Re: Νέα Δρομολόγια Aegean
Το θέμα είναι οι συχνότητες. Π.χ. για Βρυξέλλες με Α3 έχεις καθημερινά 2 πτήσεις μέσω Αθήνας, 2 μέσω Μονάχου, και 1 μέσω Φραγκφούρτη. Η FR ούτε καν καθημερινά δεν πετάει, και μάλιστα για Charleroi (δηλ. το χρόνο που κερδίζεις από την απευθείας πτήση, το χάνεις μετά για την μεταφορά από/προς εκεί). Ενώ η SN έχω την εντύπωση ότι την έχει κυρίως για τους βελγικούς tour operators, και επομένως πουλάει λίγες μόνο θέσεις (και αυτές σχετικά ακριβές). Ούτως ή αλλιώς, και τα ωράρια δεν είναι ιδιαίτερα καλά αν πας εκεί για δουλειά, εάν πρέπει να είμαι Βρυξέλλες Δευτέρα πρωί προτιμάω να φύγω με την OS Κυριακή το απόγευμα από με την SN το πρωί.
Και απ΄αυτή την άποψη η πολιτική της Α3, δηλ. να συγκεντρωθεί στον κόμβο της στην Αθήνα με τακτικά δρομολόγια, συν εποχικά τουριστικούς προορισμούς, μάλλον δεν είναι τόσο κακή. Αν και συμφωνώ ότι στα εποχικά τουριστικά θα μπορούσε να βάλει και κάποια δρομολόγια από Θεσσαλονίκη, όχι μόνο Αθήνα και νησιά…
Αυτό που μου λείπει όμως περισσότερο είναι συνδέσεις από Θεσσαλονίκη για άλλες πόλεις στα Βαλκάνια. Εκεί είναι ανοησία να πετάς π.χ. για Σόφια μέσω Αθήνας ή ακόμα και Βιέννης, και πραγματικά νομίζω ότι θα μπορούσε να βάλει μια πτήση, έστω κι ένα Dash