Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

• Thread starter Thread starter lefteris17
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Καλησπέρα σε όλους και καλή πρωτομαγιά!!

Ξέρει κάποιος να μας διαφωτίσει αναφορικά με τη διαδικασία από εδώ και πέρα??
1) θα μάθουμε άμεσα το αποτέλεσμα της εξέτασης ορθοφωνίας?
2)θα μας ειδοποιήσουν για τις ιατρικές εξετάσεις?
3)όποια πληροφορία για την εξέλιξη των διαδικασιών θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για να γίνει και ο σωστός προγραμματισμός.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Λογικά στην ορθοφωνια σε ενημερώνουν αν κοπείς.
Κάποια στιγμή θα βγει οριστικος πίνακας διοριστέων και μετά σε ΦΕΚ
Στη συνέχεια καλούν τους διοριστέους για ιατρικές εξετάσεις (πιστοπ. κατηγοριας 3)
Ισως για την πρώτη φορά πρέπει να πάτε στο Κέντρο Αεροπορ. Ιατρικής για μια σειρα εξετάσεων
Και αφού πάρετε απο την επιτροπη το πιστοποιητικο
Σας καλούν από την Υπηρεσία να καταθέσετε τα έγγραφα για το διορισμο (κάποια πτυχία και πάλι, το πιστοποιητικο και το
απολυτηριο στρατου για τους ανδρες)
Μετά, καποτε βγαινει το ΦΕΚ διορισμού και ξεκινάει η ab initio training (βασικη) που κρατάει ~4 μηνες (?) και μετά σας στέλνουν
στις μονάδες.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει σιγουρο χρονοδιάγραμμα για ολα αυτα... Ίσως να ξεκινήσετε βασική το φθινόπωρο και να είστε χειμώνα-άνοιξη 2018 στις μονάδες, αυτό είναι ένα νορμάλ σενάριο

Στην ορθοφωνία το 2008 διαβάσαμε ένα κείμενο αεροπορικού ενδιαφέροντος (αδιάφορο αν γνωρίζεις ή όχι για το θέμα).

Ο κάθε υποψήφιος ξεχωριστά έμπαινε σε ένα δωμάτιο με δυο "εξεταστές" (εισαγωγικά γιατί δεν ξέρω αν είχαν σχέση με την εξέταση ή απλά ήταν διεκπεραιωτές και μάρτυρες της διαδικασίας). Μας έδωσαν το κείμενο στα αγγλικά. Είχαμε κάποια λεπτά να το διαβάσουμε, μελετήσουμε. Όποτε ήμασταν έτοιμοι το διαβάζαμε δυνατά και η ανάγνωση καταγραφόταν.

Με την ολοκλήρωση μας έβαλαν να ακούσουμε το ηχητικό. Είχαμε τη δυνατότητα να το ξαναδιαβάσουμε για να το καταγράψουν δεύτερη φορά (δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά μάλλον δεν είχαμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ποια καταγραφή θέλαμε. Ακούγαμε την πρώτη και είτε λέγαμε ότι είμαστε ΟΚ είτε διαγραφόταν και το ξαναδιαβάζαμε ώστε να πιαστεί η δεύτερη. - Εγώ δεν επέλεξα να το ξαναδιαβάσω).

Αφού δηλώναμε ότι είμαστε εντάξει με την καταγραφή έβγαινε το mini disc, γράφαμε το όνομα μας σε ειδικό αυτοκόλλητο ώστε να μην φαίνεται (όπως και στα τετράδια των γραπτών εξετάσεων) και υπογράφαμε και έβαζαν και οι δυο μάρτυρες την υπογραφή τους. Δεν μας έλεγαν αν περάσαμε. Αυτό θα το απόφασιζαν αυτοί που θα άκουγαν το ηχητικό.

Μετά από λίγο καιρό βγήκαν τα αποτελέσματα. Νομίζω ότι δεν βγήκαν ξεχωριστά τα αποτελέσματα της ορθοφωνίας αλλα κατευθείαν τα οριστικά. (με επιφύλαξη πάντα)

* Θα το ξέρετε φαντάζομαι αλλά ας το επισημάνω κι εδώ. Η φωνή μας όπως την ακούμε δεν έχει και μεγάλη σχέση με το πως την ακούν οι άλλοι. Όταν έρθει η ώρα να ακούσετε αυτά που διαβασατε στην εξέταση ίσως είναι καλό να ξέρετε πως ακούγεται η φωνή σας για να μην βγάλετε λάθος συμπέρασμα από το άγχος σας.

ειχες κανει καποια μαθηματα ορθοφωνιας πριν πας ? ειναι τυπικη η διαδικασια η κοβεσαι αν δε τα διαβασεις "καλα" (δηλαδ δεν τονιζεις καλα το νοημα της προτασης κλπ ) ?

E όχι και μαθήματα ορθοφωνίας.

Δεν ελέγχουν προφορά ή σωστό τονισμό των πολυσύλλαβων αγγλικών λέξεων. Απλά αυτός που ακούει, να καταλαβαίνει τι είναι αυτό που διαβάζεις. Και να κομπιάσεις ή να ξεροκαταπιείς στη μέση λέξης δεν έγινε και τίποτα. (αν κομπιάζεις σε κάθε λέξη φαντάζομαι είναι επιβαρυντικό). Στο δικό μας διαγωνισμό νομίζω μόνος ένας είχε κοπεί στην ορθοφωνία αλλά δεν ξέρω τον λόγο ούτε αν παρουσιάστηκε για να εξεταστεί.

Απλά επειδή βλέπω ότι έχει πέσει πολύ άγχος ακόμα και για την ορθοφωνία, χαλαρώστε. Στην ορθοφωνία δεν συγκρίνεστε οι υποψήφιοι μεταξύ σας. Δεν θα βελτιώσει κανείς την θέση του στην κατάταξη επειδή διάβασε καλύτερα από κάποιον άλλον.

Δεν ξέρω τι γίνεται αν αλλάξεις το νόημα της πρότασης με τον λάθος τονισμό. Προσωπικά πιστεύω ότι ο τονισμός που ενδεχομένως επηρεάζει το νόημα δεν είναι αποτέλεσμα μη ορθοφωνίας αλλά μη κατανόησης του νοήματος του κειμένου και ίσως σε κάποιο βαθμό ελλιπούς γνώσης της γλώσσας. Αλλά με την ορθοφωνία δεν νομίζω να εξετάζεσαι στη γνώση της γλώσσας αλλά στην ικανότητα του λόγου σου να εκφέρεται καθαρά και με σαφήνεια.

Κατανοητή η ανησυχία και η ανασφάλεια. Απλά και μιλήστε όπως μιλάτε καθημερινά, ωστόσο καθαρά και με κανονικό ρυθμό ( όχι βιαστικά δηλαδή). Αφήστε το... άγχος για όταν μιλήστε πρώτη φορά σε αεροσκάφος με το καλό :great:

george 150":3ep3iixj said:
Αφήστε το... άγχος για όταν μιλήστε πρώτη φορά σε αεροσκάφος με το καλό :great:

Τότε είναι που δε θέλει άγχος!

Φυσικά και δεν θέλει, αλλά είναι ανθρώπινο να υπάρχει την πρώτη φορά. Εκτός και μιλάμε για...Iceman εκ γενετής! :thx: :D

Στην χθεσινή εξέταση ορθοφωνίας είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε και για το χρονοδιάγραμμα.
Το ΑΣΕΠ λοιπό,θα 'εχει ολοκληρώσει το σκέλος που το αφορά μέχρι το τέλος του μήνα,σύμφωνα με τα λεγόμενα των επευθύνων.

Όταν λες "το σκέλος που το αφορά" εννοείς την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων?