Δρομολόγια Aegean

• Thread starter Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Κι εγώ ζοχαδιάστηκα αρχικά, αλλά μετά είδα ότι μπορώ να κολλήσω 1 μέρα Ελσίνκι και να πάρω μετά το E-195 της Finnair για τη 15λεπτη πτήση προς το Ταλίν.

Για Ταλίν ούτε που θα δεις. Είχα αγοράσει εισιτήριο για Χριστούγεννα και μου έστειλαν ότι οι πτήσεις θα είναι μέχρι Οκτώβριο. Μου επέτρεψαν χρήματα και μιλιά και έκλεισα στην 3πλασια τιμή με Τούρκους. Έτσι γιατί κάπου κρύα το χειμώνα δεν μπορούμε να πάμε απευθείας εκτός από κάνα δυο γνωστά εδω και χρόνια.
Δεν γινοταν να πας μέσω RIX με AirBaltic από ATH, που κάνει cs με Α3?

Δεν βλεπω χειμωνα Πορτο, Βιλνιους, Μπριστολ, Kολωνία, Ταλίν
Πόσα από αυτά ήταν εποχιακά και πέρυσι? Η Κολώνια από όσο θυμάμαι ήταν. Νομίζω και το Μπρίστολ.

Δεν γινοταν να πας μέσω RIX με AirBaltic από ATH, που κάνει cs με Α3?
Ναι γινοταν και αυτο αλλα ηθελα τα προνομια του gold σε star με turkish.
Post automatically merged:

Πόσα από αυτά ήταν εποχιακά και πέρυσι? Η Κολώνια από όσο θυμάμαι ήταν. Νομίζω και το Μπρίστολ.
To θεμα ειναι οτι τα πουλανε ενω καθε χρονο τα σταματανε οκτωβριο. Πρεπει δηλαδη να ξερεις την ιστορια απο πριν????
Post automatically merged:

Η άλλη λύση θα ήταν να σου κάνουν involuntary rerouting για Ελσίνκι και να περάσεις με το πλοίο απέναντι.
Οχι δεν θα το δεχομουν.

To θεμα ειναι οτι τα πουλανε ενω καθε χρονο τα σταματανε οκτωβριο. Πρεπει δηλαδη να ξερεις την ιστορια απο πριν????
Μα γιαυτό υπάρχει ο ΕΚ261, ώστε όταν οι εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις που είχαν πει ότι θα κάνουν, έχουν ακόμα την υποχρέωση να σε στείλουν στον προορισμό σου (εσένα στο TLL) ακόμα και με ανταγωνίστρια εταιρεία/συμμαχία (αλλά μας έχουν φάει τα δήθεν προνόμια). Από τη στιγμή όμως που δέχτηκες refund, παραιτήθηκες αυτού του δικαιώματος. Η αποζημίωση είναι έξτρα και προβλέπεται όταν η ακύρωση γίνει <14 μέρες.

Συμφωνώ στην θεωρία έτσι είναι. Αλλά πολλές φορές οι εναλλακτικές που σου δίνουν είναι κουκουρούκου. Άρα δεν λες ότι δεν σου πρότειναν.

Μα γιαυτό υπάρχει ο ΕΚ261, ώστε όταν οι εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις που είχαν πει ότι θα κάνουν, έχουν ακόμα την υποχρέωση να σε στείλουν στον προορισμό σου (εσένα στο TLL) ακόμα και με ανταγωνίστρια εταιρεία/συμμαχία (αλλά μας έχουν φάει τα δήθεν προνόμια). Από τη στιγμή όμως που δέχτηκες refund, παραιτήθηκες αυτού του δικαιώματος. Η αποζημίωση είναι έξτρα και προβλέπεται όταν η ακύρωση γίνει <14 μέρες.
Έχει ακυρωθεί χωρίς να μου το έχουν ακόμα ανακοινώσει η πτήση μας ATH WAW ανήμερα τα Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου, η εναλλακτική πουου δίνει το manage my booking είναι για 26, ανήμερα πετά και η Lot αδερφάκι της, *alliance, τι κάνω ? Υπάρχει ελπίδα να απαιτήσω την ανήμερα αναχώρηση μου όταν μου γίνει επίσημα η ανακοίνωση?

Οι εναλλακτικές που δίνουν online συνήθως είναι ότι να'ναι. Φαντάζομαι γιατί τσεκάρει μόνο ότι είναι διαθέσιμο για αγορά μέσω του website.
Απλά βρείτε μια εναλλακτική (ιδανικά ίδιας συμμαχίας), έχετε την πρότασή σας έτοιμη και πάρτε ένα τηλέφωνο. Μπορεί να κάνουν λίγη ώρα να το ελέγξουν, να ρωτήσουν "τον υπεύθυνο" κλπ, αλλά η Α3 συνήθως είναι οκ για κάτι τέτοιες αλλαγές. Και θα έπρεπε να είναι, ο EU261 λέει "re-routing to your final destination at the earliest opportunity", που στην συγκεκριμένη περίπτωση @gioannis13 είναι μάλλον η LOT την ίδια μέρα.

Εμένα σε παρόμοια περίπτωση, έκλεισα με άλλη εταιρεία και μου επέστρεψαν την διαφορά των εισιτηρίων (πχ 100 το νέο, είχα πλήρωσα 60 στην Aegean μου έδωσαν τα 40 πίσω)

Αυτό θα μπορούσε να ισχύει και πχ στην περίπτωση του ΤΕΛ ΑΒΙΒ; η Aegean ακυρώνει αλλά η EL AL πετάει. Θα μπορούσε κάποιος να απαιτήσει να ταξιδέψει με EL AL;