Emirates interview

• Thread starter 121.5
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
@ laspoxaroumeni
Να σου δώσω μια συμβουλή αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς με το χώρο? Να διαβάζεις πολύ προσεκτικά ό,τι έγγραφο περνάει από τα χέρια σου, γιατί θα είναι γραμμένο στα αγγλικά. Να το επεξεργάζεσαι και αν δεν είσαι σίγουρη για το τί διάβασες, να ρωτάς και κάποιον άλλον. Επειδή επιμένεις ότι το όριο για την Emirates είναι τα 21 χρόνια και μάλιστα το παραθέτεις και σαν αίτιο που κάποιοι κόβονται, τη στιγμή που δεν το έχεις δοκιμάσει και δεν έχεις εμπειρία. Με μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό: Requirements:

Minimum age 21 years at the time of application, θα καταλάβεις τί εννοώ.
Όσο για το tattoo που έχεις, θα σου πρότεινα να το δηλώσεις γιατί θα σε ρωτήσουν. Αν είναι σε σημείο που δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να φαίνεται μέσα από τη στολή, δεν τους ενοχλεί. Αν όμως δεν το δηλώσεις και σε κάποια ιατρική εξέταση στο Ντουμπάι το δουν, τότε ενδεχομένως να έχεις πρόβλημα μαζί τους.

Καλή επιτυχία σε σένα και σε όλα τα παιδιά που θα πάνε στο open day!

δεν θελω να τσακωθω με κανεναν απο δω αλλα οσο αφορα τα αγγλικα μου ειναι η μητρικη μου.ζω στην αμερικη!
τωρα οσον αφορα το "να διαβαζεις πιο προσεκτικα τα εγγραφα" θα πω το εξης: διαβαζω εδω και πολυ καιρο αυτα που γραφετε και το ξεκατινιασμα αναμεσα σας χωρις λογο.. και τρωει ο ενας τον αλλον σαν τα σκυλια!
λοιπον στην Aegean οταν ειχα παει (που με πηρανε για εκπαιδευση αλλα δεν πηγα γιατι ειχα εκκρεμοτητες στην αμερικη και ετσι εχασα την δουλεια) το οριο τους ηταν 21.δεν ξερω τι λενε τα χαρτια τους και τι λενε στον κοσμο για το οριο αλλα "ανθρωπος" μεσα απο την Aegean μου ειπε οτι κοπελες μεγαλυτερες σε ηλικια δεν προκειται να παρουν. ουτε κοπελες που δειχνουν μεγαλο ζηλο για την δουλεια. ουτε κοπελες που εχουν προυπηρεσια!
οσον αφορα τωρα την emirates ευχομαι καλη επιτυχια σε οσους πανε μεσα απο την καρδια μου. αλλα ακομα και τωρα απορω γιατι αναρωτιεστε για το τι θα πρεπει να φορεσετε αφου "το εγγραφο γραφει με μεγαλα γραμματα τι dress code υπαρχει ΑΥΣΤΗΡΑ" .
υπαρχει ενα video στο youtube απο ενα open day στο εξωτερικο και δειχνει καποιες υποψηφιες με κατω τα μαλλια με τζιν με φουστα μεχρι τον @@@ σορρυ κιολας αλλα αυτο λεγεται αλα νταλα κουτρουβαλα της παρασκευης το γαλα! τεσπα καλη επιτυχια και παλι!! :D

Αν μια διόρθωση για κάτι λάθος ειπωμένο και οι παραινέσεις από ανθρώπους που μπορεί να έχουν μια παραπάνω άποψη (σε θέμα για το οποίο έχεις εκφράσει απορίες και σχολιάζεις) είναι για σενα ξεκατίνιασμα και σκυλομαχία, τότε τί να πω... :thx: Δε θα σχολιάσω περαιτέρω γιατί θα βρεθούμε off topic, ο νοών νοείτω... Αποχωρώ και πάω να φάω λίγη ξηρά τροφή για την επόμενη κυνομαχία!
Γαβ! :great:

Laspoxaroumeni, δεν μπορείς να έχεις πάντα την τελευταία λέξη, το οποίο είναι κοινό χαρακτηριστικό των αβελτέρων και των δοκησίσοφων. Όταν το καταλάβεις και αυτό, ίσως μπορέσεις να εργαστείς σε κάποια αεροπορική εταιρεία. Μάθε να ακούς, να κατανοείς και να χρησιμοποιείς το μυαλό σου με λογική, σύνεση, μετριοφροσύνη και υπευθυνότητα. Αυτό ζητούν και οι σοβαρότερες εταιρείες και όχι μια ακόμη ξανθιά bimbo, που πιστεύει ότι στο εργασιακό της περιβάλλον θα τη θέλουν για head jobs και άλλα τέτοια. Μέχρι τότε, φτύσε την τσίχλα σου, "κατέβασε παροχή", μάθε να σέβεσαι τους συνομιλητές σου, μάθε στοιχειώδη γραμματική και σύνταξη, όπως για παράδειγμα το ότι κάθε περίοδος (συντακτικός όρος) ξεκινά με κεφαλαίο. Αυτό ισχύει και για τα ελληνικά, αλλά και για τα αγγλικά, που ισχυρίζεσαι ότι αποτελούν μητρική σου γλώσσα.

αμα ημουν δοκισισοφος οπως με χαρακτηριζεις δεν θα σπουδαζα αυτη την στιγμη νομικη στο καλυτερο πανεπιστημιο της βαλτιμορης . και αν ημουνα ξανθια μπιμπιμπο θα ημουνα μοντελο . off topic τελειως αλλα τεσπα! καλη συνεχεια σε ολους!

καλά, κι εγώ σπουδάζω στο καλύτερο πολυτεχνείο της Πολωνίας, ένα από τα ποιο δύσκολα μαθήματα + ακομά μερεικά course, αλλά αυτό δε με κάνει έξυπνο αυτόματα :deadthread: :with:

Καλησπέρα και πάλι!

Οι photos στο CV σε τι διαστάσεις πρέπει να είναι και πόσες; Δε θυμάμαι να αναφέρεται κάτι πέραν της επαγγελματικής εμφάνισης...

Καλό βράδυ,
phoebe1

Χρυσοστομη Laspoxaroumeni. Απο την εμπειρια μου κ τις γνωσεις μου θα σε πληροφορησω οτι αν το δουν θα σε κοψουν κ δεν θα στο πουν κιολας. Οι non-localς υπευθηνοι αρμοδιοι για τα interviews ειναι πολυ καλα εκπαιδευμενοι απο τουs locals(αραβες) που διοικουν την εταιρεια.Τα εμβληματα σε αυτες τις χωρες ειναι τα γερακια κ οι αετοι! Πανεξυπνοι. Δεν αφηνουν να πεσει τιποτα κατω. Σε περνανε απο x-ray, ακρως επαγγελματιες. Τωρα αν ολα πανε καλα δε το παρει το ματι τους, με αυτα που φορας δεν ειναι εμφανες, σκεψου μετα αν θα φαινετε μεσα απο ασπρο πουκαμισο κ μπεζ στολη κατα τη διαρκεια της εκπαιδευσεις κ στην εργασια (το σακακι θα το βγαζεις πολυ συχνα κ θα μενεις με το πουκαμισο κ το apron) κ τι μπορεις να κανεις για αυτο. (Δηλαδη να φορας ενα t-shirt ασπρο μεσα απο το πουκαμισο αν ειναι τοσο εντονο - πολλες κοπελες εππραταν καπως ετσι ) .Θελω να σου γραψω απο τοτε που postares αλλα ειχα καποια προβληματα με τα posts μου επειδη ηταν μεγαλα τα εχανα , σε περναω μια δεκαετια κ βαλε, με πολλα χρονια εμπειριας εκει ,ο κοσμος υποθετει πως ειναι τα πραγματα, χωρις να εχουν ζησει κ να γνωριζουν, οι εμπειροι δεν μιλανε κ δεν ασχολουνται, αναφερθηκε οτι στις εξετασεις θα το δουν. Υπαρχει παραπληροφορηση εδω. Στις εξετασεις σου αιματος ,δοντια, ματια, ακτινογραφιες,εμβολια κτλ τον κυριο λογο στα εξωτερικα,εσωτερικα νοσοκομεια-ιατρεια-μοναδες εχουν οι γιατροι κ οι οδηγοι των transports που σας μεταφερουνε καθε πρωι η απογευμα ,σπανιες φορες θα σας συνοδευει trainer ειναι πραγματικα απασχολημενοι, γιατροι και εταιρεια συνεργαζονται μονο, στις ακτινογραφιες που θα σου ζητηθει να βγαλεις τα επανω ρουχα κ να το δει η γιατρος -που ειναι μονο γυναικες - δεν την αφορα -ουτε προκειται να πει κατι, πρεπει να εισαι μετρημενη, την εταιρεια την αφορα να μην ειναι ορατο στους επιβατες κ μονο. Την ωρα που σερβιρεις κτλ. Συμβουλες τυπου να το πεις δεν στις συνιστω, ειναι δικαιωμα σου ,δεν στο απαγορευει κανεις,δεν χρειαζετε να απολογηθεις σε κανενα, κ δικαιωμα τους να εισαι εσυ σωστη στη δουλεια. Υπαρχει περιπτωση να το δουν κ να σε πουν απο τη στιγμη που δεν ειναι ορατο με στολη δε μας ενδιαφερει. Εχει τυχει κ αυτο σε κοπελα.Ολα ειναι που θα πεσεις. Μπορει να πεσεις σε πολυ καλο ανθρωπο κ σε πολυ σκληρο.(αραβας η οχι) Δε ξερεις. Αλλα καλυτερα να μην ξερει κανεις κ τιποτα.Ασε να κυλησουν τα πραγματα. Ειναι δικαιωμα σου κ εχεις δικαιωματα. Να εισαι σωστη στη δουλεια σου και ας εχεις οτι θες κ να μην δινεις δικαιωματα.Αυτο θελουν. Κ στους ορους στο site τους,στα qualifications, αν δεν απατωμαι λεει tatous not visible κ σημαδια-marks not visible.

Στην Β απορια, στις αραβικες χωρες η θρησκεια ειναι νομοι. Πρεπει να τους σεβεσε κ να τους τηρεις. Κ να προσεχεις. Υπαρχουν επιζημιες ποινες απο reports ,παρακολουθηση στη χειροτερη απελαση κ επαναπατρισμο. Για ολα αυτα σε ενημερωνει κ σε εκπαιδευει η εταιρεια.- μην μπω σε λεπτομερειες - Σε καταλαβαινουν αμεσως.Για αυτο κ τα interviews ειναι χρονοβορα. Δεν θελουν τετοια προβληματα. Στο site τους σε ενημερωνει για τον τροπο ζωης ,θρησκεια, νομοι, κουλτουρα. Ριξε μια ματια.Αν δεν εισαι ησυχος χαρακτηρας να εχεις τα αυτια σου κ τα ματια σου ανοιχτα στις πληροφοριες που θα σου δωσουν. Αν σε επιλεξουν εχουν επενδυσει σε σενα. Αμα μπορεις θελουν να μεινεις για παντα να γινεις μελος κ οικογενεια της εταιρειας. Οι περισσοτεροι που μιλανε ως επιβατες κ δεν εχουν καμια σχεση με το θεμα κ ουτε ξερουν τι συμβαινει εκει κατω, θα πουν "σιγα τον μισθο"(- ακουσα κιολας για μισθους που δεν υφιστανται- ουτε μεσα-βισματα υπαρχουν - ουτε αντιτιμα. Υπαρχουν levels flight attendants - economy - business - first- cabin senior manager - cabin crew manager- purser κ για αντρες sky chefs k ολα τα αντιστοιχα και μετα μπορεις να μπεις στο εδαφος στα γραφεια στην εταιρεια απο grooming μεχρι trainer οπου εισαι καλος εχει 200 departments. Οποτε οπως καταλαβαινετε υπαρχουν προαγωγες αλλα δεν φτανουν τα 3800 που ειδα.Ολα τα κερδιζεις με το σπαθι σου, αξιοκρατικα, δεν δουλευεις στην ΝΑSΑ . Πληρωνεσε πολυ καλα( σε σχεση με γενικοτερες αμοιβες Ελλαδα κ παγκοσμιως) plus τα σπιτια ενοικια νερα φωτα τηλεφωνα εισιτηρια κ ενα σωρο αλλα, κοστολογισε πολυ ακριβα. ) Συνεχιζω εκει που εμεινα η εταιρεια σου δινει ζωη ,μεγαλα προνομια κ μεγαλη εξελιξη. (καριερα)( κ εδω μη μπω σε λεπτομερειες για ολα αυτα)( στα λενε ολα) Πρεπει να το σκεφτεις καλα για να πας κ να ξερεις τι σου γινετε. Αν θελεις να ξεκινησεις τη ζωη σου εκει η να φιαξεις τη ζωη σου πρεπει να εχεις τα ματια σου κ τα αυτια σου ανοιχτα στις χιλιαδες πληροφοριες που θα σου δινουν καθημερινα στην αγγλικη.Για το δικο σου καλο. Κ το καλο της εταιρειας. Να μην εχεις προβληματα. Να μπορεις να ανταπεξελθεις. Για αυτο κ σου λενε καλυτερα να εισαι εκπαιδευση - υπνο - διαβασμα.( Αυτο ειναι κ μια απορια που ειχες dimitri chatz)

Στην εκπαιδευση πληρωνεσε το βασικο τους . Δεν πετας. Τον βασικο τον αναφερει κ στο site. Στα πληρωνουν ολα - μιλαμε για τις καλυτερες αεροπορικες αραβικες ΜΟΝΟ οι καλυτερες στον κοσμο κ οχι για ελληνικα συμφεροντα κ μυαλα. Δεν προκειται να σε αφησουν να κοπεις .Θα δινεις μεχρι να περασεις κ να τα μαθεις.(η οχι..) η τα μαθαινεις κ πανω στη δουλεια πραγμα που φερνει προβληματα. Η εκπαιδευση σου κοστολογειται πολυ ακριβα. Για αυτο κ ειναι απο τις καλυτερες εκπαιδευσεις στον κοσμο. Στο συμβολαιο υπογραφεις οτι δεν θα φυγεις κατα τη διαρκεια της εκπαιδευσης. Δεν μπορουν να σε πληρωνουν ακριβα κ τα λεφτα τους να πανε χαμενα. Αν κανεις να φυγεις εχεις προβληματα.Αυτο σημαινει επενδυουν σε σενα. Ποιος θα τους τα δωσει πισω? Σου ζητανε να πληρωσεις , εχεις? Για αυτο κ εχουμε εξαφανισμους , αποδρασεις κ πολλα αλλα.Περιμενουν να τους αποφερεις τα λεφτα τους πισω κ σε αποζημιωνουν με τον καλυτερο δυνατο τροπο. Μια απο τις καλυτερες πολιτικες στον κοσμο.Για αυτο κ οι εταιρειες ειναι αξιολογες κ καταξιωμενες με διαρκη επιτυχια. Για αυτο κ υπογραφεις κ δεσμευεσε οτι καθε μηνα σου αφαιρουν ενα ποσο απο την εκπαιδευση -βασικο - μεχρι να αρχισεις να πετας - μισθο κ για ενα χρονο ,στον 13 μηνα στα επιστρεφουν ολα πισω. Για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο. Δεν αστειευονται.Δεν ειναι παιξε γελασε. Ουτε αστειο. Ειναι επαγγελματιες. Οποτε δεν θα σε αφησουν να κανεις ερανο , αλλα μην παιξεις μαζι τους. Δεν προκειται να σε κρεμασουν κ εδω θα σε ενημερωσουν τι πρεπει να παρεις μαζι σου κυριως επαγγελματικη αμφιεση για τις πρωτες εβδομαδες του training μεχρι να μπει η στολη κ απο εκει κ περα οτι σε φωτισει ο θεος κ αυτοι πως να κινεισαι εξω απο την εταιρεια κ μεσα στην εταιρεια. Στο site αναφερει κ κλιμα-περιβαλλον .Μην παρεις πολλα χοντρα ρουχα! σηκωναμε ολο το σπιτι πολλοι οπως κ εγω τα στελναμε πακετο πισω. Χρειαζεσε μονο για τις πολυ κρυες χωρες. Aν βγαινεις. Aυτα προς το παρον.

Αν το σκεφτεσε κ οποιος να ξερετε οτι ειναι μια πολυ αυστηρη ,απαιτητικη, σκληρη ,αξιοκρατικη, επαγγελματικη εταιρεια.Με ολα τα παραπανω. Τo motos σε αυτες τις εταιρειες ειναι pressure,soldgier,school k 'prison' αλλα και που δεν ειναι...

Καλη τυχη, καλη δυναμη.

Y.Σ. Dimitri chatz δεν σε εχω ξεχασει. Eχοντας πολλες φορες προσπαθησει να σου απαντησω εχω χασει τα posts τα οποια ειναι μεγαλα κ κουραστικα γραφωντας τα ξανα κ ξανα-τρελαινομαι κιολας για την τεχνολογια ...,εχω καποια αποθηκευμενα θα προσπαθησω αν και εχει περασει καιρος για να postaro απο κατω τωρα η ειδαλως σκεφτομαι να μιλησουμε τηλεφωνικα.

Συνεχίστε, συνεχίστε...αν συνεχίσετε να γράφετε τέτοια λουκετάκι και κουβά... :deadthread:

Οκ παιδιά, ας ηρεμήσουμε..
Η vani6 δυστυχώς ή ευτυχώς έχει δίκιο σε αυτά που λέει, απλά ίσως το ποστ θα ταίριαζε καλύτερα στο θέμα Qatar kai Εmirates, οπότε ας μεταφερθεί εκεί η συζήτηση αυτή. Δυστυχώς κάποια πράγματα θα πρέπει να επαναλαμβάνονται, μιας και έχουμε και νέα μέλη αρκετά συχνά.

Απλά θέλω να παρακαλέσω να διατηρηθεί μια ψυχραιμία και μια σοβαρότητα και, για πολλοστή φορά, τα νέα μέλη ας κάνουν τον κόπο να διαβάζουν παλιότερα posts στο θέμα και στις συζητήσεις που αφορούν στο επάγγελμα. Είναι κοινός στόχος όλων μας να ενημερωθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις, οπότε ας κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κυλάει ομαλά αυτή η διαδικασία.

phoebe μου, ψάξε και λίγο πριν κάνεις μια ερώτηση. Υπάρχουν πάνω από 10 posts που απαντούν ξεκάθαρα σ' αυτό που ρωτάς. Εγώ, πριν από ένα χρόνο και παραπάνω, διάβαζα τις συζητήσεις τρεις μέρες πριν τολμήσω να υποβάλλω μια ερώτηση. Νομίζω συμφωνείς κι εσύ μαζί μου ότι και αυτός ο ιστότοπος έχει κάποιους κανόνες, τους οποίους θα πρέπει να τηρούμε για να βοηθούμε τη σωστή όσο γίνεται λειτουργία του.

Τέλος, ζητώ συγνώμη για το εν λόγω off topic, ας είναι το τελευταίο.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.