E-checkin και από την Ολυμπιακή

• Thread starter Thread starter ariadgr
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μήπως γνωρίζει κάποιος αν και πώς μπορώ να (ξανα)βρω από την ΟΑ κάποιο boarding pass που έχω χάσει?
Συγκεκριμένα:
Ταξίδεψα για επαγγελματικούς λόγους ATH-SKG στις 15/10 με ηλεκτρονικό εισητήριο και είχα κάνει e-check in. Απλά στο LGAV μου αντάλλαξαν το εκτυπωμένο Α4 χαρτί με κανονικό boarding pass.

Για να κάνω απόδοση εξόδων ταξιδιού πρέπει να έχω τα εξής:
α) απόδειξη είσπραξης από το πρακτορείο το οποίο εξέδωσε το εισητήριο
και
β) boarding pass (διότι η απόδειξη είσπραξης μπορεί να αναγράφει οποιεσδήποτε ημερομηνίες, άρα χρειάζεται το boarding pass για να φανεί ότι ταξίδεψα).

Δυστυχώς πέταξα το "μαγικό χαρτάκι" και αν δε βρω λύση θα αναγκαστώ να πληρώσω 267,39 ευρώ από την τσέπη μου :cry: .

fotis":36o2f6kh said:
Μήπως γνωρίζει κάποιος αν και πώς μπορώ να (ξανα)βρω από την ΟΑ κάποιο boarding pass που έχω χάσει?

Στείλε e-mail στο telsales @ olympic-airways.gr εξηγώντας την κατάσταση, αναφέροντας ότι έκανες e-checkin και ζήτα να σου στείλουν e-mail ή FAX που να επιβεβαιώνει ότι πράγματι ταξίδεψες τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Να σου ξανατυπώσουν boarding pass το βρίσκω απίθανο.

Edited: Μην κάνετε full quote, αλλά παραθέστε το σημείο στο οποίο απαντάτε.

web check in

Δεν ξέρω αν έχει ξανασχολιαστεί στο forum αλλά στο Site της Ολυμπιακής στο δελτίο τύπου σχετικά με το E-ticket αναφέρει

''Σύντομα προβλέπεται να προστεθούν και νέες υπηρεσίες, όπως ο ηλεκτρονικός έλεγχος εισιτηρίων μέσω του Διαδικτύου (web check in) και η ηλεκτρονική διαχείριση από τον πελάτη των στοιχείων της κράτησης του.''

Αυτό το σύστημα ξέρουμε πότε θα είναι σε λειτουργεία?

Μόλις έκανα e-check in για αύριο (ΟΑ534) και δεν εκτύπωσα την κάρτα επιβίβασης. Παίρνω στο 210.9666666 αλλά με έχουν (πάρα πολύ ώρα) στην αναμονή.
Γνωρίζει κάποιος αν θα έχω πρόβλημα στο check in;

Και γιατί δεν την εκτυπώνεις; Στο faq στην σελίδα των ΟΑ λέει ότι "Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Επανέκδοση στο πεδίο ενέργεια και το σύστημα θα σας εκδώσει ένα αντίγραφο της ηλεκτρονική σας κάρτας επιβίβασης."

Τόσο απλό ήταν...
Ευχαριστώ master :great:

Re: E-Ticket OA

Δυστυχως, ακόμα δεν γινεται e-check in με το ηλ.εισιτήριο των Ο.Α. στις πτήσεις εξωτερικού..ξέρεις κ΄ναεις αν μπορεί να κάνει τηλ.κράτηση της θέσης όπως με την αιγαίου;αν και πολύ αμφιβάλλω

Τα χαμηλότερα booking classes (X, E, B, U, Q, K) δεν επιτρέπουν προκράτηση θέσης, τουλάχιστον μέσω του συστήματος κρατήσεων. Τα υψηλότερα (N, L, M, Y, J, C) το επιτρέπουν.

Σε χθεσινό Δελτίο Τύπου με περιεχόμενο την ανανεωμένη σελιδα http://www.olympicairlines.com η εταιρία γράφει:

"Επιπλέον, το ηλεκτρονικό check-in δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες των πτήσεων εσωτερικού που έχουν μόνο χειραποσκευές να αποφύγουν τις ουρές στο αεροδρόμιο αλλά και να επιλέξουν την θέση που προτιμούν να καθίσουν στο αεροσκάφος.

Σύντομα, η ίδια υπηρεσία θα επεκταθεί σε όλους σχεδόν τους επιβάτες των Ολυμπιακών Αερογραμμών, εσωτερικού και εξωτερικού, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι αποσκευές."

Αναμένουμε λοιπόν ;)