Μπορώ να γίνω επαγγελματίας πιλότος;

• Thread starter Thread starter Dealer
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
ρε Αντωνάκης ρε αγόρι μου,κάνε μια απλή αναζήτηση στο φορουμ ή στο διαδίκτυο και μην ρωτάς για την κάθε σου απορία.όλα αυτά έχουν χιλιοαπαντηθεί στην ενότητα "Επάγγελμα αεροπορία".διάβασε και τις 150 σελίδες και αν πάλι έχεις κάποια απορία τότε μας ρωτάς.
http://lmgtfy.com/?q=flight+schools+in+the+usa

evarestos13":13zlzyux said:
Το κοστος της εκπαιδευσης αυτο καθε αυτο ειναι λιγοτερα κατα περιπου 15.000 , αν προσθεσεις την διαμονη και το conversion και ολα τα συναφη να υπολογιζεις περιπου τα ιδια με της ελλαδος
Κόστος διαμονής έχει και η Ελλάδα.Δεν νομίζω κανείς να έχει επαγγελματική σχολή δίπλα στο σπίτι του : )

Από κει και πέρα ακόμα και αν προσθέσεις τις μετατροπές πάλι λιγότερο από Ευρώπη βγαίνει.Τέσπα, το θέμα είναι περισσότερο ποιοτικό και λιγότερο οικονομικό νομίζω.

Αν το πάμε έτσι,οι πάντες έχουν "κόστος διαμονής" στην Ελλάδα,ό,τι και να σπουδάζουν-ακόμα και άν έχουν την επαγγελματική σχολή "δίπλα στο σπίτι τους".

Είναι διαφορετικό να μένης με τους γονείς σου και να πηγαίνης με το οικογενειακό αυτοκίνητο στα Μέγαρα ή στο Τατόϊ,από το να μένης μόνος σου στην π.χ.Alabama και να πηγαίνης με το νοικιασμένο αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο τού Alabama flight school.....

Μα δεν είπα το αντίθετο : )
Σκέψου όμως ότι οι περισσότεροι που θα πάνε σε επαγγελματική σχολή στην Ελλάδα θα κατευθυνθούν προς Egnatia ή Global (δεν λέω ότι είναι οι καλύτερες, απλώς είναι τα μεγάλα ονόματα).Ε δε νομίζω όλοι όσοι πάνε σε αυτές τις σχολές να είναι Καβαλιώτες ή Αθηναίοι αντίστοιχα :)
Επομένως υπολογίζεις και εκεί το κόστος διαμονής, τις μεταφορές, βενζίνες κλπ. Άλλωστε δεν έχουν όλοι αυτοκίνητο.Υπάρχουν οικογένειες με ένα αυτοκίνητο μόνο που δεν μπορούν κιόλας να το δανείσουν για 1 χρόνο στο γιο/κόρη τους.

Τέλος πάντων, η αμερικανική εκπαίδευση αυτή καθ'αυτή είναι πολύ φτηνότερη.Τώρα τα έξτρα κόστη δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για να συγκρίνω σε αυτό το κομμάτι οπότε πάω πάσο.

Οι μεγάλες σχολές στην Ελλάδα εκτός απο την Global και την Egnatia είναι και η FAS στη Ρόδο,η Cretan eagle στην κρήτη και τώρα τελυταία η Aeolus στη Θεσσαλονίκη.πλέον σόλη την ελλάδα υπάρχουν σχολές για να ικανοποιούν τους μαθητές στις γύρω περιοχές.αν αποφασίσεις να μείνεις ελλάδα,συνήθως επιλέγεις σχολή που είναι κοντά σου ακριβώς για λόγους μειωμένων εξόδων.

z_pilot":3kr8s95o said:
Επομένως υπολογίζεις και εκεί το κόστος διαμονής, τις μεταφορές, βενζίνες κλπ. Άλλωστε δεν έχουν όλοι αυτοκίνητο.Υπάρχουν οικογένειες με ένα αυτοκίνητο μόνο που δεν μπορούν κιόλας να το δανείσουν για 1 χρόνο στο γιο/κόρη τους.Τέλος πάντων, η αμερικανική εκπαίδευση αυτή καθ'αυτή είναι πολύ φτηνότερη.Τώρα τα έξτρα κόστη δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για να συγκρίνω σε αυτό το κομμάτι οπότε πάω πάσο.

το να πας αμερική συνεπάγεται ακριβότερη ζωή στα πάντα.απ το μπουκαλάκι νερό που θα αγοράσεις μέχρι τη βενζίνη κτλ.αν και είμαι υπέρ του όξω απ την ελλάδα,δεν συμμερίζομαι την άποψη που επικρατεί οτι στην αμερική θα είναι φτηνότερη η εκπαίδευση.it depends

Με βαση την ερευνα μου και λαμβανοντας υπόψιν και τα εξοδα διαμονης στην Αμερικη εκει η εκπαιδευση ειναι κατα κανονα φθηνοτερη αλλα το κυριοτερο ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΗ της Ελληνικης.Να μην ξεχναμε βεβαια οτι στην Ελλαδα(και γενικοτερα στην Ευρωπη) μαλλον δεν ξερουν τι ζητανε για διδακτρα,εχουν χασει τον ελεγχο καποιοι!!Για μενα πρεπει να αποτελει μονοδρομο η Αμερικη!Το μονο που αποτελει τροχοπεδη ειναι η μετατροπη του πτυχιου σου(δηλ.παλι διαβασμα) για το οποιο οι σχολες εχουν μεριμνησει να σου παρουν τζαμπα τα χρηματα σου....το σκεφτεσαι να δωσεις τα χιλιαρικα για να το μετατρεψεις αλλα δυστυχως δεν εχεις αλλη επιλογη!!

Tolisshow":21ogho3b said:
το να πας αμερική συνεπάγεται ακριβότερη ζωή στα πάντα.απ το μπουκαλάκι νερό που θα αγοράσεις μέχρι τη βενζίνη κτλ.

Ανάποδα τα λές... Η ζωή είναι φτηνότερη στην Αμερική απ' ότι στην Ελλάδα!

πιλότος

τελειώνω το λύκειο και ψάχνομαι για το επάγγελμα που θα ακολουθήσω .
το επάγγελμα του πιλότου θα με ενδιέφερε και θα μου άρεσε εξαιρετικά. το έχω ψάξει λίγο το θέμα αλλά δεν έχω βρει και πολλά πράγματα. έτσι λοιπόν θα ήθελα να συλλέξω κάποιες πληροφορίες περί του θέματος καθώς και να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις.
1)τι πρέπει να κάνει κανείς για να γίνει ένας <<καλός>> πιλότος πολιτικής αεροπορίας;
2)χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις για να γίνεις πιλότος πολιτικής αεροπορίας;
3)υπάρχει δουλειά για τους πιλότους πολιτικής αεροπορίας;
4)οι σχολές πιλότων στην Ελλάδα είναι αξιόλογες, ποιες είναι αυτές και ποιο το κόστος τους;
5)με τις σχολές στο εξωτερικό τι γίνεται;

είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ!!! :great:
σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας !!!
:D :D :D

Re: πιλότος

Λοιπών:
https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?f=61&t=6286
https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?f=61&t=5478
https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?f=61&t=4289
https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?f=61&t=6686

Aυτά είναι όλα θέματα στην σελίδα μας με θέμα τους πιλότους που θα χρειαστείς. Eλπίζω να βοήθησα αρκετά. Kαλή επιτυχία.

Φιλικά

Δημήτρης

Re: πιλότος

φίλε Jimis σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου.

θα μπορούσε κάποιος να μου διευκρινίσει το τι πρέπει να κάνω αφού τελειώσω το λύκειο ,θέλοντας να γίνω πιλότος ΠΑ;