Καλησπέρα!!
Ημουν και γω απο τα ατομα που ηθελαν να πανε σε open day της Emirates αλλα τελικα καταλαβα οτι δεν αξιζει τον κοπο..Επρεπε να παει ενας πολυ δικοσ μου ανθρωπος,αδελφικη φιλη,στο Dubai(ειναι ηδη 2μηνεσ εκει) για να πιστεψω οτι πολλα απο οσα ακουγονται για την Emirates ειναι αληθεια!!η επιθυμια μου να γινω cabin crew δεν εχει αλλαξει απλα αλλαξε η αντιληψη μου,για το πως ειναι αυτη η αεροπορικη και το Dubai..ολοι φαντασιωνονται οτι θα παω Dubai θα εχω την σπιταρονα μου θα φοραω την τελεια στολη θα βγαλω τρελα λεφτα και θα ειμαι μεσα στα γουστα..αυτο ακριβως θελει να περασει η εταιρια στα open day,εχουν απιστευτο μαρκετινγκ!Βεβαια για να ειμαι αντικειμενικη δεν ειναι και τοσο τερατα οσο ελεγαν καποιοι!!
απλα καλυτερα προσπαθηστε για μια ευρωπαικη αεροπορικη αν θελετε τοσο πολυ να εργαζεστε ως cabin crew!!
δεν προσπαθω να καταγγειλω κατι, απλα γραφω αυτα που ξερω!
δεν εχει αναρωτηθει κανεισ γιατι τα τοσα open day στην ελλαδα??ενω παλια καναν 2 το χρονο!!28/1 θεσσαλονικη,18/2 αθηνα,10/3 ξανα αθηνα!!γιατι ολοι πανε σαν τρελοι, λογω τησ κρισης και τησ ανεργιας και η εταιρια καλα κανει και το εκμεταλλευεται!
Κατ'αρχην οσον αφορα τις αποδοχεσ,οταν φτανεισ στο αεροδρομιο του DUbai κατευθειαν σου δινουν στο χερι 700ευρω για τα εξοδα που ηδη εχεισ κανει(medicals,μεταφρασεισ κτλ) που φυσικα μετα αυτα στα κοβουν απο τον βασικο μισθο που παιρνει στην διαρκεια του training..σιγουρα θα σου κανουν και αλλα εμβολια,εξετασεισ..σιγουρα θα παρεισ ενα την απο το σταθερο ελλαδα(γιατι internet δικαιουσε να παρεις μετα απο 3 βδομαδες)...ολα αυτα στα κοβουν απο το μισθο σου αρα για κανα 3-4μηνο εισαι με 700-800 ευρω!!πολλεσ κοπελεσ ειναι ηδη αφραγκεσ εκει!!
τωρα να πω για το φοβερο accommodation..συνηθως θα τυχει να μεινεισ ή στο κεντρο ή στουσ ουρανοξυστεσ που ειναι στη μεση τησ ερημου, που τσιγαρα να θες θα παρεις ταξι!!στο κεντρο ειναι καλυτερα!α!!μην ανοιξω το θεμα αν σου τυχει καμια τρελη συγκατοικοσ!!
Οσον αφορα στο training..οι καινουργιοι για μια βδομαδα περιπου κανουν ενα introduction και μετα πανε στο college!αν κοπεισ σε καποια εξεταση,ξαναδινεισ δευτερη φορα και αν ξανακοπεισ,τοτε ξανακανεισ ολη την βδομαδα απο την αρχη!!στισ 8 ωρεσ που εισαι καθε μερα στο college παρακολουθησε και αξιολογησε ολη τη ωρα, ακομα και στο διαλειμμα.
οσοι επιθυμουν να αποχωρισουν απο την εταιρια δεν υπαρχει κανενα προβλημα..απλα πρεπει να τους δωσεισ πισω τα χρηματα που σου εδωσαν μεχρι εκεινη τη στιγμη και σου δινουν το διαβατηριο σου και φευγεισ!!(το αναφερω αυτο γιατι ειχα ακουσει κατι τρελα για σχεδον ομηρια)ΟΧΙ οποιοσ θελει φευγει,αρκει να εχει χρηματα!!
το training ειναι πολυ σκληρο και εχεισ 2 ρεπο την εβδομαδα!!για να βγεισ,αν βρεισ χρονο (15e η μπυρα) αρα δεν πολυ βγαινεισ!μετα απο ενα μιση μηνα παιρνεισ στολη και roster.οι πρωτεσ 2-3 πτησεισ ειναι σαν πρακτικη οπου εξεταζεσαι..Τελοσπαντων αν ηταν να τα γραψω ολα θα επρεπε να γραφω μεχρι αυριο!!
Επιπροσθετα,οσον αφορα την ποιοτητα ζωησ στο Dubai,για μια γυναικα ειναι πολυ πολυ δυσκολα,δεν κυκλοφορεισ μονη σου!!δεν το πιστευα ουτε εγω..οι αντρεσ ειναι παντελως ταλιμπαν.
εγω καταληγω στο συμπερασμα οτι η emirates ειναι η καλυτερη αεροπορικη ΟΝΤΩΣ αλλα για τους πελατεσ και η χειροτερη για τους εργαζομενους!!θεωρω οτι ειναι καλυτερα να πασ σε μια ευρωπαικη εταιρια για cabin crew,αλλιως πρεπει να εισαι πολυ συνειδιτοποιημενοσ και προετοιμασμενοσ για το που πασ και τι πασ να κανεισ!!οπως μου ειπε και η φιλη μου.."Τωρα που μπηκα στο χωρο θα χορεψω!!"
Συγνωμη αν σας κουρασα,το σκεφτομουνα απο καιρο να γραψω...Ευχαριστω για το χρονο σας!