Δρομολόγια Olympic Air

• Thread starter Thread starter mastrojohn
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Από ότι φαίνεται εκτός της Γερμανίας, μένει έξω από το καινούργιο πρόγραμμα δρομολογίων της ΟΑir οι πόλεις Μαδρίτη, Μάντσεστερ (περίεργο που η Α3 άρχισε την σύνδεση σε αυτές τις δύο πόλεις), Μόσχα (το Amadeus δείχνει ότι θα εκτελείται το δρομολόγιο), Κουβέιτ, Ντουμπάι (αν και η πτήση ήταν code share με την Kuwait Airways τώρα φαίνεται σαν να εκτελείται απο την Kuwait Airways).
Στα δρομολόγια εσωτερικού εκτός από Καστοριά, Κοζάνη, μένουν εκτός πολλά νησιά. Αστυπάλαια, Ικαρία, Κάλυμνος, Κύθηρα, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Λέρος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σκιάθος, Σκύρος, (οι ποιο πολλές άγονες γραμμές)

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 20/09/2009

Belavia":1ayyrili said:
Από ότι φαίνεται εκτός της Γερμανίας, μένει έξω από το καινούργιο πρόγραμμα δρομολογίων της ΟΑir οι πόλεις Μαδρίτη, Μάντσεστερ (περίεργο που η Α3 άρχισε την σύνδεση σε αυτές τις δύο πόλεις) ...

Manchester η Aegean? Αυτό πότε προέκυψε; Εκτός αν εννοείς πάντα μέσω Γερμανίας, Λονδίνου, Βρυξελλών κτλ

Ίσως και να είναι τεμπελιά εκ μέρους μου που ρωτάω, αλλά απαντήστε πρώτα και μετά με κράζετε...
Η ΟΑ987 (Χίος--->Μυτιλήνη) στις 1/10/09 θα γίνει ή εμπίπτει στα "καταργούμενα" :?: :with:

Τελικά φαίνεται σωστό το πρόγραμμα που έβγαλε η ΟΑir, μια και όπως αναφέρουν διάφορες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες η Olympic Airlines θα συνεχίσει μέχρι τέλος Νοεμβρίου (ίσως ακόμα και μέχρι τέλος Δεκεμβρίου) να εξυπηρετεί το σύνολο των άγονων γραμμών "με κάθε πρόσφορo μέσο και μηχανισμό".

Φαντάζομαι ότι θα το κάνει μέσω συμφωνίας με την OAir (κάτι σαν wet-lease δηλαδή :?: ) οπότε οι συνοδοί θα πρέπει να λένε "Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές σας καλωσορίζουν στην πτήση τους προς Κύθηρα" π.χ. ενώ στην επόμενη πτήση θα λένε "Η Ολυμπιακή σας καλωσορίζει στην πτήση προς Καβάλα" :D

Edit:
Εκτός αν θα λειτουργούν και οι δύο εταιρείες ταυτόχρονα οπότε θα γελάσει κάθε πικραμένος...

Εδώ πιστεύω οτι είναι το πιο σχετικό.. Δεν έχω δει αν έχει ξαναγραφεί και συγγνώμη που είναι στα αγγλικά αλλά έτσι το βρήκα μόλις..

"Olympic Airways ticket-holders must change ticket before the end of the week.

TICKET-HOLDERS for flights with Olympic Airways after September 28 will not be able to fly unless they contact their travel agent before this September 25, it emerged yesterday.

Olympic Airways will effectively cease trading on September 28, but although Olympic Air – the new company which will take over most of its routes – will start trading on September 29 and will operate its first flights on October 1, Olympic Air has no obligation towards Olympic Airways customers.

This means that Olympic Airways ticket-holders must either ask for a refund or reschedule their flights before September 28, when Olympic Airways is deleted from the computerised ticketing system – but in practice, they should make alternative arrangements before the weekend."

http://www.cyprus-mail.com/news/main.ph ... 7&cat_id=1

Δεν έχω ιδέα αν και πως θα μπορουσε να γίνει αυτοματα αυτή η μετάβαση των κρατήσεων στο νέο σύστημα της Olympic Air αλλά να μου ακούγεται αδιανόητο σαν πελάτης να συμβαίνει αυτό το πράγμα.. Aakunz;

Μάλλον εννοεί όσους είχαν κλείσει εισιτήρια για τα δρομολόγια που πρόκειται να διακοπούν. Τα availabilities είναι ανοικτά προς πώληση. Η νΟΑ έχει αγοράσει τους κωδικούς ΙΑΤΑ της πΟΑ, άρα αναλαμβάνει να εκτελέσει τις συμβατικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από την κατοχή των κωδικών ΟΑ/050.

Καλησπέρα. Είχα κλείσει εισιτήριο SKG - ATH με ΟΑ 917 (που καταργήθηκε) για τις 11 Οκτ. Χωρίς καμιά ενέργειά μου, πήρα mail (με αποστολέα τις Ολυμπιακές Αερογραμμές) που έγραφε ότι με μεταφέρουν στην ΟΑ 915 (ακριβώς ίδιες ώρες αναχώρησης & άφιξης) και "χίλια συγγνώμη για την ταλαιπωρία" (σε ελεύθερη μετάφραση). Αυτά...

Θέλω να πετάξω Βρυξέλλες-Θεσσαλονίκη-Βρυξέλλες τις μέρες των γιορτών. Ψάχνοντας σε ιστοσελίδα φτηνών εισιτηρίων είδα δρομολογια της νέας Ολυμπιακής με το label Olympic Airlines και σε αρκετά ψηλές τιμές. Ταυτοχρονα βρήκα σχετικά συμφερουσες τιμές με Malev και CSA. Γνωρίζει κανείς αν η νέα Ολυμπιακή θα κάνει καμμία προσφορά ξεκινώντας η να κλείσω τα φτηνά που βρήκα?

Καλημέρα,

Σήμερα λειτούργησε επιτέλους το site http://www.olympicair.com και είπα να μπω να δω προορισμούς και να κλείσω ενδεχομένως εισητίριο για το AMS-ATH-AMS τα χριστούγεννα..Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα μόλις εννέα(9) προορισμούς εξωτερικού:

Λονδίνο
Παρίσι
Βρυξέλλες
Αμστερνταμ(ευτυχώς για μένα)
Μιλάνο
Ρώμη
Βιέννη
Βουκουρέστι
Σόφια

Νομίζω πως αυτό το δίκτυο απέχει σοκαριστικά από το αναμενόμενο 65%..Και λείπουν πάρα πολλοί προορισμοί που υπάρχουν εδω https://www.airliners.gr/el/news/news.php?id=200711202107 .

Πάω να δω τιμές για το δρομολόγιο που μ'ενδιαφέρει και μου λέει να πάρω στο 2103550505. Οκ λέω εγώ, αρχή είναι, παίρνω -να ρωτήσω και τίποτα για τους εκλιπόντες προορισμούς- και λαμβάνω την απάντηση που φοβόμουν. "Δεν ξέρουμε πότε και αν θα πετάξουμε Κων/πολη, Κάιρο κτλ κτλ".

Είμαι ο μόνος που βλέπει περίεργα την διείσδυση πρώην στελεχών της AEGEAN στην OLYMPIC AIR;; Πάει η Γερμανία(αν είναι ποτέ δυνατόν), πάνε τόσοι προορισμοί...έναν μπορώ να σκεφτώ που επωφελείται από την κατάσταση και που μάλιστα έχει και δικούς του ανθρώπους σε καίριες θέσεις. Κάτι βρωμάει εδω. Όσο για τιμές δρομολογίων που ρώτησα...πανάκριβα. 320 ευρώ για ένα εισητήριο που μέχρι και την τελευταία μέρα που μπορούσα να το κλείσω με το παλιό καθεστώς είχε 280.