Azerbaijan Airlines in Kazakhstan crashed

• Thread starter Thread starter gioannis13
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

gioannis13

First-Class-Member
Website
penteli.meteo.gr
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
EDW
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGMG
Συγκεχυμένες πληροφορίες ακόμα Καζακστάν: Συντριβή αεροπλάνου με 72 επιβαίνοντες κοντά στην πόλη Άχταου
αλλά υπάρχει βίντεοε.την κάθοδο έως και την συντριβή.....

Λόγω του ότι είμαι εν πτήση Live Flight Tracker - Real-Time Flight Tracker Map | Flightradar24 δεν εχω ευκαιρία να ψάξω πιο αναλυτικά.

Χριστουγεννιάτικα ατύχημα. Στο airfleets λέει για το E190 delivery date unknown.

Το γράφημα ύψος ταχύτητας που έβγαλε το FR και αναφέρει jamming & spoofing και Squawk 7700.

Αν μπείτε να δείτε στο Reuters pictures το
πρακτορείο έχει εικόνες από drone, φαίνεται ότι μόνο το κομμάτι από τα φτερά και πίσω έμεινε ενιαίο. Reuters

Στο Χ Twitter υπάρχουν 3 βίντεο μέχρι τώρα από το συμβάν. Βίντεο με πιο καθαρή γωνία λήψης

Κάλυψη από τοπικά μέσα link

Last edited:
Οι πρώτες εκτιμήσεις λένε για birdstrike

Λίγο για να σπάσει το ψυχρό κλίμα σε αυτό το ατύχημα να πω και γω το μαύρο χιούμορ μου. Ο κάμεραμαν ποτέ δε πεθαίνει....

Συνταρακτικό το βίντεο από το εσωτερικό. Χάρη και σε αυτό, αρχίζει να φαίνεται σιγά αλλά σταθερά τι μπορεί να συνέβη.
Εδώ και μια φωτό ( μη επιβεβαιωμένη ως αυθεντική αλλά η καμπίνα είναι σαν της AZAL ) όπου φαίνεται puncture damage από εξω προς τα μέσα.

Όσο για τις ζημιές στο κάθετο σταθερό δεν είναι ούτε από πουλιά ούτε από αποσυμπίεση ούτε από την πρόσκρουση στο έδαφος.
Απλά χαίρομαι που οι μισοί έστω επιβάτες κατάφεραν να επιβιώσουν από ένα συμβάν που θυμίζει πολύ την ΜΗ17.

Με όλες αυτές τις τρύπες που σαφέστατα έχουν κατεύθυνση από έξω προς τα μέσα, δηλαδή προήλθαν από (άγνωστης προέλευσης) "αντικείμενα" που τρύπησαν το αεροσκάφος είναι λογικό να περιμένουμε με μια σημαντική πιθανότητα, ότι κόλλησαν τα πηδάλια ελέγχου του αεροσκάφους δηλαδή ακολούθησε ανεξέλεγκτη σταθερή κάθοδο προς το έδαφος δηλαδή ακριβώς όπως φαίνεται στο αντίστοιχο βίντεο.