Coronavirus και αεροπορία - Εξελίξεις και επιπτώσεις

• Thread starter Thread starter OveLix
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Κάτοικος Ελλάδας φεύγει για Χριστούγεννα στον εξωτερικό. Στην επιστροφή πρεπει να κάνει pcr τεστ;

Nαι αν μεινει εκει πανω απο 48 ωρες
ΠΡΙΝ επιβιβαστεί για την επιστροφή πρέπει να το έχει κάνει και να έχει πάρει αποτελέσματα.

Παλαιότερα υπήρχε και διαχωρισμός για παιδιά, η από ποια ηλικία υπάρχει η υποχρέωση τεστ, προς το παρών πολύ λιτή η ανακοίνωση. Με πιάνει και αυτό το μέτρο λοιπόν, εκτός αν 4/1 δεν ισχύει πλέον, αλλά δύσκολο. Και 48 pcr αντί για 72, και χωρίς δυνατότητα rapid.

Επιπλέον κόστος, επιπλέον άγχος, και εντύπωση που είμαστε από τις πρώτες χώρες μαζί με Ιταλία, που ουσιαστικά καταργούμε το Covid eu certificate. :(

Το μέτρο θα χτυπήσει και όσους έχουν κλείσει να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Και από όσο ξέρω από τον κοινωνικό μου περίγυρο δεν είναι λίγοι. Δεν παίρνεις εύκολα το ρίσκο να μπεις σε καραντίνα εκτός χώρας σου εάν βρεθείς θετικός. Με όσους φίλους μίλησα, όλοι τους μου δήλωσαν πως θα προχωρήσουν σε ακύρωση του ταξιδιού τους.

Νομίζω πως λίγοι περίμεναν ένα τέτοιο μέτρο να εφαρμοστεί across the board, δλδ να μην κάνει καμία διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων ή μη ή ποια είναι η χώρα από την οποία έρχεσαι / επιστρέφεις στην Ελλάδα. Συν το γεγονός που το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή ουσιαστικά πάνω στις γιορτές των Χριστουγέννων όπου υπάρχουν και οι περισσότερες κρατήσεις.

Το μέτρο είναι τραγικό και τελευταίας στιγμής..όπως είπε ο SGM είναι πολύ που θα είχαν κλείσει να κατέβουν Ελλάδα η να πάνε εξωτερικό ανάμεσα τους και εγώ. Αλλά εγώ μόλις έκλεισα το τεστ γιατί έχω κανονίσει και κάτι δουλειές και θα κατέβω κάτω παρόλαυτά. Η Οικογένεια ενός φίλου που θα ερχόταν Αγγλία για γιορτές, θα ακυρώσουν το ταξίδι... Ούτε μια εξαίρεση τουλάχιστον για αυτούς που έχουν κάνει τρίτη δόση...

Αναμενόμενη εξέλιξη που ακολουθεί την τάση που υπάρχει και στην ΕΕ. Η Πορτογαλία το εφαρμόζει από 10/12 (αν και δέχεται rapid test) ενώ η Ιταλία από σήμερα (εκεί βέβαια λέει πως αν δεν είσαι εμβολιασμένος θα κάνεις και καραντίνα). Προφανώς (όπως και πέρσι) το μέτρο γίνεται για τον περιορισμό των αφίξεων (κρατήστε και μικρό καλάθι μπας και επιτρέψουν rapid σε μερικές μέρες...)

Last edited:
H εξέλιξη είναι ίσως αναμενόμενη για τις γιορτές (πέρυσι κάτι παρόμοιο είχαν εφαρμόσει με καραντίνα αν θυμάμαι καλά), αλλά το να δίνεις 2 μέρες προθεσμία είναι γελοίο και δείχνει ότι κάποιος εντελώς άσχετος αποφασίζει, γράφωντας στα παλιά τα παπούτσια (για να μην πω κάτι άλλο), τον χρόνο και τα χρήματα των ταξιδιωτών. Όσοι έχουν εισιτήριο για Κυριακή 19/12 πρέπει την Παρασκεύη να βρουν ραντεβού, πράγμα καθόλου εύκολο πλέον, με τόσο λίγο χρόνο, σε πολλές χώρες της ΕΕ. Δεν αναφέρω καν το κόστος και πού πάει αυτό αν έχεις 2-3 παιδιά μαζί σου. Δεν είμαι κατά των τεστ κλπ, δεν έχω άποψη για ιατρικά θέματα, αλλά νομίζω ότι μπορώ να έχω άποψη για θέματα ταξιδιού και εδώ αυτός που αποφάσισε την Κυριακή 19/12 και όχι πχ 21-22 Δεκ (λες και κάτι θα άλλαζε τραγικά) για να μπορεί ο κόσμος να προλάβει να κάνει τεστ, δείχνει άκρατο σταρχιδισμό, σε μια κοινωνία που έχει τα νεύρα της σπασμένα για 2 χρόνια και που οι περισσότεροι τρέχαν να χτυπήσουν και τρίτη δόση για να είναι εντάξει με όλα. Λίγο σύνεση στο πώς παίρνονται οι αποφάσεις δεν βλάπτει. Το αεροπορικό ταξίδι δεν είναι ακύρωση καφέ, είναι τεράστιο κόστος στις γιορτές, όχι μόνο οικονομικό αλλά και ψυχολογικό. Και ξέρω ήδη άτομα που ακύρωσαν.

Κι εγώ μάλλον θα αναγκαστώ να αλλάξω κάποιες πτήσεις. Όχι λόγω του ρίσκου, αλλά για πρακτικούς λόγους. Αν έχεις πτήσεις στις 26 ή 27 Δεκεμβρίου, πού θα βρεις εργαστήρια που εργάζονται στις γιορτές και θα έχεις το αποτέλεσμα εγκαίρως; Δηλαδή, δεν είναι μόνο το κόστος του PCR, αλλά και το κόστος για αλλαγές τελευταίας στιγμής. Συν η αβεβαιότητα εάν / πότε θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Αν και κάπως αναμενόμενο, κι εγώ το βρίσκω υπερβολικά, ιδιαίτερα αυτό με τις 48h και μόνο PCR, ακόμα για άτομα που έχουν κάνει και τη τρίτη δόση. Έτσι δεν δίνουν κίνητρα στον κόσμο να εμβολιαστεί.

Αυτό ακριβώς. Πετάω τριτη 4/1 από Φινλανδία. Τα φθηνότερα τεστ γίνονται από εταιρείες Monday-friday, ΠΕ ς το παρών έκλεισα για 3/1 με εγγύηση υποτίθεται να έχεις το αποτέλεσμα μέχρι 9.00 την επόμενη μέρα, και θα φτάσουμε να λέμε οκ, το ακυρώνω το ταξί για αεροδρόμιο η όχι; + Το παιδί που περυσσι δεν χρειαζόταν, ενώ φέτος ακόμα δεν βρίσκω Καποια εξαιρεση. καθώς παντού ακόμα αναφέρουν παλιούς κανόνες.

Θα γίνω πλέον ο πρώτος αντιεμβολιαστης(δεν είμαι αλλά απογοητεύτηκα) με τριπλή δόση στα 38 μου που έκανα την τρίτη μονο με σκοπό να ελαχιστοποιησω τέτοια προβλήματα.

Σωστά, και περυσσι τέτοια εποχή είχαν ανακοινώσει πέρα από το pcr και καραντίνα 10 μέρες, που μετά από λίγες μέρες άλλαξε σε 3 μέρες

Υπάρχουν όμως και χειρότερα, η Γαλλία ζητάει από τους Βρετανούς pcr 24 ωρων

Last edited: