Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Re: ΕΕΚ

Δημόκριτος τελικά...

Καλή επιτυχία σε όλους!

Μέι δε μπεστ μεν (ορ γουίμεν) γουίν! :cool:

Πώς πάνε Δημόκριτο;!;!;!;

Καλημέρα!

Επειδ'η τυγχάνει όχι μόνο να μην είμαι από την Αθήνα αλλά να μην 'εχω και την παραμικρή ιδέα από την πόλη, μήπως μπορεί να μου πει κάποιος τι είναι αυτός ο Δημόκριτος, πού είναι και πώς μπορεί να πάει κανείς εκεί;

Όχι τίποτα άλλο, αν μπω σε ταξί μες τα άγρια χαράματα και ζητήσω κυριακάτικα ένα μέρος που ούτε κι εγώ ξέρω προς τα πού πέφτει, πέραν της ξεφτύλας θα χάσω και τις εξετάσεις!!!

nearxos":1uw6ew7x said:
MerNion":1uw6ew7x said:

Προσπερνώντας την (αχρείαστη) ειρωνεία... προσέξατε τον προσανατολισμό του παραπάνω χάρτη; :mrgreen:

Δεν έχω κάτι προσωπικό με κάποιον αλλά είναι ακριβώς όπως το είπα.. Πάτε για Ε.Ε.Κ. και χρειάζεται και παρατηρητικότητα συν τοις άλλοις. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως πάνε μερικοί χωρίς να διαβάζουν το site του ΑΣΕΠ, χωρίς να έχουν διαβάσει την προκήρυξη καλά, χωρίς να είναι ενημερωμένοι..... σαν να μην το θέλουν και πολύ ή να μην τους ενδιαφέρει.. Αν είναι να ξέρω οτι οι νέοι Ε.Ε.Κ. που θα βγουν, "βγήκαν στην τύχη" να αρχίσω να :wall:

Οσο για τον χάρτη είναι προφανώς ανάποδα ο Β με τον Ν και η Α με την Δ.

Παρατηρώ και εγώ ότι πρέπει να έχει γίνει τουλάχιστον 20 φορές η ίδια ερώτηση για τις οφθαλμολογικές εξετάσεις και άλλες τόσες για τις μεταθέσεις.
Άλλες τόσες φορές κάποιος θα γκρινιάξει για την μέρα, την ώρα και την τοποθεσία των εξετάσεων. Ε λοιπόν έχω νέα για σας: κανένα δεν βολεύει ότι είναι κυριακή, ότι είναι αθήνα, ότι είναι εκείνη τη μέρα και ώρα. Βασικά εγώ θα προτιμούσα να ήταν κάθε χρόνο, να δίνω από το σπίτι μου και να έχω κάνει μεταπτυχιακό στους ανοιχτούς ουρανούς της Ε. Ενωσης και να διοριστώ Αθήνα. Αλλά ξέρετε κάτι; Όταν ανοίγει το επάγγελμα σε καινούργια άτομα μία φορά κάθε 6 χρόνια, σημαίνει ότι θα πέσω με τα μούτρα και ΟΠΟΥ και αν είναι και ΟΤΙ ΜΕΡΑ και αν είναι η εξέταση, θα είμαι εκεί. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
Όταν έδινα πανελλήνιες πριν από πολλά χρόνια, δεν γκρίνιαζα για τη μέρα, το σχολείο, την θέση που καθόμουνα, τη ζέστη που είχε τον Ιούλιο κτλ. Έκατσα, έδωσα, πέρασα. Οι εξετάσεις δεν είναι ποτέ ευχάριστες.
Δεν υπάρχουν εδώ μέσα άτομα που ξέρουν τα πάντα για το επάγγελμα, όλοι ρωτώντας πάμε. Αν όμως δεν έχετε καν την όρεξη να διαβάσετε τις προηγούμενες σελίδες (17,18 όλες κι όλες) του thread αυτού που έχει χιλιοειπωθεί το θέμα της μυωπίας, τι να πω. Αν δεν έχετε την ορεξη να πάρετε τηλέφωνο στο ΚΑΙ να ρωτήσετε πληροφορίες, και πάλι, I rest my case.

καλησπερα, αν και ειμαι πολυ καινουργια στο Foroum θα ηθελα να ρωτησω κατι που προσφατα ακουσα και δεν ξερω αν αληθευει...
η ερωτηση μου απαυθυνεται κυρίως σε άτομα που είναι ήδη ελεγκές ή έχουν δώσει σε προηγούμενο διαγωνισμό. Μου ειπανε από φροντιστηριο ότι στην εξεταση του δευτερου σταδιου για ΕΕΚ ζητείται και υπολογισμος πορειας αεροσκαφους...και μαλιστα οτι ειναι αναγκαια η εκμαθηση του τροπου υπολογισμού. αληθεύει?
ευχαριστω προκαταβολικα

Προσωπική πανωλεθρία οι χτεσινές εξετάσεις, αλλά δε στεναχωριέμαι γιατί μου κατέστη σαφές οτι δεν κάνω για ΕΕΚ... Το σίγουρο είναι οτι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα επιλεγούν οι κατα τεκμήριο ικανότεροι για να κάνουν αυτή τη δουλειά γι'αυτό και θα ήθελα να δώσω, προκαταβολικά, συγχαρητήρια σε όσους/ες επιλεγούν τελικά

Νομίζω κι εγώ ότι το τεστ ήταν μάλλον σε φυσιολογικά επίπεδα. Και δύσκολο ήταν, βέβαια, και απόλυτη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση ήθελε. Αλλά στο κάτω κάτω, ανάλογης δυσκολίας και με τη δουλειά του ΕΕΚ ήταν. Άλλωστε, το τεστ αυτό έπρεπε να ξεχωρίσει τους 70 καλύτερους από περίπου 1300! Δε θα μπορούσε να είναι και εύκολο...

Επίσης, θέλω πλέον να πω ότι κατά τη γνώμη μου ένας enthusiast του χώρου δεν είχε κάποιο τρομερό συγκριτικό πλεονέκτημα στη δοκιμασία αυτή, άρα το ίδιο το τεστ δεν ήταν σε καμία περίπτωση απαγορευτικό για κάποιον που δεν είχε καμία ιδέα για το χώρο πριν κάνει την αίτηση στο ΑΣΕΠ. Αυτό απλώς για μελλοντική αναφορά...

Τέλος, VaT, δε θέλω να διαφωνήσω μαζί σου από την πρώτη σου δημοσίευση στο φόρουμ, αλλά δεν μπορώ και να συμφωνήσω στο ότι έπρεπε οπωσδήποτε κάποιος να κάνει φροντιστήριο πριν το τεστ αυτό. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, τεχνικές μνήμης-προσοχής-αυτοσυγκέντρωσης κλπ μπορεί ο καθένας να αναπτύξει και μόνος του, αρκεί να το ψάξει και να το θέλει. Όσο για το πνεύμα των θεμάτων, ήταν στα ίδια επίπεδα με ό,τι είχαμε δει π.χ. και στη σειρά των θεμάτων που υπήρχε στο γνωστό site της ΕΕΕΚΕ. Οι δε συνομιλίες αεροσκαφών-πύργου που ακούσαμε ήταν καθαρές, κατανοητές και διατυπωμένες μάλλον ένα σκαλί πιο αναλυτικά συγκριτικά με την πραγματικότητα, οπότε ούτε και για εκεί χρειαζόταν ξεχωριστή εξοικείωση με το θέμα. Έχω την αίσθηση ότι ένα φροντιστήριο μπορεί απλώς να τονώσει την αυτοπεποίθηση ενός υποψηφίου, όχι να τον κάνει να αποδώσει παραπάνω από ότι μπορεί (και θέλει) ο ίδιος.

Αυτά κι από μένα. Καλά αποτελέσματα σε όλους! ;)

προφανώς και συμφωνώ με τον George.. απλά η εμπειρία μου, μου έδειξε οτι δεν με δυσκόλεψαν κάποια πράγματα στο test επειδή τα είχα ξαναδεί, σε συνθήκες πραγματικών εξετάσεων. Οτι τα περισσότερα "φροντιστήρια" θυσαύρισαν στις πλάτες κάποιων χωρίς να τους προσφέρουν τίποτα είναι αλήθεια. Κατα τη γνώμη μου πάντως, οι εξετάσεις του 2ου μέρους ήταν πολύ πιο αντιπροσωπευτικές σε σχέση με του 1ου , στις οποίες είχαν σαφές προβάδισμα οι προερχόμενοι απο θεωρητικές σχολές. . Νομίζω πάντως οτι πλεόν το ζητούμενο, ακόμα και αν δεν είχες γράψει καλά στο 1ο μέρος, είναι να περάσει κάποιος την βάση του 55% προκειμένου να βαθμολογηθεί, καθώς κατα τη γνώμη μου αυτοί δεν θα ξεπερνούν τους 200-300...

καλη επιτυχία σε όλους