Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Re:

Αγαπητέ tkalfigo σε ευχαριστούμε πολύ για τη διάθεση των αρχείων με τις γεωγραφικές συντεταγμένες. Είναι πολύ ευγενικό εκ μέρους σου.
jeanplou":2uoc6tep said:
Μήπως μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει για τα πρακτικά ζητήματα του επαγγέλματος του Ελεγκτή; Δηλαδή:

α) Πόσες ώρες την εβδομάδα ή την ημέρα εργάζονται; Πόσα ρεπό έχουν την εβδομάδα;
β) Πόσα χρήματα παίρνουν; Αληθεύει ότι τον πρώτο χρόνο ως επαιδευόμενοι παίρνουν γύρω στα 600€ , όταν γίνουν βοηθοί ελεγκτή γύρω στα 1500€ και όταν (μετά από καμιά 5ετία) γίνουν Ελεγκτές παίρνουν περίπου 3500€;
γ) Αν κάποιος περάσει όλες τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και διοριστεί και αργότερα αφού έχει εκπαιδευθεί αποτύχει στις εξετάσεις του αεροδρομίου τι γίνεται; Απορροφάται σε κάποια άλλη διοικητική θέση της ΥΠΑ;
δ) Μπορεί κανείς να δώσει εξετάσεις και για Ελεγκτής και για Αερολιμενικός ή μόνο για ένα από τα δύο;

Υπάρχει κανείς που μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις μου; Pleaseeeeee!!!!!! Ειδικά στην τελευταία γιατί δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη από την προκύρηξη.

jeanplou":j0niyjy6 said:
δ) Μπορεί κανείς να δώσει εξετάσεις και για Ελεγκτής και για Αερολιμενικός ή μόνο για ένα από τα δύο;

Διάβασα την προκύρηξη και δεν είδα κάπου να αναφέρει για απαγόρευση ταυτόχρονης συμμετοχής και στις δύο ειδικότητες.
Το μόνο που (ορθά κατά τη γνώμη μου) απαγορεύει είναι η συμμετοχή του ίδιου υποψήφιου με δύο διαφορετικές αιτήσεις.
Από τη στιγμή που γραπτώς δεν απαγορεύεται η υποβολή μιας αίτησης και για τις δύο ειδικότητες, αυτόματα σημαίνει ότι επιτρέπεται.
Καλή επιτυχία!

Re: ΕΕΚ

Απο το ΑΣΕΠ μας ειπαν οτι αφου προκειται για θεσεις ιδιου επιπεδου πτυχιου ΠΕ.. μπορεις να δηλωσεις οσες περιοχες θελεις και στις δυο ειδικοτητες. Κατι σε πανελληνιες θα βγει. Δυστυχως γιατι σε μια πενταετια ολοι θα ψαχνουν για μεταθεσεις. Οσοι μπουν θα καταλαβουν το μεγεθος του προβληματος.

Fotis, το γνωρίζω ότι επιτρέπεται μόνο μία αίτηση. Αλλά αν μπορεί κάποιος να δώσει και για τις δύο ειδικότητες τότε δημιουργούνται προβλήματα με τους κωδικούς. Για παράδειγμα στην αίτηση δίπλα στο πτυχίο ζητάει να γράψεις τον κωδικό. Τι γράφεις 300 που είναι για τους Αερολιμενικούς ή 400 που είναι για τους Ελεγκτές;

γράψε και τους δύο κωδικούς,δηλαδή και το 300 και το 400

Χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά!Μήπως γνωρίζει κανείς τι περιλαμβάνουν οι εξετάσεις για το πιστοποιητικό υγείας Γ κατηγορίας? Για παράδειγμα πρέπει να έχεις τέλεια όραση 10 στα 10? Επίσης σύμφωνα με την προκήρυξη υπάρχουν άτομα με εξειδικευμένη εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο, δηλαδή προσλαμβάνουν με εξάμηνα ΕΕΚ? Μεταπτυχιακό σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης υπάρχει στην Ελλάδα?

Re:

satcorfu":119k12zn said:
το πιστοποιητικό υγείας Γ κατηγορίας, αν δεν κάνω λάθος βγαίνει απο το ΚΑΙ, στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.. είναι σαν τις υγειονομικές εξετάσεις που υποβάλλονται κάθε χρόνο οι ΕΕΚ.
Οσον αφορά το μέσον, αν κρίνω απο τους ΕΕΚ που γνωρίζω, που μπήκαν τα τελευταία χρόνια, μάλλον δεν μπαίνει θέμα μέσου στο να μπεί κάποιος ή όχι... το μέσο θα παίξει ύστερα αν κάποιος θέλει μετάθεση πριν την ώρα του !!!!
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους όμως, αν δεν υπήρχαν και εξετάσεις επάρκειας στα αγγλικά ή στην αντίληψη πώς θα ξεκαθαρίζονταν ποιοι κάνουν και ποιοί όχι ??? γιατί πιό παλιά πρίν το ΑΣΕΠ, υπήρχαν πολλά "φρούτα" με πτυχίο που έγιναν ΕΕΚ
Κανένας δεν θέλει να προσλάβει κάποιον με μέσο που να μην αξίζει και μετά έτσι και αλλιώς να κοπεί στην ειδικότητα ( Πύργος, Radar, klp)

οριστε Hola

Σε ευχαριστώ Thanasis_U2 αλλά ρωτάω πιο συγκεκριμένα τι είδους εξετάσεις κάνουν οι ΕΕΚ. Κάποιος με μυωπία 2 βαθμούς γίνεται δεκτός ή πρέπει να κάνει laser? Επίσης μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρω παλιά θέματα εξετάσεων (λεκτικές δεξιότητες και δοκιμασία), με αμοιβή φυσικά.

Παιδια είμαι κι εγω νέα στην ιστοσελίδα, γεννημενη Νοεμβρη του 1977 (!) και περιμένω τόσο καιρό αυτή την προκυρηξη..μήπως θα πρεπε να διαμαρτυρηθούμε για την αλλαγή του ορίου ηλικίας? να οργανωθούμε και να συντάξουμε μια επιστολή πχ..

Καλή χρονιά είπα? δεν ειπα...

Edited: Χρώματα και bold γράμματα χρησιμοποιούνται για να τονίσουμε συγκεκριμένα σημεία της δημοσίευσης μας.

Μπορεί να είσαι από τους "αδικημένους" του χρόνου έκδοσης της προκύρηξης (και κατ' επέκταση του χρόνου υποβολής των αιτήσεων, άρα και των ορίων ηλικίας), αλλά νομίζω ότι δεν μπορείς να πετύχεις κάτι, όσο κι αν διαμαρτυρηθείς επ' αυτού.
Αυτό που ισχύει για σένα ισχύει και για όλους τους υποψηφίους σε όλες τις προκυρήξεις του ΑΣΕΠ, το οποίο να είσαι σίγουρη ότι έχει ερευνήσει αν αυτό είναι νομότυπο ή όχι.
Δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν είναι δίκαιο ή άδικο, σίγουρα όμως αντιμετωπίζονται όλοι οι υποψήφιοι ισότιμα (τουλάχιστον όσο αφορά το όριο ηλικίας).