Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Re: ΕΕΚ

Μπορεί να βοηθήσει κανείς με βιβλιογραφία για τις εξετάσεις για αερολιμενικούς; Επίσης, έχει πάρει κανείς ένα βιβλία προετοιμασίας με τίτλο "ATC Career Prep"; Είναι αρκετά ακριβό και σκέφτομαι αν αξίζει να το πάρω.

Καλησπερα σε ολους.

Ειμαι καινουργιος στο forum αλλα οχι κ σαν aviation fan.

Οπως ολοι (οσοι κατεφερνουν "ηλικιακα" ή οσοι δεν ειναι ηδη ελεγκτες), εχω λαβει μερος στην προκηρυξη για ΕΕΚ.

Ξερει κανενας για το ποτε θα πραγματοποιηθουν ή το ποτε αναμενονται να γινουν οι εξετασες? Σκεφτομαι πως θα ειναι χρονοβορο να σχηματιστουν οι πινακες υποψηφιων (αθανατο ελληνικο δημοσιο) και φανταζομαι πως θα μιλαμε για Μαρτιο...και να δουμε...

Τεσπα, καλη τυχη σε ολους.

Καλη Χρονια κιολας!

Καλησπέρα,
υπέβαλα κι εγώ, όπως πολλοί, αίτηση για ΕΕΚ.Χτες που πέρασα από τον ΑΣΕΠ πάντως, μου είπαν ότι τα αποτελέσματα για το ποιες αιτήσεις είναι αποδεκτές θα βγουν μετά τα μέσα Φεβρουαρίου...όσο για τις εξετάσεις...δεν είχαν ιδέα!
Ξέρει κάποιος αν υπάρχει έντυπο υλικό προετοιμασίας για εξετάσεις ΕΕΚ στα ελληνικά;Δηλαδή σε όλα αυτά τα φροντιστήρια που τα χρυσοπληρώνεις, δίνουν κάτι;

Καλή τύχη σε όλους!

Τελικά κατατέθηκαν περίπου 2400 αιτήσεις για ΕΕΚ και 470 για Αερολιμενικούς, δηλαδή αναλογία περίπου 35 και 25 άτομα/θέση αντίστοιχα. Οι εξετάσεις του πρώτου σταδίου αναμένονται σύντομα!

Πιο αναλυτικά:
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=24762

Εκδόθηκαν οι πίνακες αποκλειωμένων απο το ΑΣΕΠ (στο ΑΣΕΠ, στις Νομαρχίες αλλά όχι στο internet!!!). Έτσι είπαν τουλάχιστον...

Καλημέρα,
Οι πίνακες αποκλειομένων έχουν αναρτηθεί στην είσοδο του ΑΣΕΠ και στις νομαρχίες (πάντως είναι πολύ λίγοι όσοι κόπηκαν). Καλή επιτυχία σε όσους έγιναν δεκτές οι αιτήσεις τους! Μήπως έχει τελικά κάποιος καμιά ιδέα για βιβλίο ύλης;;;; Και τέλος πάντων, για να μην δίνουμε και τσάμπα, τι γίνεται με το θέμα της μυωπίας;;; Έχω διαβάσει ένα σωρό διαφορετικές απόψεις, που μπορούμε να βρούμε απάντηση;;;;

Έμενα με πήρανε τηλ το πρωί απο τον ΑΣΕΠ να μου πούνε ότι είμαι εκτός λόγο ηλικίας!! Δεν το περίμενα να παρουν τηλέφωνο....

Αύριo πάντως θα πάω την ένσταση :)

Για το θέμα της μυωπίας....DON'T PANIC. Θα σας τα πει πολύ ωραία και αναλυτικά ένας γιατρός του ΚΑΙ. Δεν είναι υποχρεωμένοι οι ΕΕΚ να έχουν τις ίδιες σωματικές ικανότητες, ιδίως στο θέμα της οξείας οράσεως όπως οι ιπτάμενοι. Στην κοινοτική οδηγία που κάποιος στο συγκεκριμένο thread έκανε την ευγενική κίνηση να σηκώσει σε link, αναφέρονται ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΑ οι λεπτομέρειες, ως προς τους βαθμούς. Ε, ρίξτε μια ανάγνωση, δεν κάνει κόπο...αν δεν βγάζετε τα αγγλικά δε, μην προσπαθείτε καν να δώσετε ε3ετάσεις, τι να πω.

OAL260":auefswti said:
είμαι εκτός λόγο ηλικίας!!
Αύριo πάντως θα πάω την ένσταση :)
Αν, βάσει της προκύρηξης, είσαι εκτός ορίων ηλικίας, νομίζω πως δεν αξίζει τον κόπο να καταθέσεις ένσταση.
Η προκύρηξη όριζε ξεκάθαρα τα όρια ηλικίας, οπότε η ένσταση (για τη συγκεκριμένη αιτία) δε θα έχει τύχη.
Βέβαια, πέρα από τα χρήματα του παράβολου, δεν έχεις να χάσεις κάτι. Καλό είναι όμως να μη βασίζεσαι σε θετική έκβαση/εκδίκαση της ένστασης.