάνα....

Ευτυχώς, που η "Απογείωση" ήταν εκεί μέσω του cameraman της (BILLYKRAN30), ο οποίος όχι μόνο φίλμαρε τους ελιγμούς μας, αλλά έκανε και editing, το έγραψε και σε DVD σε διάφορα formats και ήρθε μέχρι την Ελευσίνα και μου το έφερε.

Ένα ευχαριστώ είναι λίγο για τον άνθρωπο, αλλά παρόλα αυτά, του το χρωστάω: Ευχαριστώ φίλε.

Με την άδειά του, δύο τμήματα του μονταρισμένου προϊόντος:
:arrow: CSAR
και
:arrow: MedEvac

Θα ακολουθήσουν 2 ακόμα βιντεάκια - τα Apache και το Seahawk, μόλις βρω χρόνο να τα ανεβάσω...

Αν και η "δράση" τών δύο επιδείξεων δέν φαίνεται καθαρά (αφού επιχειρούσατε κάπως μακρυά από τον κόσμο),οφείλω να πώ ότι τα "χορευτικά" στο τέλος τού MEDEVAC ήταν θεαματικώτατα-ούτε τα μπαλλέτα Μπολσόϊ δέν έχουν τέτοιο συγχρονισμό :)

Εύγε παίδες,ελπίζω τού χρόνου να καταφέρω να είμαι παρών και να μήν μού την χαλάσουν τίποτε βρύσες και λούκια στο σπίτι....

Μέ την σειρά μου,αφιερώνω τα παρακάτω βιντεάκια στους απανταχού συνωμοσιοΜΠΖεκαστολόγους:

Κόντρες εμίρηδων-380 Emirates vs 340 Etihad

Μάθαν πως ΜΠΖεκαζόμαστε,πλακώσαν και οι εμίρηδες με μουσική υπόκρουση από Star Wars....

και οι Σιγκαπουριανοί επίσης (αυτοί όμως προτιμούν την συμφωνική μουσική.....)