Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Re: ΕΕΚ

VaT":y9p03vzm said:
de diafono epi tis ousias mazi sou George. Den eipa oti itan apairaitito to frontistirio, alla oti den isoun entelws aproetoimastos gia to pneyma twn exetasewn.
ΟΚ, συμφωνούμε λοιπόν. Απλώς έγραψα ό,τι έγραψα γιατί κι εμένα μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ιδίως κάποια φροντιστήρια παραέκαναν "αεριτζίδικη" προετοιμασία για το θέμα σε σχέση με τα χρήματα που ζητούσαν. Και, γενικώς, αισθάνθηκα κι εγώ αρκετή πίεση από πολλούς -γνωρίζοντες και μη- να πάω σε κάποιο φροντιστήριο οπωσδήποτε, γιατί αλλιώς θα ήμουν "χαμένος". Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς πώς τα πήγα! Τουλάχιστον, όμως, το θεώρησα απαραίτητο να διευκρινίσω σε όσους ενδιαφέρονται ίσως να πάρουν μέρος σε μελλοντικό διαγωνισμό ΕΕΚ, ότι δεν πρέπει να περάσει το μήνυμα ούτε ότι ένα φροντιστήριο είναι απαραίτητο σώνει και καλά ούτε ότι ο διαγωνισμός απευθύνεται μόνο σε σχετικούς με το χώρο.

Από την άλλη, η δουλειά του ΕΕΚ απαιτεί και κάποια ταλέντα. Ή τα έχεις και τα καλλιεργείς ή δεν τα έχεις καθόλου, οπότε κανείς δε θα μπορέσει ποτέ να σου τα..."δημιουργήσει". Δε νοείται, λοιπόν, να εμφανιστεί κανείς σε ένα τέτοιο τεστ χωρίς την παραμικρή προετοιμασία... Πιθανότατα θα είναι χαμένος από χέρι...

Καλημέρα,

Έχει κανείς ιδέα πόσο θα καθυστερήσει η διαδικασία τηα βαθμολόγησης των γραπτών του Β σταδίου?
μήπωε έχει ακουστεί κάτι σχετικό, για το πότε περίπου αναμένονται χρονικά τα αποτελέσματα?

Τζοβάνα":18cqudnc said:
Νομίζω ότι μέσα στο Μάιο θα ξέρουμε για ποιόν θα δουλεύουμε το σεπτέμβριο!! :)

Οι πιθανότητες (όπως και οι θέσεις) είναι λίγες.. Σίγουρα οι πιο πολλοί θα ψάχνουν ακόμα δουλειά και μετά τα μέσα Μαίου..
Καλά αποτελέσματα πάντως σε όλους!

Παρασκευή και 13 και μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του β σταδίου των ΕΕΚ. Περίπου 380 άτομα είναι οι επιτυχόντες και των δύο σταδίων. Καλή συνέχεια λοιπόν σε όσους πέρασαν, εν αναμονή των τελικών πινάκων κατάταξης, μετά και τον έλεγχο των τυπικών προσόντων! Καλή σταδιοδρομία σε όσους διοριστούν, γιατί σίγουρα το αξίζουν!

Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!!!!! :D

Βγήκαν και οι βαθμολογίες από το 2ο στάδιο. Τελικά δεν τα πήγα κι άσχημα (προς το τέλος των 70 πρώτων είμαι) αλλά ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας. Μ'αυτήν την ορθοφωνία γνωρίζουμε πόσο αυστηρά είναι τα πράγματα; Ελπίζω πάντως να μην υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι τρίτεκνοι/πολύτεκνοι/με εντοπιότητα :D
Οπως και να'χει συγχαρητήρια σε όσους έγραψαν καλά. Dum spiro spero

Φαίνεται πως είχα παρεξηγήσει το νόημα από εκείνο το κουτάκι της αίτησης που έγραφε "Αποδοχή διορισμού σε άλλη κενή θέση (σε περίπτωση κάλυψης από άλλους υποψηφίους όλων των θέσεων προτίμησής μου)".
Ειχα την εντύπωση (όπως και πολλοί αλλοι απ'ότι διαπίστωσα) οτι αυτοί που συμπληρώνανε αυτή την ένδειξη ουσιαστικά επέκτειναν την υποψηφιότητά τους και για όλες τις υπόλοιπες θέσεις ενώ κάτι τέτοιο τελικά δεν ισχύει... ακριβως.
Η σημασία του "κουτακίου" :mrgreen: είναι η εξής: Οι θέσεις κατανέμονται σύμφωνα με τις βαθμολογίες και τις δηλωμένες προτιμήσεις λαμβάνοντας υπόψη τις 3 (αν θυμάμαι καλά) θέσεις που κάθε υποψήφιος είχε δικαίωμα να δηλώσει. Αν στο τέλος μείνουν θέσεις κενές, δηλαδή αν δεν υπάρχουν αρκετοί επιτυχόντες υποψήφιοι που δηλώσαν ένα συγκεκριμένο αεροδρόμιο ωστε να καλύψουν όλες τις θέσεις, ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ανατρέχουμε στη λίστα των επιτυχόντων και αναζητούμε αυτούς που είναι υψηλότερα, δεν έχουν αντιστοιχιστεί με κάποια θέση και έχουν τσεκάρει το εν λόγω κουτάκι.
Αυτό ανακατεύει την τράπουλα σε μεγάλο βαθμό μια και σημαίνει οτι ενδεχομένως να υπάρξουν υποψήφιοι που είναι σχετικά ψηλά στην κατάταξη αλλά δεν θα διοριστούν επειδή οι θέσεις που δήλωσαν καλύφθηκαν από τους "από πάνω" τους.
Δεν θα κρίνω τώρα κατά πόσο δίκαιο είναι κάτι τέτοιο απλά θα επισημάνω οτι κάποιος που είναι στην 30στή θέση της κατάταξης κάθε άλλο παρά σίγουρος μπορεί να είναι, ενώ ακόμα κι αυτός που είναι στην 100ή (ή ακόμα και πιο κάτω) έχει (θεωρητικά) ελπίδες!
Θα μας βγάλετε την ψυχή ρε!!!! :D

Ναι nearxos το είδα και εγώ αυτό και μου φάνηκε πάρα πολύ περίεργο (αν και με ευνοεί λίγο). Και εγώ όταν ετοίμαζα την αίτηση ειχα καταλάβει το ίδιο με εσένα αλλά συμπλήρωσα όλες τις διαθέσιμες επιλογές (νομίζω ότι μπορούσαμε να συμπληρώσουμε μέχρι 10 προτιμήσεις και όχι 3 όπως λες). Αν ισχύει αυτό που ακούσαμε και δεν είναι "ράδιο-αρβύλα" τότε όντως η τράπουλα ανακατεύεται αρκετά. Ειδικά και εάν το στάδιο της ορθοφωνίας δεν είναι τόσο αθώο όσο λένε μερικοί, τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα και το σασπένς αντί να μειώνεται αντίθετα κορυφώνεται μέσα στο καλοκαίρι.
Ίδωμεν...

Βάσει της προκήρυξης, υπήρχαν 12 διαφορετικοί κωδικοί για θέσεις ΕΕΚ και 13 για αερολιμενικών. Η αίτηση (έντυπο ΑΣΕΠ 174) κάτω από την ένδειξη "ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ" είχε 10 κενά. Στην υποσημείωση 4 όμως σημειωνόταν ξεκάθαρα ότι "Σε περίπτωση που ο υποψήφιος επιδιώκει περισσότερες των 10 θέσεων θα συμπληρώσει τις επιπλέον θέσεις σε συμπληρωματικά έντυπα «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ». (...) Η σειρά προτίμησης θα ακολουθήσει τη σειρά που είναι αριθμημένες οι σελίδες της αίτησης." Άρα, κανείς δε μας εμπόδιζε να δηλώσουμε όλους τους διαθέσιμους κωδικούς με σειρά προτίμησης.

Κατά τα άλλα, θα συμφωνήσω μαζί σας ότι το σασπένς τώρα είναι που αρχίζει!

Η όλη ιστορία πάντως είναι πολύ ταιριαστή με το επάγγελμα του ΕΕΚ: θέλει γερά νεύρα! :D