Emirates cabin crew

Re: Emirates info

Η Emirates ειδικά λειτουργεί πολύ "ρατσιστικά" όσον αφορά την εμφάνιση των πληρωμάτων. Μπορεί να μην προσλαμβάνει πάντα τους πιο όμορφους υποψήφιους, αλλά πάντα τους πιο αψεγάδιαστους. Ουλές, σημάδια, tatoos, έντονη τριχοφυΐα στα χέρια (για τις γυναίκες) είναι black listed. Αυτό έχει να κάνει και με την κουλτούρα των Ανατολιτών. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις την προσπάθεια σου. Αυτό που εσύ θεωρείς ουλή μπορεί να είναι ασήμαντο για τους recruiters, ή το αντίστροφο.

καλημερα και απο εμενα !!! ειμαι καινουργια εδω,οποτε δεν ξερω που να γραφω τα ποστ,οποτε μην βαρατε :cool:
σε καθε περιπτωση,θελω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω και μπραβο σε ολα τα μελη που εργαζονται ηδη σε εταιρειες και μη,που βοηθανε τον καθενα μας με ο.τι ξερουν!!! ηθελα και γω λοιπον,με τη σειρα μου να ρωτησω καποια πραγματακια για την ΕΚ....

1)ειναι αληθεια οτι δεν παιζει να με προσλαβουν αμα κανω αιτηση ακριβως μολις κλεισω τα 21???(γτ εχω ακουσει αναλογο περιστατικο,βεβαια παιζει και το τι χαρακτηρα δειχνεις..)αλλα ρωταω εσενα που εχεις ηδη δουλεψει εκει και ξερεις τις σκεψεις τους...
2)σε υψος ειμαι 1.63....φοβαμαι πολυ για το τεστ το armreach που κανουν,αν και στο σπιτι που εχω προσπαθησει χωρις παπουτσια να τεντωθω το φτανω...αυτο ειδικα με το υψος το φοβαμαι πολυ...εχω δει και κοπελιτσες που εχουν προσληφθει
κυριως ασιατισες,που οταν τις ρωτησα,μου ειπαν οτι ειναι 1.58!!!!και 1.60!!!!!!
3)στο δευτερο μερος ,νομιζω σε βαζουν σε ομαδες για συζητηση...πως πρεπει να φερθω,για να ειμαι η''ιδανικη '' applicant???
θελω να πω,πως να ξεκινησω να λεω τη γνωμη μου χωρις να παραμελησω καποιον αλλο και να φανω οτι παιρνω χρονο απο τους αλλους διπλα μου??με εχουν συμβουλεψει στο παρελθον,το εξης.να μην μιλησω πολυ ,αλλα ουτε και λιγο...επισης..να βαλω στην συζητηση ατομα που πιθανως να μην συμμετειχαν...(δλδ να μιλανε ολοι εκτως απο αυτον)...ειναι σωστο να παρω μια τετοια πρωτοβουλια??η θα με περασουν για ψωναρα??

Αίτηση μπορείς να κάνεις και πριν κλείσεις τα 21, αρκεί την ημέρα που θα ξεκινήσεις την εκπαίδευση να τα έχεις κλείσει. Προφανώς, η άλλη περίπτωση που λες κόπηκε για άλλο λόγω και όχι για την ηλικία της. Αφού μόνη σου φτάνεις το 2,12 αν πατήσεις στις μύτες των ποδιών σου, γιατί να μην τα φτάσεις και την ημέρα του ΑD; Έχεις πολύ άγχος για πράγματα που δεν πρέπει και να ξέρεις ότι αυτό και κακό θα σου κάνει και θα το καταλάβουν και οι recruiters. Στα group activities θέλουν να δουν πόσο καλός team player είσαι. Δεν μένεις σιωπηλή, δεν μιλάς πάρα πολύ, δεν διακόπτεις αυτόν που μιλάει, κρατάς eye contact με τον ομιλητή και ευγενικά παρεμβαίνεις.

Hello Cabin crew και σ'ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια σου!
Εδώ και ένα χρόνο περίπου είναι όνειρο μου να δουλέψω σαν ιπτάμενη στην Εmirates. Έκλεισα τα 21 πριν 3 μήνες, πήρα το πτυχίο μου στο πανεπιστήμιο και ενώ ήξερα άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά , αποφάσισα να μάθω και μια ακόμη ασυνήθιστη γλώσσα, έτσι ώστε να έχω περισσότερες πιθανότητες να με πάρουν. Ξεκίνησα λοιπόν εδώ και πέντε μήνες να μαθαίνω και Ρωσικά. Να πω επίσης ότι είμαι 1.78, 59 κιλά, ξανθιά, πολύ ανοιχτόχρωμη με γαλανά μάτια και εμφανίσιμη.
Η εμφάνιση μου και χθες και σήμερα ήταν άψογη , όπως περιγράφεται στο site της Emirates , με έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Μαύρο ταγιέρ, λευκό πουκάμισο, φουλάρι , μαύρη χαμηλή γόβα , μαλλιά πιασμένα σε περιποιημένο κότσο, άψογο μακιγιάζ με κόκκινο κραγιόν.
Πήγα λοιπόν χθες πρώτη φορά στο Open Day που έγινε στην Θεσσαλονίκη και απογοητεύτηκα πλήρως. Ένας απίστευτος συνωστισμός για να καταφέρουμε να δώσουμε το βιογραφικό μας κάπου κοντά στις 7.30 το απόγευμα. Υπήρχαν κοπέλες που γκρίνιαζαν και φώναζαν συνεχώς για την πολύωρη αναμονή και επειδή ξέρω πόσο άσχημο φαίνεται κάτι τέτοιο, επέλεξα να φανώ επαγγελματίας και να μην παραπονεθώ καθόλου. Το βράδυ με κάλεσαν για την δεύτερη μέρα , δηλαδή για σήμερα το πρωί. Απο τους 1200 περίπου που ήμασταν χθες , μείναμε 80 άτομα. Μας χώρισαν σε γκρουπ των 10 και μπήκαμε στις αίθουσες να μας μετρήσουν και να κάνουμε την ομαδική συζήτηση. Ενώ στην μικρή παρουσίαση μου φάνηκαν ενθουσιασμένες λέγοντας συνεχώς ''Oh, excellent , great answers, nice ideas'' , προς μεγάλη μου έκπληξη , δεν πέρασα στο επόμενο στάδιο .Απο οτι ειπώθηκε αργότερα και είδαμε και μόνοι μας , πέρασαν στην επόμενη φάση κοπέλες κοντά στα 30 και άλλες με μέτρια αγγλικά , χωρίς ιδιαίτερη ευχέρεια και άνεση στον λόγο αλλά και άλλες που μετά βίας περνούσαν και το όριο του ύψους ...
Αν τουλάχιστον ήξερα το λόγο ... Πολλές κοπέλες άφησαν να εννοηθεί οτι κόβουν με την μία αυτές που θεωρούν overqualified ... Αν μπορούσες να μου πεις κάτι να με βοηθήσει για την επόμενη φορά ... Τι έκανα λάθος ή τι μπορεί να μην τους άρεσε;;
Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)

Λυπάμαι που δεν τα κατάφερες. Χωρίς να θέλω να σε "πικάρω", εδώ παρουσιάζονται τα πράγματα από τη δική σου πλευρά. Δεν ήμουν παρών για να δω τι έγινε και για ποιο λόγο απορρίφθηκες. Χωρίς να γνωρίζω, υποψιάζομαι ότι είδαν σε σένα κάτι που θεωρούν ότι δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία της εταιρείας.Ίσως το body language, ίσως πόσο κοινωνική ήσουν με τους άλλους υποψήφιους, ίσως κάποια άστοχη απάντηση, ίσως, ίσως, ίσως... Αλλά ξαναλέω ότι δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν ήμουν παρών . Το σενάριο των overqualified υποψήφιων, είναι μια καραμέλα-παρηγοριά για αυτούς που δεν τα κατάφεραν. Έχω τύχει σε πτήση με συνάδελφο από Ιταλία που είχε διδακτορικό στη διοίκηση επιχειρήσεων. όποτε τα πολλά προσόντα ποτέ δεν ενόχλησαν την εταιρεία.
Πάντως μην απογοητεύεσαι. Σίγουρα να ξαναδοκιμάσεις και θα τα καταφέρεις... Καλή τύχη την επόμενη φορά.

Καλησπέρα σας, ονομάζομαι Έμμα και θα ήθελα να μάθω κάποιες πληροφορίες για την Emirates. Τι προσόντα δηλαδή πρέπει να έχει κάποιος για τον πάρουν. Αυτή την στιγμή είμαι Αγγλία όπου κάνω το μεταπτυχιακό μου αλλά πολύ δύσκολο να βρω δουλεια στην Αθήνα ως κοινωνιολόγος. Γι'αυτόν τον λόγο σκέφτομαι μόλις τελειώσω το μεταπτυχιακό να κάνω αίτηση για αεροσυνοδός. Αν κάποιος ξέρει πληροφορίες κ για την Aegean ή την Olympic θα το εκτιμούσα πολύ. Το ύψος μου είναι 1,70 με 63 κιλά και είμαι 23 στα 24. Νομίζω υπάρχει κάποιο όριο στην ηλικία αν δεν κάνω λάθος.. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Να ζητήσω συγνώμη εκ των προτέρων για το off topic post αλλα δεν αντέχω με αυτά που διαβάζω. Ρε παιδιά, γιατί θέλετε να στοχοποιήστε σε ενα forum? Εχει γίνει επανειλημμένα θέμα για αυτό το πράγμα και απλά συνεχίζεται. Σε κανέναν δεν νοιάζει ούτε τι ύψος έχετε, ούτε πόσα κιλά είστε ούτε αν στο παρελθόν έχετε δηλώσει συμμετοχή στα σταρ πελοππόνησος. Πού ξέρετε εσείς ποιος διαβάζει εδω μέσα και μοιράζετε στοιχεία για το πως είστε και τι έχετε κάνει? Ο άνθρωπος έχει δουλέψει για την εταιρία και ενδιαφέρεται να βοηθήσει αλλά κάντε τουλάχιστον ερωτήσεις με νόημα. Ούτε recruiter είναι ούτε μπορεί να κάνει αξιολογήσεις απο το Internet. Μια ματία στο site της emirates και θα δείτε τις απαιτήσεις που έχουν
Requirements:

· At least 21 years old at the time of application.

· Minimum arm reach of 212cms (on tip toes), which will enable you to reach emergency equipment on all aircraft types.

· Educated to at least high school level with strong problem solving skills.

· Fluency in written and spoken English (additional languages are desirable).

· Medically fit to meet air crew requirements.

· Positive attitude with the natural ability to provide excellent service in a team environment, dealing with people from many cultures.

212 cm λέει. Το φτάνεις? Αν ναι δε νοιάζει σε κανέναν αν είσαι 1.80 'ή 1.60. Και καταλαβαίνω πως πολλά παιδιά είναι καινούργια στο forum αλλά υπάρχουν σελίδες και σελίδες με το θέμα του τι ζητάνε και τι όχι. Με συγχωρείτε και πάλι για το off topic θέμα αλλά μάθετε να προστατεύετε τον εαυτό σας. Δε χρειάζεται ο χ,ψ recruiter να ξέρει σε ποιο forum μπηκατε, τι ειπατε και παει λέγοντας.

Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα φίλε/φίλη μου... Σας παρακαλώ θερμά μη με ρωτάτε γιατί δεν τα καταφέρατε ή τι να κάνετε την επόμενη φορά. Δεν σας γνωρίζω προσωπικά, ούτε είμαι παρών στα interviews σας για να σας πω που υστερείτε ή τι λάθη κάνατε. Μπορώ να δώσω μόνο γενικές πληροφορίες και οδηγίες που θα τις προσαρμόσετε στον εαυτό σας κατά το δοκούν... Επίσης, θερμή παράκληση να διαβάζετε και όλα τα προηγούμενα posts για να μην επαναλαμβανόμαστε και γινόμαστε κουραστικοί σε κάποιους.
Προς ενημέρωση όσων προσπάθησαν προηγούμενες χρονιές, η εταιρεία από την αρχή του 2013 χρησιμοποιεί νέα group activities, για τα οποία δεν έχω γνώση.Αν υπάρχει κάποιος φίλος/φίλη που πήγε σε OD εντός του 2013, ας μας πει τι ακριβώς τους ζητήθηκε για να δούμε πως μπορείτε να προετοιμαστείτε.

καλημέρα σας,ενδιαφέρομαι να συμμετάσχω για πρώτη φορά στην επόμενη open day της emirates.παρόλο που έχω ετοιμάσει βιογραφικό και έχω συμπληρώσει την Online αίτηση έχω κολλήσει στις φωτογραφίες για το βιογραφικό μου.τι ρούχα πρέπει να φοράω?πρέπει να είμαι ντυμένη περίπου σαν αεροσυνοδός ή μπορώ να φοράω και παντελόνι?ευχαριστώ

Μπορείς να δώσεις ότι φωτογραφία θέλεις. Ωστόσο, αν περάσεις στο επόμενο στάδιο (που στο εύχομαι ολόψυχα), θα σου ζητήσουν οπωσδήποτε φωτογραφία με φούστα μέχρι το γόνατο. Οπότε, για να γλυτώσεις τη διπλή διαδικασία, καλό είναι από την αρχή να έχεις ολόσωμη φωτογραφία με ταγέρ, και εννοείται ότι με ταγέρ θα πας και στο OD. Καλή επιτυχία!!