Re: ΕΕΚ
Έδωσα για ΕΕΚ και Αερολιμενικός.
Τα θέματα της α' ενότητας ήταν βατά για εμένα. Η δεύτερη ενότητα ήταν δύσκολη. Για όσους είχαν υπόβαθρο σε δίκαιο-οικονομία ήταν δύσκολες οι ερωτήσεις των θετικών επιστημών, ενώ όσοι ήταν από σχολές θετικών επιστημών δυσκολεύτηκαν στο δίκαιο-οικονομία. Λογικό!
Αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι το εξής. Τα θέματα ήταν όπως έπρεπε προκειμένου να γίνει ξεκαθάρισμα. Στο πρωινό μάθημα που θα περάσει στην β' φάση τους υποψήφιους ΕΕΚ, ήταν εύκολα προκειμένου το μεγάλο ξεκαθάρισμα να γίνει στο τεστ δεξιοτήτων το οποίο είναι γεγονός ότι είναι δύσκολο, και δεν έχει να κάνει με γνώσεις όσο με ικανότητες και αντίληψη. Οπότε περνάνε πολλούς, για να έχουνε πολλούς υποψήφιους και να έχουν τελικά διοριστέους.
Ενώ στους Αερολιμενικούς που δεν έχουν β' φάση, έβαλαν δύσκολα στην δεύτερη εξέταση και έτσι ξεκαθαρίζει άμεσα το τοπίο. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ευνοούνται οι υποψήφιοι των θετικών επιστημών. Η ύλη σε οικονομία και δίκαιο ήταν τόσο συγκεκριμένη (ήταν τίτλοι κεφαλαίων σε βιβλία) που ακόμη και να μην είχες ξαναασχοληθεί ποτέ, μπορούσες να διαβάσεις. Για τους άλλους όμως, το να δώσεις γενική ύλη στις θετικές επιστήμες (μαθηματικά: άλγεβρα, τριγωνομετρία,κτλ., περιβάλλον, τεχνολογικές εφαρμογές, φυσική: εφαρμογές, κίνηση, κτλ.) ισοδυναμούσε με όλη την ύλη σε γυμνάσιο-λύκειο και έντονη ανάγκη για φρονιστήριο.
Τελικά, έχει σημασία για έναν αερολιμενικό αν το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ είναι ελλειμματικό ή γιατί δημιουργείται το φαινόμενο του αντικατοπτρισμού στην έρημο;