Kαλησπέρα,
Αρχικά για το ζήτημα των ίδιων θεμάτων δεν το γνώριζα , όμως σύμφωνα με αυτά που διαβάζω, είναι απαράδεκτο. Μιλάμε για 20 ουσιαστικά γενικές θέσεις κι ακόμα και ένα μόριο σε θέμα Γεωγραφίας έχει σημασία στην κατάταξη. Εδώ μπορεί να κρίνει μια θέση η συνάφεια του μεταπτυχιακού. Πόσο μάλλον αν μερικοί από τους διαγωνιζόμενους είναι ΄΄βαλτοί ΄΄από κάποια φροντιστήρια που γνωρίζουν την λογική της εξέτασης απλά για να μεταφέρουν πληροφορίες στους επόμενους , τότε μπορούν να έχουν κρατήσει ωραιότατα σημειώσεις και για το όνομα του πιλότου και για τα ηχητικά μηνύματα.
Όσον αφορά την επιτήρηση που έχω και προσωπική εμπειρία , τι να πρωτοσχολιάσει κανείς ! Αφενός το γεγονός ότι έγραφαν πολλοί όσο η οθόνη ήταν γκρι δηλαδή μετέτρεψαν το test μνήμης σε απλή καταγραφή πληροφοριών, αφετέρου ότι στο τέλος της εξέτασης η μισή αίθουσα συνέχισε να γράφει . Συγκρεκριμένα η διπλανή μου έκανε παρατήρηση δυνατά στην κοπέλα που καθόταν πίσω μου και η επιτηρήτρια συνέχισε ανενόχλητη να κολλάει τα δικά μου αυτοκόλλητα.
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το λεκτικό test , στο οποίο στο σαραντάλεπτο η μισή αίθουσα εξαφανίστηκε για τουαλέτα. Μερικά λεπτά χρειάζονται μόνο για να δεις 4-5 παγίδες και αυτός που θα έγραφε 80 να πάει στο 95.
Κατά τα άλλα καλή οργάνωση οπτικοακουστικής εξέτασης , μια εξέταση διαφορετική από όλες αυτές που έχουμε δώσει και εμπειρία για όλους . (Διάβασα βέβαια και για προβλήματα εικόνας)
Αν η εξέταση ήταν σωστή , όντως θα είχε αναδείξει άτομα ικανά να ανταποκρίνονται σε πίεση χρόνου και λήψης αποφάσεων. Τώρα δυστυχώς θα αναδείξει και κάποιους μη αξιοκρατικά και φυσικά και κάποιους που πέτυχαν με δικές τους δυνάμεις , δεν το αμφισβητεί κανείς.
Δυστυχώς όμως είναι 20 θέσεις ξαναλέω και το 1 μη δίκαιο μόριο θα κρίνει την κατάταξη.
Καλά αποτελέσματα σε όλους!