Ένδειξη φωτιάς σε πτήση της Aegean από Αθήνα προς Ηράκλειο

Re: Φωτιά σε πτήση της Aegean από Αθήνα προς Ηράκλειο

Έκανα μια συγχώνευση των δύο θεμάτων, ώστε η συζήτηση να γίνει σε ένα νήμα ;)

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png

και μήπως να αλλάξουμε και τον τίτλο του θέματος? Η φωτιά είναι φωτιά, η ένδειξη φωτιάς είναι ένδειξη (αληθής ή ψευδής, άσχετο), και η επιστροφή του ΑΦ στη βάση του είναι το μόνο γεγονός. Ο δημοσιογράφος έχει τους λόγους του να γράφει έτσι (γιατί είτε δεν καταλαβαίνει τη διαφορά είτε δεν θέλει να την καταλάβει). Εδώ στο forum έχουμε, πιστεύω, την ικανότητα να καταλαβαίνουμε αυτή τη διαφορά...

Και εγώ αγαπητέ Άκη εξαιτίας της συγχώνευσης μόλις έχασα τη δημοσίευσή μου, άλλα δεν πειράζει θα την ξαναγράψω άλλωστε δεν ήταν τεράστια. :)

Ερωτώ λοιπόν αγαπητοί συμφορουμίτες έχουμε νεώτερα από το συμβάν. Εξέδωσαν κάποιο δελτίο τύπου οι αρχές του ΔΑΑ; Και επίσης μήπως ξέρουμε το regulation του αεροσκάφους και το ιστορικό του; Πληροφοριακά πρόκειται για Α320. :p Καλά λέμε για τους αριθμούς πτήσηςς... ας πάμε όμως στα πιο ουσιώδη!

Δικός σας

Ποιο 320 αγαπητε? Το newsbeast το λεει ξεκαθαρα... Airbus A316 ηταν!!! :thx: :thx: :thx:
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/397847/sunagermos-en-ptisei-gia-aeroplano-tis-aegean/
Το αεροπλάνο Airbus A316 πραγματοποιούσε πτήση από την Αθήνα στο Ηράκλειο.
:rolleyes:

Αγαπητε SX-DVH ανακαλυψες ωραιο μαργαριταρι :D

Ε και εγώ τώρα πρέπει να συμφωνήσω με το παλικάρι / κοπελιά που έγραψε το άρθρο σε αυτό το, ο Θεός να το κάνει, μπλογκ; :p
Άντε να συμμαζευόμαστε. Να μάθουμε τουλάχιστον πέντε πράματα της προκοπής... :D

Εσείς καλά τα λέτε όμως υπάρχουν άτομα που δεν ξέρουν τίποτα από αεροπορία και έτσι τον αριθμό πτήσης(με 1 νούμερο λιγότερο)το πέρασαν για τον τύπο του αεροσκάφους ;)

Ψάχνοντας να βρω κάτι άλλο,βρήκα στα ατυχήματα και συμβάντα,σελ.5,θέμα 10,ένα παρόμοιο περιστατικό (καπνοί
σε Α320).Τί περίεργο! Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο στην Ολυμπιακή,θα είχε γίνει θέμα στα κανάλια,θα ρωτούσαν τους
επιβάτες,κλπ.Ποιός ενδιαφέρεται τώρα; Όταν ήμουν στην Ολυμπιακή είχε συμβεί σε τρείς τουλάχιστον απογευματινές μου βάρδιες στο LGAV να ακυρώσει η Βritish γιά τεχνικούς λόγους.Είχα παρατηρήσει ότι σχεδόν πάντα το αεροπλάνο
(767) επέστρεφε άδειο στο Λονδίνο.Μήπως από την πολλή καταπόνηση τα συστήματα τών αεροπλάνων τα "παίζουν" ελαφρώς με αποτέλεσμα να μη μπορούν να κάνουν δρομολόγιο;Και βέβαια αυτά δεν τα μάθαινε ποτέ ο κόσμος.Μόνο
ό,τι συνέβαινε στην Ολυμπιακή γινόταν θέμα.Πήγαν ποτέ τα κανάλια στο Ανατολικό να δείξουν αυτά πού μαθαίναμε
κατά καιρούς;Και τώρα τηρούν σιωπή ιχθύος.Δε μπορούν να κάνουν αλλιώς...

Και όμως αυτό το ατυχές και σπανιότατο συμβάν ως προς τον εξωγενή παράγοντα που το προκάλεσε περί ένδειξης φωτιάς ( παρόλο που το α/φ πληρούσε τέτοιας μορφής πιστοποιητικό ελέγχου ) καθήλωσε το α/φ για κάποιες μέρες. Μετά από λεπτομερέστατο τεχνικό έλεγχο εντοπίστηκε η αιτία και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα πλήρως στα συστήματα του α/φ
Συγχαρητήρια στο Κ1/Κ2 που ενήργησαν με ψυχραιμία και απόλυτο επαγγελματισμό παίρνοντας την απόφαση αφού ενημέρωσαν πλήρωμα και επιβάτες, να επιστρέψουν άμεσα στο Βενιζέλο, όπως άλλωστε απαιτείται για σοβαρά περιστατικά όπως η συγκεκριμένη περίπτωση περί ένδειξης φωτιάς , το οποίο ίσως δημιουργούσε περαιτέρω απρόβλεπτες και σοβαρότερες δυσμενείς συνθήκες διαχ/σης της πτήσης.

εκπαιδευτης μου που δουλευε στην αιγαιου μου εχει πει οτι καποιες φορες παρουσιαζεται ενδειξη στον κινητηρα αλλα με ενα reset της ασφαλειας επανερχεται και αυτο οφειλεται σε καποια ηλεκτρονικη συσκευη ενος επιβατη που επηρεαζει ηλεκτρομαγνητικα το συστημα