Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Καλημέρα σας! Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε το 2012 διάβασα οτι για να συμμετάσχει κανείς στο διαγωνισμό για τους ελεγκτές πρέπει να έχει πτυχίο ανώτερης ή ανωτάτης σχολής θετικών επιστημών! Στο προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δεν ίσχυσε κάτι τέτοιο όμως. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τα κριτήρια τώρα;;

Κάτσε να βγει (αν και όταν βγει) η προκήρυξη και βλέπουμε. Αν θες τη γνώμη μου πάντως το σημαντικότερο προσόν που θα έπρεπε να αναγνωρίζεται είναι η προϋπηρεσία ως σερβιτόρος σε μεζεδοπωλείο.

Κοίτα διάβασα σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε χθές το βράδυ οτι αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα βγεί η προκύρηξη. Τώρα τι θα γίνει άλλο και αυτό...Σε ότι αφορά την προϋπηρεσία....ουτε θέση για σερβιτόρους δεν βρίσκεις πλεον....άρα πάπαλα και η προϋπηρεσία..

Καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο νεότερο σχετική με τη προκήρυξη για τις 70 θέσεις για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έχει δημοσιευθεί κάποια προκήρυξη;

Ευχαριστώ.

Re:

seven4seven":f9ga66fo said:
Καλά τα λές (κ εγώ απο 2ο χέρι τα ξέρω,βέβαια) και το βρίσκω τουλάχιστον ρατσιστικό το να ζητούν πτυχίο ΑΕΙ για τους ελεγκτές. Τί να πούμε κι εμείς οι κατώτεροι κακομοίρηδες οι ΤΕΙτζήδες... Ούτε στον ήλιο μοίρα. Πίστα κ πολύ μας πέφτει.

εχω δεκατα και με αυτα που ακουω θα πιασει threeniner (39) ο πυρετος μου...

θα συμφωνισω με το φιλο ΤΕΙτζη... δηλαδη τι σημαινει οτι καποιος εχει βγαλει ΑΕΙ..? νομιζω ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα... δηλαδη εχει περισσοτερα ατου η γνωσεις ενας δασκαλος η νηπιαγωγος απο εναν μηχανολογο του ΤΕΙ..? ειναι πιο ικανος επειδη για 3 χρονια της ζωης του δεν εβγαινε απ το σπιτι και διαβαζε σα φυτουλας ολο το λυκειο ?? ελεος! καποιος θα πρεπει να αλλαξει αυτα τα στανταρτς... και να σας πω το περιεργο της υποθεσης? μια φιλη μου ειχε δωσει για ελεγχτης , πολυ ικανο ατομο πιστεψτε με , περασε τα τεστ δεξιοτητων , εγινε επιτυχουσα και εχασε τη θεση της επειδη ενας αλλος εχει 2 παιδια!!!!! δηλαδη το να εχει καποιος 2 παιδια τον κανει πιο ικανο???????

Την πρωτη φορα δε μας τα ειπες καλα αλλα με τη δευτερολογια σου δεν μπορω παρα να συμφωνησω. Κατω οι φυτουλες!

Ειναι η καταντια αυτης της χωρας που μας οδηγησε εδω που βρισκομαστε... Το παν για να πεις οτι κατι αξιζεις ειναι ενα χαρτι απο ΑΕΙ, κατα τ αλλα αχρηστο. Και ολα αυτα εμεις τα συντηρουμε. Ειτε προκειται για τα κολεγια που ζητανε αναγνωριση, ειτε για εξισωση ΑΕΙ-ΤΕΙ, εγινε επανασταση σ αυτη τη χωρα... Σε αναγκαζουν να κανεις κατι που δεν εχει καμια απολυτως αξια μονο και μονο για να πληρεις προυποθεσεις για προσληψη στο δημοσιο

Ο ορισμος της καταντιας...χαρτι ΑΕΙ να ναι κι οτι να ναι!! Μια υπογραφη ειναι εδω και 100 χρονια ολη τους η ζωη. Μια υπογραφη διχως υποβαθρο πολλες φορες. Φιλος μου απο Δημοκριτειο Ηλεκτρολογος μηχανικος 45 ετων (βαθμος πτυχιου 8,5 σε 6 χρονια), οταν καηκε ασφαλεια στον πινακα του σπιτιου του φωναξε ηλεκτρολογο...και μια μερα που ηθελε να κρεμασει στον τοιχο εναν πινακα..εκανε τρυπα με το τρυπανι και μετα.....πηγε να βιδωσει τη βιδα στον τοιχο χωρις ουπα!!!!!! Ναι αυτα και απειρα ακομα που μου εχουν συμβει. Ειμαι πτυχιουχος ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ και ειμαι υπερηφανος που ειχα διπλα μου καθηγητες που ειναι απο τους μεγαλυτερους επιστημονες στην Ελλαδα και στον κοσμο. Ολη αυτη η ιστορια με τα λογοπαιγνια (ΑΕΙ - ΤΕΙ) εχει φθασει πλεον στο τελος της και ηρθε η ωρα καποια πραγματα να μπουνε στη θεση τους!! Ανθρωποι που ακομα λενε οτι ειναι ανωτατοι λογω ΑΕΙ, να πανε στον πλησιεστερο ψυχιατρο που θα βρουνε και ας πανε να πιασουν κανενα κατσαβιδι στα βελουδινα χερακια τους και μετα να μιλησουν!!! Καποιοι εχουν παρει πτυχιο απο ΕΜΠ και δεν περασαν ουτε απο εξω απτο εργαστηριο!! Δυστυχως ζουμε σε μια απο τις χειροτερες χωρες του κοσμου και στην χειροτερη της ευρωπης. Τωρα ομως που αρχιζει να πεφτει ο πελεκης βαρυς στα ποπουδακια των πολιτικαντηδων και των δηθεν μηχανικων, θα κοπει το αερακι στα πανια τους. Οποιος εχει τα προσοντα και λατρευει τα αεροπλανα ας συμμετασχει στο διαγωνισμο. Ολα τα αλλα ειναι περιττα.

Αpostolos air":16sz91a5 said:
Ειμαι πτυχιουχος ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ και ειμαι υπερηφανος που ειχα διπλα μου καθηγητες που ειναι απο τους μεγαλυτερους επιστημονες στην Ελλαδα και στον κοσμο.
Εντάξει, καλό είναι το Τ.Ε.Ι. Πειραιά, έχει υψηλό επίπεδο εισακτέων και ένα ποσοστό των αποφοίτων είναι αρκετά καλοί επαγγελματίες, αλλά κόψε κάτι για τους "μεγαλύτερους επιστήμονες του κόσμου". Τι να πούν στο M.I.T. και στο Cambridge...

Για τα υπόλοιπα περί μηχανικών ΑΕΙ εναντίον μηχανικών ΤΕΙ, όντως υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις και έχω και εγώ ανάλογα φαιδρά παραδείγματα. Δεν νομίζω όμως ότι το airliners.gr είναι ο κατάλληλος χώρος, υπάρχει και το michanikos.gr όπου μπορεις να συζητήσεις τέτοια θέματα διεξοδικά.

Ναι δικιο εχεις φιλε, εδω δεν ειναι χωρος τωρα να αναπτυξουμε το θεμα αυτο αλλα τρελαινομαι οταν ακομη και τωρα κανουν αυτον τον γελοιο διαχωρισμο. Υπαρχουν και στο Cambridge και MIT μεγαλα και σπουδαια μυαλα αλλα υπαρχουν και στο ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ οπως υπαρχουν και σε αλλα ανωτατα ιδρυματα.Ας μη κοιταμε λοιπον τις ταμπελιτσες και ας ανοιξει λιγο το μυαλο ορισμενων που απο τη πολυ καραμελα σαπισαν τα δοντια τους και καπου εχασαν τα λογια τους..!