Coronavirus και αεροπορία - Εξελίξεις και επιπτώσεις

• Thread starter Thread starter OveLix
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Επειδή είμαι κ εγώ σε φάση ταξιδιού. Όταν λέμε 48 ώρες, εγώ πετάω από Βερολίνο προς Θεσσαλονίκη 26/12 στις 17:00.
Το τεστ πρέπει να γίνει από 24/12, 5 απόγευμα και μετά; Εχω βρει ανοιχτά κέντρα, αλλά με εξωφρενικές τιμές από 100 ευρώ και πάνω. (Κωνσταντινούπολη πχ, vip pcr test με αποτέλεσμα σε 4 ώρες 22 ευρώ)

Χθες ήταν PCR 48 ωρών, πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι χρειάζεται 72 ωρών, κάθε μέρα θα κόβουν και κάτι. Δεν θα εκπλαγώ αν οι τριπλά εμβολιασμένοι εξαιρεθούν με κάποιον τρόπο τελικά. Θα δούμε.

Τώρα που το σκέφτομαι.... κάνω τεστ στην Ελλάδα, λείπω για 70 ώρες, επιστρέφοντας δείχνω το τεστ από Ελλάδα. Seems legit :rolleyes:

Last edited:
Εκτός εάν αναφέρουν ρητά ότι το τεστ πρέπει να είναι από την χώρα προέλευσης ή transit, όπως το είχαν στο παρελθόν. Ενώ σε άλλες χώρες όπως π.χ. στην Γερμανία για κάποιο χρονικό διάστημα κάτι τέτοιο όντως ήταν δυνατό.

Εκεί πραγματικά έχεις την εντύπωση ότι οι υπεύθυνοι για τέτοια μέτρα ποτέ δεν ταξιδεύουν οι ίδιοι, και σκέφτονται μόνο κάποιες τυπικές περιπτώσεις. Όπως τους τουρίστες το καλοκαίρι, και τους ομογενείς τα Χριστούγεννα…

Καλύτερο παράδειγμα το ελληνικό PFL. Δηλώνεις μόνιμη διεύθυνση στην Ελλάδα, και μετά θέλουν και προσωρινή διεύθυνση τις επόμενες 14 μέρες, διαφορετική από την μόνιμη. Μα εάν επιστρέψεις στην Ελλάδα, και δεν έχεις άλλο ταξίδι; Τί να δηλώσεις;

Και για τα μέτρα για τα Χριστούγεννα. Δεν νομίζω ότι θα κάνουν πίσω, εκτός ίσως κάποιες μικρές αλλαγές, όπως τώρα τις 72h αντί των 48h, ίσως και rapid test για τους εμβολιασμένους κλπ. Και μετά τις γιορτές θα δουν πώς εξελίσσονται τα πράγματα, και θα αποφασίζουν. Αν και πέρσι αντί να καταργήσουν την καραντίνα (που αποφάσισαν πριν τις γιορτές, όπως τώρα το PCR) μετά τις γιορτές, την έκαναν 7 μέρες αντί των αρχικών 3….

Εντάξει όλα καλά παιδιά. Μπορείς να έρθεις και με rapid 24 ωρών.

Αυτό τώρα είναι αστείο; Έχουμε πηγή;

Edit όχι δεν είναι αστείο. Η προχειρότητα στα καλύτερα της...

Last edited:
.αφού πλήρωσα ακριβότερα για να το έχω σε 48 ώρες, τώρα θα δέχονται και ραπίντ..τραγικοί απλά

Αναρτήθηκε και το ΦΕΚ:
ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός 24 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής
Πηγή

Πραγματικα απαραδεκτοι. Σαν να λενε μην ταξιδεψετε. Με βαζει 3πλα εμβολιασμενος σε χωρα με ελαχιστα κρουσματα και θανατους να δωσω αλλα 200 ευρω μαζι με την γυναικα μου. Για να παω μετα στην πιχτρα τα λεωφορεια και την Ερμου....Τελικα αρχιζω και πιστευω καποια απο αυτα που λενε οι αρνητες....

Λύστε μου μια απορία. Εγώ φεύγω από Ελλάδα για Χριστουγεννα στην Γερμανία. Στην επιστροφή βγαίνω θετικός. Πρέπει να βρω ξενοδοχείο στην Γερμανία για καραντίνα.
Αν χρειαστεί νοσοκομείο τι γίνεται;