Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Σχετικά με το θέμα του Πιστοποιητικού Γ' κατηγορίας πάντως, αναφέρεται στη σελ. 11560 ότι ανήκει στα δικαιολογητικά που προσκομίζονται ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ, ωστόσο αναφέρεται στη λίστα των δικαιολογητικών αρχικώς ώστε να αποδεχθούμε το γεγονός ότι αν δεν είμαστε phisically fit αλλά περάσουμε τις εξετάσεις, να μην μπορούμε να διοριστούμε.
Εξάλλου στην σελ.11562 κάτω από το ΠΡΟΣΟΧΗ, αναφέρεται ΞΑΝΑ η υποχρέωση προσκόμισής του κατά το διορισμό. Επομένως δεν είναι κώλυμα συμμετοχής του υποψηφίου, αλλά προσόν διορισμού.
Μην σας ξενίζουν τέτοια στοιχεία, είναι μια προκύρηξη δημοσίου και με προσεκτικό διάβασμα δεν υπάρχει περιθώριο παρερμηνείας. Μεγάλη προσοχή όμως στην υποβολή των δικαιολογητικών.
Καλή τύχη σε όλους μας.

Τέλος στις όποιες διχογνωμίες σχετικά με το πιστοποιητικό υγείας τύπου Γ' έθεσε το ίδιο το ΑΣΕΠ γραπτώς.
Πρώτα συμμετέχουμε στο διαγωνισμό και κατόπιν αν έχουμε επιτύχει μεριμνούμε για την απόκτηση του.

Το ΑΣΕΠ για μια ακόμα φορά στάθηκε στο ύψος του και έλυσε το όποιο πρόβλημα εν τη γεννέση του!
Καλές γιορτές και καλές αιτήσεις σε όλους τους φίλους/ες!!!

Για να καταλαβετε ποσο στημενος και φωτογραφικος ειναι ο διαγωνισμος, δεν γινονται δεκτοι οι Ελεγκτες Αεραμυνας απο την Πολεμικη Αεροπορια. Προφανως διοτι δεν ειναι σχετικοι με το αντικειμενο...
Οποτε, καταλαβαινετε τι εχει να γινει με την αγγλικη ορθοφωνια-συνεντευξη.

SCanavos":o82lsw2k said:
Για να καταλαβετε ποσο στημενος και φωτογραφικος ειναι ο διαγωνισμος, δεν γινονται δεκτοι οι Ελεγκτες Αεράμυνας απο την Πολεμικη Αεροπορια.

Εγώ πάλι νομίζω ότι φωτογραφικός θα ήταν ο διαγωνισμός, αν γινόταν εξαίρεση και γίνονταν δεκτοί οι Ελεγκτές Αεράμυνας.

Εφόσον -καλώς ή κακώς- το ελάχιστο επίπεδο μόρφωσης είναι πτυχίο ανώτατης σχολής (δηλ. ΑΕΙ), οι Ελεγκτές Αεράμυνας δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί αφού είναι απόφοιτοι ανώτερης σχολής (ΣΤΥΑ).

Μα ίσα ίσα αν οι ελεγκτές της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν έστω ένα πτυχίο, έστω ανοιχτού πανεπιστημίου, έχουν μεγάλο προβάδισμα έναντι των υπολοίπων μας σε σχέση με την πρόσθετη εμπειρία στο αντικείμενο, άρα παραπάνω μόρια.

Παιδια μην τα μπερδευετε τα πραγματα και ακομα περισσοτερο αυτους που θα δωσουν εξετασεις στο συγκεκριμενο διαγωνισμο.
Η ορθοφωνια γινεται μεσω μικροφωνου και δεν εχεις αμεση επαφη με τους εξεταστες. Ενας απο αυτους ειναι σχετικος με ορθοφωνια (αποφοιτος δραματικης κτ.). Η εξεταση γινεται αφου εχεις περασεις ως διοριστεος τις εξετασεις. Μπορεις να κοπεις μονο αν εχεις προβλημα στην ομιλια, για ευνοητους λογους. Οπως και να ναι δεν δινει βαθμους η ορθοφωνια, ειναι απλα επιτυχης ή οχι. Δε σε ρωτανε ετσι και αλλιως κατι. Διαβαζεις ενα κειμενο στα αγγλικα και στα ελληνικα. (συνομιλια ΕΕΚ - πιλοτου).
Οι ελεγκτες αεραμυνας τωρα μπορει να ειναι και αποφοιτοι της Ικαρων αρα αξιωματικοι αρα αποφοιτοι ΑΕΙ. Αν λοιπον εχουν κανει πεντατετια, εχουν proficiency και τα υπολοιπα προσοντα, γιατι να μην μπορουν να δωσουν. Ετσι και αλλιως η πολιτικη επιστρατευση εχει ληξει εδω και χρονια οποτε δεν θα εχουν προβλημα αποστρατευσης. Αν αλλιως γραφει η προκυρηξη που εγω δεν ειδα, κακως.
Πληροφοριακα παντως οι περισσοτεροι ελεγκτες αεραμυνας (βλ. ρανταρ κ.α.) μπορει να τελειωσουν την θητεια τους χωρις να εχουν μιλησει καν σε πολιτικο αεροπλανο ή να μην εχουν παρει καν πτυχιο ΕΕΚ που το δινει μονο η ΥΠΑ. Και τελος παντων αλλο πραγμα ελεγχος αεραμυνας και αλλο πραγμα ελεγχος εναεριας κυκλοφοριας. ;)

Γνωριζει κανεις ποτε περιπου θα γινουν οι εξετασεις κ ποσες μερες διαρκουν. Γινονται σε καθημερινη ή σαββατοκυριακο?
Επισης στο 1ο τεστ θα εχει περιληψη κειμενου ή μονο ερωτησεις?

Αγαπητε LGIR27 φαινεσαι να γνωριζεις εκ των εσω την κατασταση. ειμαι καινουρια στο forum και σκεφτομαι να παρω μερος στις εξετάσεις . Γνωριζεις καποιο ατομο ελεγκτη ή εκπαιδευτή που να μπορει να με βοηθησει στην προετοιμασιά?εναντι αμοιβης φυσικα. μενω Αθηνα. αν υπαρχει καποιος που να γνωριζει κατι σχετικο ας με ενημερωσει, please!!!!

gregarsko":25pf9kwc said:
Γνωριζει κανεις ποτε περιπου θα γινουν οι εξετασεις κ ποσες μερες διαρκουν. Γινονται σε καθημερινη ή σαββατοκυριακο?
Επισης στο 1ο τεστ θα εχει περιληψη κειμενου ή μονο ερωτησεις?

συνηθως οι εξετασεις του ΑΣΕΠ γινονται σαβ/κο. Ετσι τουλαχιστον εγινε με τους οικονομολογους και τους εκπαιδευτικους. εχω ακουσει οτι θα γινουν γυρω στο Φεβρουαριο αλλα τιοτα σιγουρο. Οσο για τη φυση των θεματων...οτι ξερεις, ξερω...ελπιζω να βοηθησα.

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να προετοιμαστεί κανείς για το τεστ αυτό,efi_eleni, αν έχεις δει περίπου τα θέματα είναι αρκετά δύσκολο να μάθεις ή να καλυτερεύσεις την αντίληψή σου και την οξυδέρκειά σου...
Κάνε ότι κάνουν οι περισσότεροι, άκου σε live streaming τις οδηγίες από πύργους, διάβασε κανα χάρτη ελλάδας ευρώπης, κάνε κανένα τεστ iq... από όσο έχω καταλάβει ή το έχεις και περνάς, ή δεν το έχεις και κάνεις άλλο επάγγελμα.

efi_eleni":iq2lliuy said:
Αγαπητε LGIR27 φαινεσαι να γνωριζεις εκ των εσω την κατασταση. ειμαι καινουρια στο forum και σκεφτομαι να παρω μερος στις εξετάσεις . Γνωριζεις καποιο ατομο ελεγκτη ή εκπαιδευτή που να μπορει να με βοηθησει στην προετοιμασιά?εναντι αμοιβης φυσικα. μενω Αθηνα. αν υπαρχει καποιος που να γνωριζει κατι σχετικο ας με ενημερωσει, please!!!!

Δεν μπορώ να απαντήσω άμεσα στην ερώτηση σου, αλλα καθώς εξαιρούμαι του διαγωνισμού λόγω ηλικίας ('77άρης) θεωρώ σκόπιμο να μοιραστώ κάποιο υλικό που μάζευα όσο περίμενα να βγει η προκήρυξη. Δεν έχω ιδέα αν θα φανεί χρήσιμο, αλλα πριν τα διαγράψω, είπα να τα μοιραστώ.
Τα attached files είναι οι πρωτεύουσες την Ευρώπης ταξινομημένες ως προς γεωγραφικό πλάτος/μήκος N->S και W->E (εντάξει, είναι και 1-2 εκτος EU)
EU_Capitals_sorted_by_Latitudes_NorthmostToSouthmost.txt
EU_Capitals_sorted_by_Longitudes_WestmostToEastmost.txt

Ομοίως και οι πρωτεύουσες των νομών της χώρας:
GR_ALL_Capitals_final_printout.xls

Έχω και ένα ATC exam book σε ηλεκτρονική μορφή. Είναι συμπαθητικό, όμως είναι για τις εξετάσεις σε US ή Canada νομίζω. Αν κάποιος ενδιαφέρεται, ευχαρίστως να το μοιραστώ, εκτός forum με p.m.

Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες.