E-checkin και από την Ολυμπιακή

• Thread starter Thread starter ariadgr
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Προσπαθώ να κάνω e-check in για αύριο (δηλαδή περίπου 15 ώρες πριν) με την 165 από Αθήνα για Θεσ/νίκη.
Δυστυχώς η πτήση αυτή δεν είναι διαθέσιμη για ηλεκτρονικό check in.

Και ρωτώ:
Είναι δυνατόν να μην ισχύει το e-check in σε πτήση Αθήνας-Θεσσαλονίκης; Δηλαδή σε ποιές πτήσεις ισχύει τελικά; :wall:

(Update κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας:
Η δικαιολογία από τις ΟΑ ήταν ότι, επειδή η πτήση συνεχίζει για Φραγκφούρτη (άρα εξωτερικό), δεν προσφέρεται για e-check in.... :wall:)

Η ΟΑ έκανε αλλαγες!!
Πλέον το νέο e-check in είναι online!
http://www.olympicairlines.com
Είναι διαθέσιμο και και εσωτερικό και για εξωτερικό αλλά μόνο αν πετάς από Ελλάδα!
Επίσης απευθύνεται και για επιβάτες με αποσκευές και για επιβάτες χωρίς αποσκευές!
Επίσης στα αεροδρόμια: Αθήνα Θεσσαλονίκη Ηράκλειο Κω Λήμνο Ρόδο Χανιά Αλεξανδρούπολη Κέρκυρα και Σάμο θα υπάρχουν Web Check in Counter για τους επιβάτες που έχουν να παραδώσουν αποσκευές
και τέλος μία αλλαγή, το e-check in είναι διαθέσιμο τώρα από 24 ώρες έως και 90 λεπτά πριν την πτήση!
(Ωραία θα το δοκιμάσω λοιπόν την επόμενη Τετάρτη)

ΜΠΡΑΒΟ ΟΑ!

E-checkin που το ονομάζει web checkin.Σύντομα ανεβαίνει και η εφαρμογή Manage my booking που θα επιτρέπει (σταδιακά) στον πελάτη να κάνει αλλαγές στην κράτησή του και ακόμα και επιστροφές (refund του εισιτηρίου του). Και συνεχίζει ακάθεκτα για το B2B με γραφεία ταξιδίων και μεγάλες επιχειρήσεις.
Εστω και αργά θα κάνει την διαφορά η ΟΑ

Σήμερα έκανα για πρώτη φορά e-check in με το νέο σύστημα!! Είναι αρκετά γρήγορο και στο τέλος σου εκτυπώνει δύο έγγραφα ένα για εσένα και ένα για τον υπάληλο στην έξοδο!!( Να μην ταξιδεύουμε με ένα σκιζέμενο χαρτάκι!)
Το μόνο που έχω να σημεώσω είναι πως στο 3 βήμα σου πετάει μία θέση της αρεσκείας του βέβαια αν θέλεις την αλλάζεις αλλά κατά τα άλλα ΟΚ!!
Κατά τα άλλα πολύ καλό! Μπράβο ΟΑ!!

Σήμερα χρησιμοποίησα το σύστημα και για τον εαυτό μου λοιπόν!!
Πολύ γρήγορα! Και στο αεροδρόμιο πήγα στο ειδικό counter να παραδώσω την αποσκευή μου! Πολύ γρήγορα...

Έχει ειδικό counter που όταν έχεις κάνει τσεκ ιν απο το ιντερνετ μπορείς να πασ να παραδώσεις τις αποσκευέςσ σου!
Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη Ηράκλειο Κω Σάμο Αλεξανδρούπολη...
Εγώ εχθές δεν έβρσκα κάποιο counter με την ένδειξη WEB CHECK IN αλλά είδα ένα που έραφε no bags και δεν είχε κανένα και ένα δίπλα που είχε το λογότυπο του Johny Walker και δεν είχε κόσμο οπότε πήγα εκεί και η κοπέλα μου είοπε πως ξέχασαν να το βάλουν..τεσπα

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εάν το γνωρίζει κανείς.

Για να γίνει απόδοση εξόδων ταξιδιού χρειάζεται το τιμολόγιο για το εισητήριο και το boarding pass. Όλα οκ, αλλά τους πήγα το εκτυπωμένο boarding pass απο το web checkin και μου λένε ότι δεν το αναγνωρίζουν και ότι θα πρέπει να έχω το κλασσικό που δίνουν απο το checkin counter.

Γνωρίζει κανείς τίποτα για την εγκυρότητα και την "ισότιτα" της εκτύπωσης του web checkin με αυτή του κλασσικού αποκόμματος;

Αυτό οφείλεται στην ασχετοσύνη του υπαλλήλου, πόσο μάλλον τώρα που ορισμένες εταιρείες στέλνουν ηλεκτρονική κάρτα επιβίβασης με MMS.

Αν δεν μπορεί να το δεχτεί αυτό, τότε θα πρέπει να ζητήσεις το e-ticket record του εισιτηρίου σου από την αεροπορική εταιρεία που όντως αποδεικνύει ότι επιβιβάστηκες και πέταξες (status indicator FLWN ή USED). Εγώ μπορώ κάλλιστα να αμφισβητήσω μία κάρτα επιβίβασης είτε από γκισέ, είτε από ηλεκτρονικό τσεκ-ιν, γιατί πολύ απλά, δεν αποδεικνύει ότι επιβιβάστηκα στην πτήση, αλλά μόνο ότι έκανα τσεκ ιν. Δεν μπορώ να αμφισβητήσω ένα ETKT record, το οποίο αποδεικνύει όχι μόνο το ότι επιβιβάστηκα αλλά και το αν η πτήση μου αναχώρησε, βρίσκεται στον αέρα ή έφτασε στον προορισμό της.

Αν και αυτό δε γίνεται δεκτό, τότε έχεις μπλέξει με ανθρώπους που δεν κατανοούν ότι κάποια πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο.

Δυστυχώς... Ελληνικό Δημόσιο...

Αυτό το e-ticket record πώς μπορώ να το πάρω απο την κάθε εταιρία; Εννοώ, είναι υποχρεωμένη η εταιρία να μου το δώσει εφόσον το ζητήσω;

Αλλά και πάλι, τρελή γραφειοκρατία.... και τρελός χρόνος χαμένος...