Δρομολόγια Aegean

• Thread starter Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

εγω ειμαι frequent flyer και η εταιρια μου, κλείνει το εισιτήριο και το μονο που εχω σαν information ειναι ενα pnr και ενα reservation number και τον αριθμό πτήσης βεβαίως. Ετσι στην προκειμένη περίπτωση ουτε εγω γνώριζα οτι θα πήγαινα με Α3 γιατι οι πληροφορίες που ειχα λέγανε με EY.

Δηλαδή εσένα φίλε μου η εταιρία σου σου έκλεισε ενα εισιτήριο με Α3, το οποίο είχε αριθμό πτήσης Α3 και κάποιος από την εταιρία σου σου είπε πως ταξιδεύεις με Etihad.
Απογοητεύτηκες μόλις μπήκες σε αεροσκάφος της Α3 και για αυτό φταίει η ...Α3!
Αυτό δεν λες ή τσάμπα γελάω με αυτά που διαβάζω?

Μπορεί να του δόθηκε αριθμός πτήσης ΕΥ και το αεροσκάφος να ήταν Aegean.
Σε κάθε περίπτωση βέβαια με μια αναζήτηση στα websites των εταιρειών ή των αεροδρομίων μπορείς να δεις τον operating carrier.

Να επισημάνω παλι οτι το εισιτήριο έλεγε για EY και φυσικά προτιμώ αεροσκάφος της EY . Πρεπει να εισαι πολυ χαρούμενος άνθρωπος με το να γελάς τοσο εύκολα μακάρι να ημουν και εγω ετσι.

Σε περίπτωση που ο αριθμός πτήσης που του δόθηκε ήταν της Etihad και οχι της Aegean τότε δεν φταίει ο συμφορουμίτης αλλά η γραμματέας της εταιρίας του που του είπε άλλα αντ'άλλων.
Και σίγουρα δεν φταίει η ...A3.

υγ: Το γέλιο είναι υγεία SkyHawk, δοκίμασε το.

Όλες οι codeshare έχουν δύο ή και παραπάνω αριθμούς πτήσης. Για παράδειγμα αν κλείσεις ATH-AUH από το site της Etihad operated by A3 θα σου βγάλει αριθμό πτήσης ΕΥ3799 ενώ η πτήση είναι Α3942.

Όπως τα λέει ο nikath είναι με τους αριθμούς. To operated by άλλες φόρες φαίνεται και άλλες όχι, όχι μόνο σε codesharing αλλά και σε leases, charters κλπ και ποτέ δεν ξέρεις τι φαίνεται στις κρατήσεις.

Εγώ πέταξα με eurowings ''on behalf of Germanwings'' DUS-CDG πριν 10 μέρες με εισιτήριο Germanwings και φυσικά πουθενά δεν αναφερόταν αυτό. Θυγατρική θα μου πείτε αλλά στην LH πάντα έλεγε oparated by LH Regional κλπ.

Τώρα ναι, αν νομίζεις ότι θα πετάξεις με Etihad και στο τέλος βρεθείς στο γλαρόπουλο ή ακόμα χειρότερα σε καμιά Απλιτάλια, μάλλον σου παγώνει το χαμόγελο.

Μιάς και φέτος παρατηρούμε στη Ρόδο περαιτέρω υποχώρηση των Ιρλανδών, μήπως είναι ευκαιρία για τους γλάρους να χωθούν σε μερικά δρομολόγια; Ενδεικτικά, έχει πέσει χατζάρα προς Ιταλία ενώ υπάρχουν τρύπες και σε UK. Να που θα ήταν χρήσιμος κι ένας υποστόλος RJ...

Συμφωνώ για τα regional jets αλλά δεν υπάρχει περίπτωση. Ακόμα και για την βάση της Κύπρου θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό με περισσότερες συχνότητες αλλά όταν βάζεις στην πλάστιγγα το μοναδιαίο κόστος και την εξυπηρέτηση του πελάτη, μάντεψε προς τα πού γέρνει. Οπότε αντί αυτού πιέζουν τον κόσμο σε λιγότερα δρομολόγια που εκτελούνται με τον υπάρχοντα στόλο, με καλύτερο load factor, υψηλότερους ναύλους, λιγότερα Block hours, καλύτερο aircraft utilization. Και πολλά άλλα. Μην ξεχάσω ότι έχουν και τα Q400 τα οποία είναι super οικονομικά για τα κοντινά δρομολόγια αλλά και αυτά δεν τα έχουν αξιοποιήσει όσο θα μπορούσαν με περισσότερα διεθνή δρομολόγια σε μικρή απόσταση.

Ποτέ μη λες ποτέ. Σίγουρα, η εισαγωγή ενός εντελώς νέου τύπου έχει τα μειονεκτήματά του, αλλά για να το κάνουν εταιρείες όπως η π.χ. η JetBlue, που ξεκίνησε αμιγώς με Α320 και έχει μετακινηθεί προς Α320 + Α321, δεν πήρε Α319 για τα thinner routes, αλλά τα ERJ 170190, κάτι θα ξέρουν. Ασφαλώς για να έχει νόημα κάτι τέτοιο πρέπει να μιλάμε για τουλάχιστο διψήφιο αριθμό ΑΦ.