Διαμαρτυρίες περιοίκων για θόρυβο στο LGAV

Ευγε Ovelix :great:
νομιζω οτι αυτη η κουβεντα ειναι ολο το "ζουμι" του topic. Βλεπεις τωρα που τα τσεπωσανε τα ευρά ζεστα-ζεστα, τωρα διαμαρτυρονται και για το θορυβο.
Δωστε στον ΑΙΑ τα φραγκα να φτιαξει εναν 15/33 να ενοχλει αλλους :D

Το θέμα είναι ότι ακόμη κι αν όντως παραβιάζονται οι κανόνες σε κάποιο βαθμό (ΑΝ λέμε, κάτι που μπορεί να ελεγχθεί κατά πόσο γίνεται ή όχι), το συγκεκριμένο άρθρο δεν μπορεί να πείσει κανέναν άνθρωπο που ασχολείται σοβαρά με την αεροπορία (ερασιτεχνικά ή πόσο μάλλον επαγγελματικά) ότι η όλη υπόθεση είναι σοβαρή. ΟΚ, να το δεχθώ ότι ενοχλούνται (δικαίωμά τους είναι να κοιμούνται ήσυχοι, ανεξάρτητα από την αξία του οικοπέδου τους), αλλά αν αποδειχθεί ότι όλα τηρούνται κατά γράμμα, τότε με αυτό το άρθρο το μόνο που θα πετύχουν είναι να μην τους ξαναπάρει κανείς στα σοβαρά, ακόμη κι αν στο μέλλον σε κάποια περίπτωση έχουν δίκιο. Αυτό δεν είναι άρθρο σοβαρής εφημερίδας, το ρεζίλεμα της δημοσιογραφίας είναι... Και βέβαια, ένα μερίδιο της ευθύνης γι'αυτό βαρύνει και τους κατοίκους που δήλωσαν τα όσα δήλωσαν...

GP707":28l6h4eq said:
Ρε παιδια, και στην Σαχαρα να γινει το αεροδρομιο θα κανουν παραπονα οι Βεδουινοι. Παντα ολο και καποιος θα ενοχλειται απο το θορυβο. Εγω προσωπικα θα προτιμουσα να ακουω κανενα 707, καμμια τζαμπουκλα, κανενα Tristar (γνωστο και ως νταλικα λογω του θορυβου), παρα να ακουω το :5:σκυλο του διπλανου που γαβγιζει ολη τη μερα. Αλλα εμενα δε μου πηρανε συνεντευξη για το θορυβο!!! :evil:

Και εγώ μαζί σου είμαι
SV8FMZ

opoioi (apo sas) einai eksw apo ton xoro, polla tragoudia lene, 747.....

i Loutsa exei merokamatiarides, kai ouxi kamenous spotter.

kai osoi apo esas lete oti i Loutsa pire aksia 100% panw, apla anaparagete tis idies parormiseis tyxarpastwn dimosiografiskwn, idiou styl me ta aeroporika maragitaria twn arthrwn tous.
Opws itan prwta einai kai twra i Loutsa, alles perioxes kontines piran ta panw tous...

OveLix, den milame gia finals prosgeiwsis, alla gia apogeiwsi

OveLix":hpiaa0u8 said:
Τουτέστιν η Λούτσα είναι η νέα Γλυφάδα. :D

BWAAAAAAHAHAHAHAHAAAAAAA.......

na sai kala re palikari, eythimisame pali........ :rolleyes:

POIOI TSOPANARAIOI?????
POIES MEZONETES?????
POIOI NEOPLOUTOI?????

gia na sovareyomaste ligo....

kai en telei, ola mporw na ta apodextw, alla to na amfisviteite tin kateythinsi twn aeroplanwn meta tin apogeiwsi, to vriskw APARADEKTO, afou oloi ligo poly exoume petaksei apo ton venizelo kai kseroume oti amesws meta tin apogeiwsi apo ton 03R kateythinontai anatolika panw apo tin artemida, kai stin synexeia diagrafontas imikyklio pros ta aristera synexizoun dytika....

min eimaste toso eaytoulides, na vlepoume tis tzampoukles mas kai i zwi einai wraia...
yparxoun kai synanthrwpoi mas paradipla, twn opoiwn to epipedo eyimerias ypovivazetai

(symfwna me diethneis ereynes oi perioxes dipla se aerodromia diathetoun anavathmismeni emporiki kinisi kai ypovathmismeni poiotita zwis - san i monimi katoikia sou na einai to village park, as poume)

kai den einai malakes oi katoikoi gyrw apo to Heathrow pou zitoun ta malliokefala tous se apozimiwseis....

...kai htan anagi na kaneis 3 post???

Nai,oloi exoume apogeiw8ei apo ton 03L. Egw proswpika den 8ymamai na perasa 50m panw apo kammia taratsa. Mi ginesai idios me tis 8eies toy ar8rou-de sou aksizei!

PS:M$£%KIA na lene tragoudia eksw apo to xoro e? Kakofainetai e? (vlepe topic "Kleise OA kleise"...

apantisi sto PS: asxeto..... to idio mia etairia pou tin apomyzoun, to idio mia kwmopoli, pou proypirxe tou aerodromiou??? min mpekoume ta swvraka me tis gravates. esy mpikes mesa enw parepaie, egw zousa stin loutsa otan oli itan ampelia....
i etairia einai emporio, i kwmopoli einai koinwnia...

https://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=316 me elaxisto zoom

Χαλαρώστε κύριοι. Ούτε bold είναι αναγκαία ούτε μηνύματα το ένα πίσω απ΄ τ΄ άλλο ούτε οι "κακές" λέξεις τις καθημερινότητας.

Ακόμη και τα emoticons άρχισαν να φοβούνται και αναζητούν απεγνωσμένα την έξοδο κινδύνου --> :hello?:

Λοιπόν....

Πριν αρχίσω να λέω τα δικά μου, να σημειώσω πως έχω εξοχικό στο ζούμπερι στη Νέα Μάκρη, και συνεπώς τα αεροπλάνα περνάνε πολλές φορές κατά τις απογειώσεις από επάνω μας, αν και είναι συνήθως πολύ ψηλά (~3500 ft αν θυμάμαι καλά)

Ας σχολιάσω πρώτα μερικά καλά του άρθρου:

Πράγματι, στις 12 Aυγούστου, παραμονή της έναρξης των Oλυμπιακών Aγώνων, αεροπλάνο της IraAir, που μόλις είχε απογειωθεί και πετούσε πάνω από την Aρτέμιδα, άρχισε να ξερνά φωτιά και να συγκλονίζεται από εκρήξεις. Tο αεροσκάφος υποχρεώθηκε σε άμεση προσγείωση. Σύμφωνα με πληροφορίες του δήμου Aρτέμιδος, αποφεύχθηκε η πτώση του επειδή ήταν σχεδόν άδειο. Λόγω των Aγώνων, το γεγονός κρατήθηκε κρυφό…

Ναι, και μετά ήρθε ένα UFO και απήγαγε τους επιβάτες και το πλήρωμα, αλλά μετά το διέγραψε από τη μνήμη τους, και η κυβέρνηση κάλυψε το γεγονός. Διαβάστε αυτό το εξαιρετικό βιβλίο "Διεθνείς Συνομωσίες" μόνο με 25 ευρώ σπίτι σας

Tην Tρίτη το μεσημέρι, σύμφωνα με τον κ. Aποστολάκη, ένα τεράστιο τετρακινητήριο αεροσκάφος 370 τόννων της Oλυμπιακής πέρασε ξυστά πάνω από τα σπίτια. «Σερνόταν, σκεπάζοντας τον ουρανό».

Η ολυμπιακή έχει Α345 ή Α346 και δεν το ξέραμε!!! Αυτό να το βλέπουν οι κακοπροαίρετοι σπότερς που λένε ότι δεν έχει αεροπλάνα το ελ... Το δε "σκέπαζε τον ουρανό" μάλλον ήταν λόγω του UFO που έλεγα πριν... Μου θυμίζει την περιγραφή που είχε γίνει ετους Σπαρτιάτες πριν τη μάχη των Θερμοπυλών με τα βέλη των Περσών

το αεροπλάνο ανεβαίνει στα 4.000 πόδια ύψος, διασχίζοντας 12 μίλια και τότε κάνει στροφή δεξιά, πιάνει Kάρυστο και συνεχίζει.

... και έτσι έρχεται κοντά στις κορυφές του όρους Όχη (~4200 ft) έτσι ώστε σε περίπτωση που γίνει κάτι στραβό και δεν πάρει αρκετό ύψος, να τσακιστεί πάνω του... Χμμμ ενδιαφέρον... Άσε δε που τότε δε θα περνάνε πάνω από τη Μάκρη και θα ξενερώσω τη ζωή μου

Να σχολιάσω τώρα και τα δικά σας:

Αντί να χαίρονται που τα οικόπεδα των τσοπαναραίων πήραν 100 φορές πάνω σε αξία από τότε που έγινε το ΑΙΑ και ο τόπος γέμισε μεζονετες και νεόπλουτους ντόπιους, διαμαρτύρονται για τον θόρυβο.

Πες το χρυσόστομε!!! Σε όλη την ανατολική Αττική τα οικόπεδα/ακίνητα πήραν διπλάσια αξία!!! Το γνωρίζω από πρώτο χέρι :cool: Και ναι, όλες οι περιοχές γεμίζουν από νεόπλουτους ντόπιους, και επιπλέον, τσομπαναραίους θα βρείτε κάμποσους, αν περάσετε από Σπάτα/Λούτσα (προς Νεάπολη μεριά). Α, και αρκετούς κάγκουρες με τα παπιά χωρίς εξάτμιση, όπως πρότεινε ότι κάνουν οι πιλότοι κάποιος συν-φορουμίτης

Τέλος, σε Γλυφάδα/Νότια μεριά τα ακίνητα δεν πήρανε τόσο πάνω όσο περιμένανε από τότε που έφυγε το αεροδρόμιο.... Βλέπετε, το ότι μερικές χιλιάδες άνθρωποι που αυτό απασχολούσε πήγαν να ζήσουν ανατολικά, αύξησε την προσφορά.

Α, και κάτι άλλο: το αεροδρόμιο το σχεδιάζανε για εκεί από το 1978 αν δε με απατά η μνήμη μου, και αν οι κύριοι που έμεναν τότε στη Λούτσα πίστευαν ότι θα χαλιόνταν, είχαν στη διάθεσή τους 23 χρονάκια (όχι και λίγα, εεεεε??) να την κάνουν από εκεί. Μιλάνε λες και ένα πρωί ξυπνήσαν και είδαν τα αεροπλάνα να περνάνε κοντά.