Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

  • Thread starter Thread starter lefteris17
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
50 Ευρώ είναι τα οποία τα παίρνεις πίσω εφόσον γίνει δεκτή η ένστασή σου. Παιδιά οι μέρες περνάνε... Ελπίζω να κάνετε κι εσείς τις ενστάσεις σας γιατί με τα μεταπτυχιακά έχει γίνει μεγάλο όργιο! Από ό,τι βλέπω στον πίνακα, υπάρχουν άτομα με μεταπτυχιακά στα Οικονομικά και τις Διεθνείς Σχέσεις τα οποία αναγνωρίστηκαν...ΈΛΕΟΣ! Ποια ακριβώς είναι η συνάφειά τους με τη συγκεκριμένη θέση;;; Ακόμα και αν δεν αναγνωρίσουν τα μεταπτυχιακά μερικών από εμάς, ενδεχομένως η Επιτροπή να θεωρήσει ότι κακώς αναγνωρίστηκαν ορισμένα από τα μεταπτυχιακά των άλλων υποψηφίων και για το λόγο αυτό να τους αφαιρέσει 2 μόρια, πράγμα που σημαίνει αλλαγές στην τελική κατάταξη! Κάποιοι που είναι μέσα μπορεί να βρεθούν εκτός! Δείτε λίγο τον πίνακα και θα καταλάβετε. Να μη σχολιάσουμε, βέβαια, ότι η 10ήμερη προθεσμία για τις ενστάσεις πέφτει "εντελώς συμπτωματικά" μέσα στην περίοδο του Πάσχα που είναι γεμάτη αργίες με ό,τι συνεπάγεται αυτό...
 
Καλησπέρα
Που ακριβώς είδες το είδος των μεταπτυχιακών που αναγνωρίστηκαν? σε ποιον πίνακα?
 
Εάν θέλετε την άποψη μου, όσοι είναι για να υποβάλλετε ενστάσεις κάντε το για να μην αναγνωριστούν τα μη συναφη μεταπτυχιακα που τυχον υπαρχουν.
Εάν ΔΕΝ έχετε δηλώσει το μεταπτυχιακό σας στην απαιτούμενη θέση όπου το ζητούσε (όπως εγώ) για την προσαύξηση των μορίων σας, γιατί πολύ σωστά θεωρήσατε (όπως κι εγώ) ότι δεν είναι συναφές, ΔΕΝ θα γίνει δεκτό, ακόμα και αν το ζητήσετε τώρα γιατί πολύ απλά δεν είναι δηλωμένο.
Οπότε αν ήμουν στην θεση σας θα ζητουσα την ακυρωση των μη συναφων που εχουν ληφθει υποψη. Όμως, όπως πολύ σωστά είπε ο προηγούμενος, που αναφέρονται οι τίτλοι αυτών?
 
Καλημέρα σας κι από εμένα,
θα ήθελα να πω επιγραμματικά την άποψη μου περί συνάφειας μεταπτυχιακών και περί προϋπηρεσίας, θέματα τα οποία έχουν ανοιχθεί ανωτέρω. Μεταπτυχιακά συναφή με την δουλειά δεν υπάρχουν, είτε αυτά είναι Η/Υ, είτε είναι Οικονομικών, είτε είναι Ιστορίας κι ό,τι άλλο μπορεί κανείς να σκεφτεί. Η εργασία του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας δεν απαιτεί γνώσεις ούτε προγραμματισμού, ούτε οικονομίας, ούτε διεθνών σχέσεων, ούτε Ιστορίας.. Η εργασία του ελεγκτή θέλει αντίληψη του χώρου, θέλει ευστροφία, γνώση της Αγγλικής και λήψη αποφάσεων γρήγορη σε συνθήκες πιθανώς έντονου άγχους.
'Οσον αφορά την προϋπηρεσία, κάποιοι πιο πάνω αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος στην ηλικία των 30 να έχει 60 μήνες εμπειρίας σε Πύργο Ελέγχου. Καλό θα είναι να γνωρίζουμε ότι πύργος ελέγχου που διαχειρίζεται η πολεμική αεροπορία, σε στρατιωτικά αεροδρόμια αλλά και σε μεγάλα διεθνή ελληνικά αεροδρόμια όπως αυτά της Καλαμάτας και των Χανίων, στελεχώνονται από άτομα που μετά βίας είναι 22 ετών σε όλες τις θεσεις που αφορούν την εναέρια κυκλοφορία, είτε μιλάμε για ground control είτε για approach είτε για flight data είτε για flight plan/notam office είτε, γιατί όχι, και για μετεωρολογία. Μην σας φαίνεται παράξενο το γεγονός πως όταν πετάτε για κάποιο προορισμό εντός Ελλάδος, στον πιλότο του αεροπλάνου που επιβαίνετε μιλάει και τον καθοδηγεί με ασφάλεια κάποιος που είναι 22 ή 23 ετών, ο οποίος με την σειρά του έχει λάβει πληροφορίες ζωτικής σημασίας για την πτήση και την ασφαλή διεξαγωγή αυτής από έναν άλλον 23χρονο.
Εν κατακλείδι, θεωρώ τελείως ουτοπικό και ,αν θέλετε και άδικο, το να μετρήσει κάποιο μεταπτυχιακό παντελώς άσχετο με την εναέρια κυκλοφορία και όχι κάποιος χρόνος εργασιακής εμπειρίας σε μία από τις προαναφερθείσες θέσεις, είτε αυτή έχει αποκτηθεί από απόφοιτους στρατιωτικής σχολής, μόνιμους αξιωματικούς ή υπαξιωματικούς της Πολεμικης Αεροπορίας ή σμηνίτες θητείας που αποδεδειγμένα έχουν εργασιακή εμπειρία πάνω σε κομμάτι της εναερίου κυκλοφορίας.
Καλή τύχη σε όλους που συμμετέχουν στον διαγωνισμό και καλό Πάσχα!
 
Ανεξάρτητα από το αν οι γνώσεις μετεωρολογίας είναι πιο χρησιμες από τις γνώσεις ιστορίας δεν μπορεί να γίνεται συμψηφισμός μεταξύ μεταπτυχιακών και εμπειρίας.

Η μόνη εμπειρία που πρέπει να αναγνωρίζεται είναι αυτή πάνω στο αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσεις και μόνο αν αυτή έχει αποκτηθεί μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών που απαιτεί η προκηρυσσόμενη θέση.

Ένας σμηνίτης ποτέ δεν έχει ασκήσει, νόμιμα και στο πλαίσιο των τυπικών καθηκόντων του ΒΕΛΠ (αν είχε αυτή την ειδικότητα), τα καθήκοντα του ΕΕΚ. Ούτε ένας μετεωρολόγος είτε κληρωτός είτε στέλεχος της ΠΑ. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα επειδή στα μεταπτυχιακά γίνεται σε κάθε διαγωνισμό ένας χαμός.

Οι μόνοι που νομιμοποιούνται να αναγνωρίσουν προϋπηρεσία από την ΠΑ είναι απόφοιτοι Ικάρων και μόνο για όσο διάστημα δουλεύουν ΕΕΚ, και όσοι απόφοιτοι ΣΤΥΑ έχουν αποκτήσει πτυχίο ΑΕΙ και για όσο διάστημα δουλεύουν ΕΕΚ μετά την απόκτηση του πτυχίου ΑΕΙ.

Υ.Γ. "καθοδηγεί με ασφάλεια" δεν είναι σωστό. Καθοδήγηση παρέχεται μόνο σε παροχή ΕΕΚ με χρήση συστήματος επιτήρησης (π.χ. RADAR). Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή τέτοια καθοδήγηση παρέχεται μόνο από την ΥΠΑ στα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ρόδου και Κέρκυρας. Η εξυπηρέτηση με κάποιον τύπο καθοδήγησης που δύναται να προσφέρει σε κάποια συγκεκριμένα αεροδρόμια η Πολεμική Αεροπορία με το GCA αφορά ουσιαστικά την στρατιωτική κυκλοφορία.

Σε όλα τα υπόλοιπα αεοροδρόμια, στρατιωτικά και πολιτικά παρέχεται ΕΕΚ με χρήση ενόργανων διαδικασιών είτε από την ΥΠΑ είτε από την ΠΑ.
 
Holy Dio":17zomgb7 said:
Ένσταση γίνεται επί συγκεκριμένου ζητήματος. π.χ. Ο τάδε δεν έχει συναφές μεταπτυχιακό, ο βαθμός πτυχίου του δεν είναι σωστός ή δεν μου αναγνωρίσατε το μεταπτυχιακό μου κλπ. Βέβαια μπορείς να κάνεις ένσταση με οποιαδήποτε αιτιολογία θέλεις αλλά το θέμα είναι να εξεταστεί και να ερευνηθεί. (Να κάνεις ας πούμε ένσταση γιατί ο τάδε δεν είναι μόνιμος κάτοικος Λέσβου ενώ έχει βεβαίωση από τον Δήμο δεν αφορά το ΑΣΕΠ. Το ΑΣΕΠ αν έχει νόμιμη βεβαίωση θα την δεχτεί. Δεν θα εξετάσει αν σωστά εκδόθηκε το έγγραφο. )

Όπως πολύ σωστά γράφεις απαιτείται "νόμιμη βεβαίωση". Είναι νόμιμη άραγε μια βεβαίωση που εκδόθηκε χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμοι λόγοι; Δεν μπορεί να έρχεται ο καθένας και να ισχυρίζεται ότι τάχα είναι "μόνιμος κάτοικος" σε ένα μέρος ενώ έχει απλά καταγωγή από εκεί... Δεν είναι το ίδιο!!! Δεν είναι δυνατόν π.χ. να πηγαίνουν οι γονείς του τάδε υποψηφίου και να λένε "θέλουμε μια βεβαίωση μόνιμης κατοικίας για το παιδί που είναι στην Αθήνα και θέλουμε να γυρίσει εδώ" και ο Δήμαρχος λόγω γνωριμίας να τους χορηγεί παράνομα ένα τέτοιο πιστοποιητικό! Αυτό όχι μόνο είναι απαράδεκτο αλλά διώκεται κιόλας ποινικά! Ο καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα να κάνει ένσταση τόσο για να βελτιώσει τη δική του θέση όσο και για να χειροτερέψει τη θέση κάποιων άλλων, στρεφόμενος εναντίον συγκεκριμένων υποψηφίων. Αν π.χ. εγώ γνωρίζω ή υποψιάζομαι ότι ο τάδε προσκόμισε πλαστό πιστοποιητικό ή ότι δεν έχει γνήσιο πτυχίο ή Proficiency ή ότι απέκτησε το πτυχίο του μετά την κρίσιμη ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών ή οτιδήποτε άλλο, εννοείται ότι μπορώ με την ένσταση να στραφώ εναντίον του! Είναι πολύ ευρύ το φάσμα των λόγων της ένστασης.
 
xrysamar":3fqfskht said:
Καλησπέρα
Που ακριβώς είδες το είδος των μεταπτυχιακών που αναγνωρίστηκαν? σε ποιον πίνακα?

Γνωρίζω προσωπικά ορισμένα άτομα και κατ' επέκταση τους μεταπτυχιακούς τίτλους που προσκόμισαν. Όσο για κάποιους άλλους, ευτυχώς υπάρχει το internet και το google. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες online από προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών με τα ονόματα διαφόρων υποψηφίων. Συνεπώς, η αντιπαραβολή των ονομάτων τους με τους πίνακες κατάταξης είναι σχετικά εύκολη υπόθεση. Λίγο ψάξιμο θέλει παιδιά... Δεν είναι δύσκολο να μάθουμε τι μεταπτυχιακό προσκόμισε ο καθένας από αυτούς που έλαβαν τα +2 μόρια στους πίνακες κατάταξης! Επίσης έμαθα, από παλαιότερο υποψήφιο του ΑΣΕΠ, σε άλλο όμως διαγωνισμό, ότι υπάρχει η δυνατότητα να πάει κάποιος υποψήφιος προσωπικά στον ΑΣΕΠ στο στάδιο των ενστάσεων και να ζητήσει να κοιτάξει το φάκελο και τα δικαιολογητικά συγκεκριμένου υποψηφίου αλλά επειδή δεν το έχω πράξει (ακόμα!) κρατάω μια επιφύλαξη... Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό ας διαφωτίσει και τους υπόλοιπους... Πάντως, ψάξτε στο internet και θα βρείτε αρκετές πληροφορίες για το ποια μεταπτυχιακά θεωρήθηκαν "συναφή"...
 
youfreakmeout

Σύμφωνα με την προκήρυξη το αν κάποιος είναι μόνιμος κάτοικος βεβαιωνεται με έγγραφο που εκδίδουν οι δήμοι.

Αν κάποιος υποψήφιος παρουσιάσει έγγραφο με σφραγίδα "Εληνική Δημοκρατία" του "Δήμου Κώτων" που να λέει ότι είναι μόνιμος κάτοικος Κω έχει παρουσιάσει πλαστό έγγραφο.

Αν κάποιος έχει έγγραφο που έχει εκδώσει ο Δήμος με την υπογραφή δημάρχου (ακόμα και αν ο δήμαρχος το εξέδωσε κατά παράβαση του νόμου που θέτει τις προϋποθέσεις για την έκδοση του) τότε ο ΑΣΕΠ θεωρεί ότι έχει εντοπιότητα. Ο ΑΣΕΠ δεν έχει αρμοδιότητα και δικαίωμα να ελέγξει τις πράξεις άλλων οργάνων, μόνο τα δικαστήρια μπορούν να το κάνουν αυτό. Όποιος ξέρει τέτοια περίπτωση δεν αρκεί να κάνει ένσταση μόνο στον ΑΣΕΠ πρέπει να κινηθεί κατά του δήμου για να ακυρωθεί η βεβαίωση, όσο η βεβαίωση είναι ισχυρή ο ΑΣΕΠ αναγνωρίζει εντοπιότητα.

Πως το φαντάζεστε δηλαδή; Ο ΑΣΕΠ θα αγνοήσει δημόσιο έγγραφο επειδή ο κος ταδόπουλος έμαθε από την θεία του ότι ο ανηψιός του κου αλλόπουλου έπιασε τον δήμαρχο να του δώσει χαρτί;

Άλλο λοιπόν το πλαστό πτυχίο (έγγραφο που φτιάχνει κάποιος για να φαίνεται ότι έχει συνταχθεί από κάποιον άλλον) και άλλο το νόμιμο πτυχίο που έχει εκδοθεί κατά παράβαση του νόμου.
 
Λοιπόν, επειδή οι μέρες περνάνε και από αυτά που γράφουν ορισμένοι εδώ μέσα, σε εμένα τουλάχιστον, δημιουργείται η εντύπωση ότι προσπαθούν να τρομάξουν τον κόσμο για να μην κάνει ενστάσεις (διότι τάχα θα απορριφθούν επειδή είναι δήθεν δύσκολη η θεμελίωσή τους κλπ) και επειδή με ρωτάτε με pm για τα μεταπτυχιακά που έμαθα ότι έγιναν δεκτά αλλά και για το θέμα της εντοπιότητας θέλω να σας πω δημόσια τα εξής για να μπορέσετε κι εσείς να κινηθείτε ανάλογα και προπαντώς ΓΡΗΓΟΡΑ:

1) Μερικά από τα μεταπτυχιακά που έγιναν δεκτά είναι και έδωσαν 2 μονάδες επιπλέον στους υποψηφίους είναι:

α) Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Περιβαλλοντική και Υγειονομική Μηχανική" του Πολυτεχνείου Κρήτης.
β) Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Πληροφορική και Διοίκηση" του ΑΠΘ.
γ) Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ατμοσφαιρικές Επιστήμες και Περιβάλλον" του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
δ) Master in Energy Systems (Energy Management Stream) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (International Hellenic University).
ε) Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Συστήματα Αυτοματισμού" του ΕΜΠ.

2) Η ένστασή μου για το ζήτημα με την εντοπιότητα αφορά στη θέση της Σαντορίνης. Υπάρχει υποψήφια που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των αποτελεσμάτων της βαθμολογίας και είναι δικηγόρος Αθηνών με επίσημη, δηλωμένη έδρα και μόνιμη κατοικία στην Αθήνα και που απαγορεύεται βάσει του κώδικα περί δικηγόρων να έχει άλλη έδρα ή μόνιμη κατοικία εκτός της περιφέρειας του δικηγορικού συλλόγου στον οποίο ανήκει, δηλαδή του ΔΣΑ. Η συγκεκριμένη έχει λάβει μόρια εντοπιότητας για τη Σαντορίνη που σημαίνει ότι είτε προσκόμισε ψευδή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (αμφίβολο) είτε βεβαίωση που έχει εκδοθεί κατά παράβαση καθήκοντος και χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμοι λόγοι (πιθανότερο).

Γι' αυτό θεωρώ ότι περιττεύουν οι ισχυρισμοί του τύπου "το παρανόμως εκδοθέν πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας του Δημάρχου θα γίνει αποδεκτό από τον ΑΣΕΠ..." διότι ακόμα κι αν συμβεί κάτι τόσο εγκληματικό, τα δικαστήρια στα οποία θα προσφύγουμε στη συνέχεια αποκλείεται να το κάνουν αποδεκτό! Επίσης θεωρώ απαράδεκτο μερικοί υποψήφιοι να προσπαθούν να υποβιβάσουν τη σημασία και τη βαρύτητα των παρανομιών που έχουν συντελεστεί στη συγκεκριμένη διαδικασία προσλήψεων. Κάντε μια ένσταση και μετά αν χρειαστεί μαζευόμαστε για προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια και για οτιδήποτε άλλο... Μην τους αφήνετε έτσι!!!
 
Τελικά το θέμα των μεταπτυχιακών εξελίσσεται στο Βατοπέδι του ΑΣΕΠ.
Freak, θα ήθελα αν μπορείς να μου πεις τα ονόματα των ατόμων που αφορούν τα παραπάνω μεταπτυχιακά, μέσω pm φυσικά για να κινηθώ αναλόγως.
 
Top